Zápal plic. Kdy do školy?

monyszek235
9. říj 2022

Dcera má zápal plic,..byla nachlazená, ve čtvrtek ji najednou houpla teplota, zvracela, tak jsme šli k doktorce, vzali ji krev, od pátku je tedy v nemocnici, bere antibiotika, zítra nebo úterý ji pustí ... Nejsem samozřejmě krkavčí matka, co jí hned požene do školy, ale měla bych takovou otázku, kdy po dobrání ATB zpátky do školy - dcera je v první třídě, tak na jednu stranu mi jde kromě zdraví i o to, aby zrovna v té první třídě zameškala co nejméně to půjde,...?

zmrzlinka
9. říj 2022

@monyszek235 já jsem syna po zápalu plic nechala po dobrati ATB ještě dva týdny.Takže byl doma skoro měsíc.V první třídě je to v pohodě.

katherine177
10. říj 2022

@zmrzlinka u nás také tak ,ještě dva týdny doma , doktorka říkala,že po zápalu plic by pro dceru bylo nebezpečné přijít do kolektivu a znovu onemocnět.

patypresdevaty
10. říj 2022

Já měla zápal plic jako dospívající a celkově mi tak 2 týdny nebylo dobre (kašel, horší dýchání, únava...). Bylo to o prázdninách a v mírném režimu jsem začala fungovat tak po dalším týdnu (jít ven na procházku, mezi lidi moc ne kvůli oslabení organismu). Pamatuju se, že po začátku školního roku jsem měla ještě 2 týdny omluvenku na TV a zátěž jsem zvedala postupně (tedy vyssi aktivita a TV až tak 6 tydnu od začátku zápalu)
Zápal plic fakt není rymicka, plíce potřebuji čas na dohojeni a tělo na regeneraci

ilonne
10. říj 2022

Zeptala bych se doktorky.

ada22
10. říj 2022

Naše Dr nechává po antibiotikach doma týden, ale to jsou antibiotika kvůli zánětu průdušek. U zápalu plic bych počítala tak min 14 dní. Ale úplně ti chápu, taky mám prvnaka a nebyla ve škole pomalu půlku září.

alubif
10. říj 2022

Vím že jako děcko jsem měla rozsáhlý atypický zapla plic, 14 dní ATB, 14 dní doma doléčení a dechové rehabilitace. Další dva týdny ve škole bez TV. Ale minimálně 14 dní doma určitě bude.

mandala
10. říj 2022

Dcera ležela v 1.třídě na JIP se zápalem plic, do školy šla po 14 dnech, co jí pustili z nemocnice, cvičit mohla měsíc poté a týden na to se jí vše vrátilo a musela zpátky do nemocnice... Takže radím neuspěchat...

sorboni30
10. říj 2022

@monyszek235 dva tydny pokud nechceš aby dcera skoncila na jip

jjasmina
10. říj 2022

@monyszek235 nevím jak u vás, ale u nás o tom rozhodovala doktorka ne..

lentilkah
10. říj 2022

Nechala jsem doma jeste 14 dni po dobrani antibiotik.

zuzkaasteli
10. říj 2022

@monyszek235 mala mela zapal 3x,z toho jednou skoncila na jip. Ono se to nezda,ale ty plice byvaji i trosku zahlenene a opravdu to chce nechat ty plice dolecit jeste tak 14 po dobrani ATB. Nespechejte. Ono ji neco utece,ale rychle to dozene,urcite dostanete ukoly na doma

glimmer
10. říj 2022

synovi teď bude 10 let, zápal plic měl už 4x ... poslední letos v lednu ... kdy ho vezla rychlá, dopo jsme byli se synem u dětského, a bylo to prý OK ... a večer už se nemohl pomalu ani nadechnout, tak rychlá do nemocnice. Saturaci měl 78% a hned ho dávali na JIP na kyslík. Byl v nemocnici skoro 14 dní, z toho první 3 dny na kyslíku. Doma byl ještě 3 týdny. V létě byl 2x u moře a měsíc v lázních a už zase lítáme po doktorech ☹ ... takže určitě radím nic neuspěchat.