Zelená stolička, mám špatné mlíko?

lovemusicsun
24. dub 2018

Ahoj,
mám 6ti týdenní holčičku, plně kojenou a od neděle (což jsou 2 dny) se u ní objevila zelená stolička. Četla jsem, že to může mít hodně příčin, ale i tak jsem včera volala doktorce, ta zhodnotila, že je to hladová stolička a šly jsme na převážení. V minulých týdnech měla malá úplně rekordní přírůstky kolem 300g týdně a tentokrát měla za 5 dní pouze 80g. Doktorka řekla, že mám málo mléka a bylo mi doporučeno vážit před i po kojení, dokrmovat MM pokud bude a pokud ne, tak UM. Denně musí vypít minimálně 600ml. Tak vážíme a malá při každém kojení vypije bez problémů 100-130ml. Někdy to dá z jednoho prsa, někdy z obou. Na 600ml se dostanem bez problémů a na dokrm nikdy nedojde. Jednou jsem jí dala 50ml MM na noc, ale měla problém to vypít, když předtím dala 100ml z prsu. Nechce se mi nahrazovat jedno celé kojení a dokrmovat, už vůbec ne dávat jí UM, nechci o mlíko přijít. Zítra jdeme zase k doktorce na převážení a bojím se jak to dopadne. Nutno ještě podotknout, že kojím na požádání, většinou tak jednou za 3 hodiny, malá spí dobře, v noci i 5 hodin v kuse, směje se a nevypadá, že by měla nějaký problém.
Myslíte, že mám špatné mlíko? Je možné, aby se mlíko stalo nevýživným během pár dní? Co byste dělaly Vy?

alemari
24. dub 2018

Nic, napila se předního mléka z obou, proto je ta stolice zelená. Dr.to hrotí!!!! Příští týden ti zas dobere váhu!!!! Nestresuj se😎

priefi
24. dub 2018

@lovemusicsun moje nervy! Urcite to neni hladova stolicka. Jak takovou hovadinu muze vypustit z ust dr.vazne nepochopim. Muze se jednat o infekci, nebo ji nesedi neco co jis, anebo pila jen predni mleko a laktoza si se stolickou pohrala. Doporucuji kouoit biogaiu a davat ji1x 5 kapek pred kojenim nejlepe rano. Pokud by problemy pretrvavaly, muze byt problem alergie na kravske mleko, nebo vejce, pripadne neco jineho, nebo kombinace (um by ji delala zle taky). Mimochodem, nema na lickach podrazdeni? Pokud ano, je to ekzem za ktery nejspis muze abkm. Mimochodem, uvazovala bych o zmene dr. At malicke veme ster a at blbe nekeca hovadiny.

olivoill
24. dub 2018

Z doktorky se nestresuj, nedokrmuj UM. Zelenou stoličku může mít z mnoha příčin a váha nemusí být tabulková, každé miminko přibírá jinak, určitě to dožene. Ale pro doktorku je prostě jednoduší říct, málo mlíka musíte dát UM... je to smutný..

denny27
24. dub 2018

Zelená stolička není hladova!! Pokud najdu, hodím důvody, ale hladová mezi ně nepatří

lovemusicsun
autor
24. dub 2018

@alemari
@priefi
@olivoill
@denny27
Holky děkuju.. Taky mám pocit, že hlady nekřičí, ale trochu mě znervóznělo, že málo přibrala. Uvidíme zítra jestli se váha trochu posunula. Článek o zelené stolici jsem četla, myslím, že budu muset omezit ty mléčné výrobky, i když nevím co teda budu jíst. Zkusím zítra přemluvit doktorku na nějaké vyšetření jestli nejde o infekci.
Budu se snažit se z toho moc nenervovat, to je na tom asi to nejtěžší ☹

olivoill
24. dub 2018

@lovemusicsun jestli maličká nevypadá že se trápí tak proč by ses měla trápit ty? 🙂 já vím je to těžký, já se takhle taky trápila, když se mě dětský doktor snažil přesvědčit o tom jak mám málo mlíka (ikdyž ze mě doslova stříkalo :D ) svým nervováním jsem akorát nervovala malýho a vůbec na to období nevzpomínám ráda... Užívej si maličkou, užívej si že ji můžeš kojit a uvidíš že mléčný výrobky ti ani nebudou za čas chybět 🙂

garalela
25. dub 2018

Ahoj,zelenou jsme měli taky minulý týden. Předně info od mé laktační poradkyně že hladová stolice zelená není. Taky jsem volala Mudr.ta nám udělala sterx,měli jsme totiž před očkováním. Důvodu může být vic, já našla spojitost mezi užitým zelezem, byla jsem vycerpana. Taky už vím od holek z fóra,že kojené děti přibírají skokové,my jeden týden jen 70 gramů, jinak cca 150 takze 300 je moc pěkné.hlavne že to je do plusu.

gabidesign
25. dub 2018

Paní doktorka bude evidentně velmi fundovaná.😠 Ne, zelená rozhodně není hladová. U kojených dětí to bývá, pokud dítko vypije hodně předního mléka, pokud mamina sní zkrátka něco zeleného, co stolici zbarví (špenát např.), bere železo, nebo sní hodně mléčných výrobků. Náš nejmenší měl jednu dobu jen zelenou, do toho hlenovou a naštěstí je naše doktorka věci znalejší a doporučila jen omezit mléčné výrobky, protože jsem byla schopna sníst i tři jogurty denně a půl kila tvarohu. Upravilo se to potom samo. Přírůstek bych neřešila vůbec, u kojených dětí bývá skokově. Koj, jak si malá řekne. Určitě není důvod dokrmovat UM.😉

mourovatakocka
25. dub 2018

Já bych nedokrmovala UM. Já jsem u malé vypozorovala zelenou stoličku, když si dám mléko nebo větší množství nějakého mléčného výrobku. V šestinedělí jsem začala s bezlaktózovýma věcma, postupně už jím normální jogurt a sýry, ale mléko pořád raději bezlaktózové.

monix94
25. dub 2018

U nás to taky hrozně hrotila doktorka, že nejsme v tabulkách, převažovala jsem celý 3 týdny! A jak to dopadlo? Jasně skončila na UM a jenom kvůli tomu, že byla maličká a první týden přibrala jen 90. Musela jsem dokrmovat UM to mi zvracela, doktorka nechápala, že tolik prostě nedá ... Škoda, že jsem s prvním mimčem narazila na tuhle doktorku ...

lovemusicsun
autor
25. dub 2018

Tak jsme dneska byly zas u doktorky, mala pribrala 90g za 2 dny, ale myslim, ze je to hlavne tim, ze byla nakojena. Doktorka ale automaticky udelala ster, tak uvidime jaky bude vysledek.
To ze kojena miminka pribiraji skokove jsem nevedela, to me trochu uklidnuje.
Budu dal kojit, mliko ze me strika, tak snad bude vsechno ok.