icon

Zjistím cukrovku u dítěte domácím měřením?

13. kvě 2021

Dobrý den,mam 6 letou dceru,před 2mesici prodělala virozu a od te doby je hodně zizniva.Hned rano třeba vypije 0,5l vody.Za den někdy i 3l.V noci curat chodí výjimečně,takze nocni potize s nadměrným mocenim nemá,ani únavu nepozoruji-je třeba dopo ve školce na zahrade,po příchodu domu běhá po zahrade s kamarádem,pak má fotbalový trénink a zas po něm je s kamarády až do vecera a zvládá to s přehledem.nezhubla na kg,opticky ano,ale hodně porostla.kvůli te nadměrné žízně mě napadla cukrovka.mam tetu,co má doma glukometr-zjistili bychom cukrovku u ditete orientačně z nej?dcera má totiž panický strach z lékařů,ale fakt panický,nechci ji zbytecne trápit,kdyz by o nic neslo.ale taky nechci nic zanedbat.diky

maki90
•
13. kvě 2021

Tak glykémii samozřejmě zjistíš. Ale pozor,nejen cukrovka se projevuje ziznivosti. Zavolala bych doktorce a zkonzultovala.

martina250703
•
13. kvě 2021

Prodávají se i proužky, které zjistí cukr v moči.

autor
•
13. kvě 2021

@maki90 a co ještě prosim.naše MUDr je takový spis pohodar...pokud se nic závazného neděje,tak spis jen vyčkává ...

klea81
•
13. kvě 2021

Děti mají pít více než dospělí. S cukrovkou by hodně zhubla. U nás s příchodem tepla začala dcera taky víc pít.

autor
•
13. kvě 2021

@klea81 ok diky za uklidnění,ona tak ale pije už od února,kdy měla virozu dvoudenní.ale snad jen zbytecne plasim..

zmrzlinka
•
13. kvě 2021

Tak změřit ji cukr u tety můžeš.Ale kdyby měl lékař podezření na cukrovku,tak se podle mne hospitalizaci nevyhnete.Chce to komplet vyšetření i s glykemickym profilem.
Ale to ,že víc pije podle mne nic neznamená.

jipe
•
13. kvě 2021

pro klid duše jí ráno na lačno změřit můžeš, orientačně ti to napoví, pak hodinu nebo dvě po jídle

drep
•
13. kvě 2021

Kdyby měla cukrovku od února, tak už teď nejspíš rozvíjela výrazné komplikace (jako např. Poruchu vědomí). Infekt může vyvolat autoimunitu a to cukrovka 1. Typu je. Jednorázové změření glykémie nemusí být vypovídající, resp. Nemusí to cukrovku vyloučit. Pokud máš obavy, šla bych k praktikovi