Zduřelé uzliny po vytržení osmiček, máte zkušenost?

zuzanka26
19. led 2015

Ahoj holky,

prosím o nějakou radu nebo uklidnění.
Byla jsem před týdnem na trhání osmiček, zatím jen na jedné straně. Bylo to dost komplikované, protože jsem pod spodní čelistí měla už zvětšenou uzlinu. Spodní osmičku doktor rval hodinu a půl, musel jí rozřezat na půl, aby šla ven. Horní šla normálně bez komplikací.
Po zákroku to byla hrůza, strašně to bolelo, dostala jsem anitibiotika a pak ještě Entizol, který by měl pomáhat vzniku jiných bakterií. To stále beru.
Dnes mi vytáhli stehy, nicméně doktor mi řekl, že musím chodit každý den na výplachy desinfekcí.
Co mě moc straší, je ten krk, místo malé zvětšené uzliny, co jsem tam měla, tam mám teď zduřelou celou část a připadá mi to dnes i horší než minulý týden. Tak mám velký strach, jestli je to normální, teď jsem tady četla příspěvek, kdy s tím někdo skončil v nemocnici na JIP s rozřezaným krkem. Co když se mi tam někdo hromadí hnis nebo něco takového?
Nemáte někdo zkušenost s uzlinami po vytržení zubů?

tarra27
19. led 2015

@zuzanka26 určitě bych se pozeptala i jineho zubaře....klidne zavolej do velke nemocnice na zubní a zeptej se na to. Myslím si, že po týdnu pokud se to nelepší, by jsi s tím neco mela delat. vyplach dezinfekci podle me samotný nepomůže....

Najdi si číslo na velkou nemocnici, klidne nejbližší a pozeptej se, když tak tě vezmou a mrknou na tebe. .

espada
20. led 2015

@zuzanka26 Myslím, že naběhnutí uzlin u takového zákroku je časté, ale já bych zašla do nemocnice na zubní nebo ORL. Zavolej tam, kam máš jít a řekni, že je to akutní.