Zápal plic u dítěte, máte zkušenost?

hojda
13. srp 2014

Milé maminky, v pátek jsem byla s malou u dr. na začátku června měla teplotu a kašel (pak jsme měli střevní chřipku a kašel přešel), ale po chřipce se zase vrátil, pořád jen takové pokašlávání, nic hrozného, říkali jsem si, že se čistí od hlenů (měli jsme ten kašel všichni a bylo u toho velké zahlenění, ale jinak nic, dospělí neměli ani teplotu, jen párkrát za den vykašlané husté hleny, tak jsme mysleli, že má to samé). Dr. se ale nelíbil poslech a poslala nás na rentgen, kde se našel zápal plic. Malá dostala antibiotika a byl hned bez teplot a kromě občasného zakašlání přes den na ní v podstatě není nic poznat. Jen se mi zdá, že je to kašlání pořád stejné☹. Jaký mělo onemocnění průběh u vás? Kdy přešel kašel? Kromě antibiotik má ještě Spiropent, ale jinak nic. Bohužel naše dr. měla dovolenou, tak jsem byli u zastupující a ta nám řekla, že po dobrání antibiotik se udělá sedimentace a třeba nebude potřeba ani kontrolní rentgen. Volala jsem naší dr. a sestra říkala, že nám budou dělat jen CRP, tak jsem z toho trošku zmatená. Co dělali na kontrole vám? Děkuji

helcenka
13. srp 2014

Syn měl zápal plic loni, týden jen tak lehce pokašlával, nic jiného mu nebylo, tak jsem mu dávala kapky na kašel. Ten po týdnu přešel, asi po 2 dnech dostal horečky, měl je 4 dny, vysoké, tak jsem zašla k dr. CRP bylo v pořádku, tak říkala jen srážet horečku a čekat, jestli se k tomu něco přidá. Za další 2 dny syn prospal celý den, vůbec jsem ho nemohla vzbudit, pak se probudil, bez teploty úplně v pohodě. Po dalších 2 dnech jsme byli na zahradě a on najednou nemohl popadnout dech, nemohl se pořádně nadechnout, tak jsme jeli na pohotovost a tam lékařka, že je to jednostranný zápal plic. Nasadila ATB (už ale nevím jaké) na 10 dní, malýho začalo ještě druhý den bolet ucho a teprve potom začal zase kašlat. Dávala jsem na radu doktorky ještě stoptussin na kašel. Horečky a ucho bylo dobrý po 3 dnech braní ATB a kašel úplně přešel asi za 14 dní. Na kontrole pak malýho doktorka jen poslechla a klasicky prohlídla. Jinak nic.

nata22linka07
13. srp 2014

dcera měla zápal plic už 2x jednou oboustraný a podruhé slabší pokaždé u toho měla jeden až dva dny horečky okolo 40 brala antibiotika a pokaždé ji zabrali na žádným rengenu nebyla jen ji pokaždé dělali CRP a kašlala dost dlouho ale do týdne bylo po zápalu plic a to ani neležela normálně si hrála . a někdy ještě zakašlala

myskin
20. srp 2014

Dcera měla taky zápal plic, kašel extra velký nebyl. občas zakašlala, pak vylítly horečky 40, CRP 130, RTG plic a bylo to jasný. Po dobrání antibiotik nám doktor udělal kontrolní RTG a krev. Nevím, ale po zápalu plic jenom kontrola CRP mi přijde málo.

knedluska
20. srp 2014

Starší dcera měla zápal plic v červenci. Poslední týden ve školce začala pokašlávat, ale žádná hrůza. Kašlala víc a víc, pak jí jeden den vyskočila teplota, tak jsme radši jeli k dr. Ta jí poslechla a řekla, že to bude nejspíš zápal plic a RTG to potvrdil. Dostala ATB, Spiropent a po týdnu na kontrolní rentgen, kde už bylo všechno v pořádku. A po tom týdnu už jenom sem tam zakašlala.

bielanevesta
24. srp 2014

Moja mala „len“ nábeh na zápal pľúc a to vlani v decembri. Začalo sa to kašľom, trvajúcim asi 2-3 týždne a po tom čase sa pridali večerné horúčky. Keď to tak šlo tretí deň po sebe, išla som radšej k dr. kde sa potvrdilo to vyššie napísané. Dostala ATB (názov si už nepamätám), po týždni kontrola a keďže to stále nebolo ok, tak druhé ATB. Po ďalšom týždni nová kontrola a už to bolo takmer preč. Dostala iba sirup na zvyškový kašeľ. Takže liečba nám trvala viac ako dva týždne.