Dítě asi šláplo na včelu, ale protože je nožka oteklá, nevidíme žihadlo

zutinka
3. čer 2018

Zdravím všechny, máte někdo zkušenost s tím že dítko šlapalo na včelu, ale nebolelo to.A pak po delší době to oteklo?Jde mi o to,že si myslím,že žihadlo zůstalo v noze.Dítko má nožku oteklou(chodidlo).Mažeme fenistilem.Za jak dlouho to zmizí? A co to žihadlo?

j.a.n.i
3. čer 2018

Jelikož včela nechá s žihadlem i kousek zadečku, tak bys to žihadlo rozhodně nepřehlídla. A jinak jo, mže to otéct i dodatečně, ono hlavně, pokud si to žihadlo vytáhle sama dcera, tak si tam vymáčkla i zbytek jedu.

zutinka
autor
3. čer 2018

@j.a.n.i já bohužel nic nevyhatovala.A jak dlouho to bude asi trvat než bude nožka ok?

j.a.n.i
3. čer 2018

@zutinka U syna to trvalo skoro týden.

jipe
3. čer 2018

co je to delší doba? Pokud v řádu hodin, tak ano, to je možné, jak se noha namáhá, tak to oteče. Já měla nohu jako bačkoru taky snad týden, musela jsem chodit, tak to bylo napuchlé dost. Pomáhaly studené octové obklady (do vody trochu octu)

priefi
4. čer 2018

@zutinka jde o to,.ze zihadlo ma vacek, pokud se vacek stlaci, jde do vpichu jed. Proto je nejlepsi opatrne zihadlo odebrat bez zmacknuti vacku, to se do vpichu dostane minimum jedu. Otect to otece az po chvili, ne hned. Cim vic jedu, tim vic muze natect a taky zalezi na reakci tela. Dej diteti dithiaden, nebo fenistil kapicky a vapnik, ten pomaha odbouravat alergicke reakce + mazej dal fenistilem. Kdyby se ti nezlepsovalo, je na miste navstivit lekare. Zaroven kontroluj teplotu