Zaručené rady proti zahlenění u dítěte?
Ahoj, prosím date mi nějake zaručené rady, které opravdu fungují na zahlenene dítě? Rok a půl holka. Díky ❤️
@kristyn86 tys fakt nenarazila v životě na debilního doktora? doktor není bůh, je to jen člověk.
@normalnimatka Ale jo,to vis,ze jsem narazila i na blba...Ale treba co se tyce te mandle,tak to by byli blbi snad vsichni doktori. Je to celkem bezne,ze se odstrani pri potizich a ze to pomuze. Taky jsme o tom uvazovali d dr.,ale dali jsme tomu jeste cas. A to je vyborna lekarka,nescetnekrat synovi pomohla.
@kristyn86 bohužel. mandle se dá vyřešit naštěstí i jinak. je to ve většině případů zbytečná operace, akorát riskuješ trauma dítěte na celej život, a jeho imunitě dlouhodbě uškodíš.
na ORL bohužel skoro všichni "blbý" zřejmě opravdu jsou, protože s tím neuměj nic dělat. ale způsoby existujou. pár doktorů je zná, ale moc jsem o tom neslyšela, no.
běžný to je. to ale neznamená, že je to správný řešení. když někoho bolí koleno, tak mu ho taky nejdou hnedka vyměňovat, ne? jenže medcína nic jinýho neumí, a proto to hned řeže. u mandle to všem přijde normální, ale jen proto, že o ničem jiným nevěděj. kdyby se takhle řešilo všecko v těle, tak by byl na lidi docela žalostnej pohled...:D každýmu by za chvíli chybělo pár údů, orgánů..:D
snad to nikdy nebudeš u svých dětí řešit. kdyby přecijen jo, vzpomeň si a napiš;)
@normalnimatka děvčata v klidu, já se ptám na kontě i vec a ne aby se tu semlela nějaká diskuze 😀 nakonec jsme prostě fakt nachcipany všichni, já i manžel máme teploty od rána a velkou zimnici. Neuděláme nic, musíme se vyležet a vyčkat. Dneska jsme byly opět u mudry a nic , prostě má naše mala virózu.
@normalnimatka ona ale žádnej zánět neměla nikdy 🤷 prostě byla na očkování na spalničky a od té doby je taková jaká je. Prostě má virózu, crp má nízký a další odběry vyšly taky dobře.
@luna03 tak o zánětu v těle nemusíš nutně vědět... to je věc jedna. a druhá, i rýma v pokročilým stádiu je zánětlivej proces...
jinak očkování, ehm...no, tak to potěš koště, no. tak jestli to má pár dní, tak to snad přejde.
smrkání zkuste naučit, jsou o tom články nebo možná i videa, jak to děti hravě neučit..třeba vzír brčko a hrát si, aby do něj dítě foukalo nosem atp...
@normalnimatka tak to crp má fakt nulový, takže by to zánět určitě ukázalo, byla na crp už 3x 🙈 takže to může být od toho očkování jo? Já jsem teda zdravotní sestra, ale jak to funguje u dětí fakt nevím 🙈
@normalnimatka Ja mam jiny nazor a nezmenim ho.
@luna03 nevim, jak crp funguje...jak moc ukazuje třeba i chronický záněty...
@kristyn86 názor máš jakej, že se to nedá řešit jinak, než vyfiknutím? to nemusíš mít názor, to je prostě fakt, že dá.
na orl člověku daj zpravidla jen kortikosteroidy - k ničemu, někdo se snaží to přeléčit lokálníma atb - taky asi většinou k ničemu, mnohý doktoři člověku, resp. dítěti nedaj vůbec nic. řeknou, vyříznout, jinak nic, trp. to je dost chabý. nabízela ti vaše snaživá doktorka ještě něco?
@luna03 tak já nevim, no..nikdy jsi neslyšela, že po očkování někdo zůstane i trvale poškozenej? jasně, že to tím bejt může, není to lentilka ani vitamín. více nebo méně to do imunity zasáhne vždycky.
@normalnimatka No comment uz. Z komentaru vidim,ze uznavas spis eko bio ezo styl,alternativni postupy apod. Viz. nosni mandle, nazor na ockovani a jeste bude dalsich podobnych traskavych temat...Strasit autorku postizenim 🙏
Konec. Nebudu to tady autorce plevenit.
@kristyn86 jaký strašit prosimtě? prostě očkování není vitamín, a chtěla jsem na to autorku - zdravotní sestru - no tyvole? - upozornit, pokud to sama neví. že jako co se diví, ano, orpavdu to může bejt po očkování. to není žádný ezo ani bio. a není to nic novýho probůh.
jojo, chtít vyřešit mandli přírodně místo dát takle maličký dítě na zbytečnou hnusnou operaci - to je taky hodně ezo...:D
@kristyn86 já váš názor beru, též jsem jako mala trpěla na rýmy a pomohlo až to že mi vyndali madli. Zatím to ale není tak rapidní u mámy aby se to muselo řešit 🤍 ale děkuju za reakci, a jak jste napsala pokud má ostatní odběry v pohodě , tak jen vyčkat až to zmizí nějak no, nic jiného s tím asi neudělám. Teď vypadá ze nemocná vůbec není, litá tady a já si říkám aby to dítě šlo zase spát 😀😂
@normalnimatka nikdo ji nikam nedává , buďte v klidu. Nebudeme tu přece šířit nesmysly a negativní řeči, nikoho to koneckonců nezajímá. Já se ptala na jasnou otázku ne hned takový omáčky okolo, ale díky 👍 vím jak to funguje u dospělých , který řeknou. Ona mi neřekne ani ň co jí je , můžu ji to věštit možná tak z ruky 💆
@luna03 v tý první mojí "omáčce" máš celkem dost tipů, tak můžeš něco zkusit.
tak ať je to brzo dobrý.
za našeho dětství bohužel nebyly informace, byla možnost buď na to dítě dát, nebo nedat a čekat, až z toho vyroste (taky mám takvý případy v rodině), a kupodivu z toho opravdu vyrostli. dneska jsou naštěstí jiný možnosti.
Nam zabralo nejvic inhalovani. Mame nebulizator (pristroj, kam das sul a vodu / Vincentku)… a dela to krasnou studenou “mlhu”. V akutni fazi 3-5x denne, jinak celou zimu 1x i preventivne.
Je to sice zprvu investice, ale vydrzi roky.
@normalnimatka nemáte prosím zkušenost i s kašlem? Zahlenění dceru už teda opustilo i rýma ale kašel stále přetrvává. Hlavně v noci, nechápu. Už nevím co jí dávat. Je to blbý, ale nejvíc opravdu zabírá fenistil, jinak by prokaslala celou noc. U mudry jsme samozřejmě byly. Ale nechápu už z čeho by mohla pořád kašlat. Takovej jako fakt suchej kašel.
@luna03 s kašlem se kolikrát nic moc nedá, jen to prostě přežít..:/
stopkašel jste asi zkoušeli? ten mi přijde, že ze sirupů ještě jakžtakž něco dělá. ale je to slabý furt. pokud jste nezkoušeli, zkusila bych sinecod kapky.
další, co se doporučuje na suchej kašel, je ditustat (nemám zkušenost), biotussil nebo erdoherbal (tyhle dva jsou zase zřejmě přírodní), tak můžete ještě zkusit toto. nebo postudovat homeopatika. ty kolikrát zabíraj suprově, ale u kašle je celkem vořech se trefit, je toho na kašel kupa. ale myslim, že by se tam líp našlo něco pro případ, že to jako trvá dlouho, hlavně v noci atp.
Nam na noc nejlepe zabira Fenistil+Sinecod. Oboje dohromady.
@normalnimatka právě... To je na prd prostě. Už jsme z toho zoufalý všichni. Odpoledne se ti dá přežít jak spí ale v noci je to šílenost, chudák by spala ale kašle a pak z toho brečí protože nemůže spát.
@normalnimatka přes den nezakasle, ale lehne a jde spát a spustí a kašle a kašle a kašle
@luna03 jasný no.... no zkoušejte dál.. jednou to skončí.
- co zábaly, obklady? třeba cibulovej, nebo jen priessnitz
- mazání hrudníku tymiánovou mastí
- základní homeo lék na suchej kašel zhoršující se v noci je drosera, ale je jich mnohem víc, podle příznaků zkus pročíst články, jestli by se nehodilo něco i víc (jestli je třeba u toho bolest na hrudi, jestli to jde do záchvatů, jak se projevuje dítě, ve kterejch hodinách nejvíc kašle atd).
- nejsem si jistá, jestli se takhle neprojevuje dojíždějící černej kašel, což trvá do úplnýho vyléčení dost dlouho, na to by mohla pomoct megaskorbická léčba, na atb by už bylo pozdě, ty pomůžou jen v úplným začátku
- a ten sinecod zkuste taky.

@normalnimatka 😂😂😂😉
Ne,v pohode....Kazdy ma pravo na svuj nazor 🙂