Zkušenosti s mastmi na ekzém u miminka┊Je lepší přírodní léčba?
Ahoj, obracím se na Vás, na ty, kdo někdy měl problémy u miminka s ekzémem, čím jste mazaly apod…
Malému je přes půl roku, ale už cca 2 měsíce to začalo nevinně malýma flíčkama suchýma, červenýma.. hodně na tváři.. pak jsem si všimla “suchých” míst na nohou, loktech, apod… Ale vždy, když je nějak oslaben je stav nejhorší.. tedy při růstu zoubků, když byl nachlazený, atak..
Tvářičku má hrozně červenou, suchou na dotek a má takovou “krůstu”. Doktor nám na to napsal mast.
Že to může přerůst v atopický ekzém.
Ale pak v lékarně po výrobě té masti jsem se dozvěděla, že má mast nějaké stopové množství kortikoidů…
Popravdě s tím nemám zkušenosti, jen vím, že se říká.. kortikoidy nikdy, že je to strašný, atd…
Ale mám prý mazat jen slabou vrstvu a nejlépe večer aby si to nesetřel.
Máte zkušenosti s mastičkama na ekzém přímo? Nebo pomohlo něco přírodního?
Popravdě se vždy snažím nejdrív vše řešit přirodně, hlavně je to malé mimco ještě.
Diky předem
Ahoj, oživuji diskuzi. Malému jsem nakonec tu mast s kortikoidy nedala a zkusila jsem mazat měsíčkem nebo klasickou indulonou a hezky to zesvětlalo! Jen mám dotaz ohledně případné alergické reakce na potravinu… aktuálně máme vyřazené maso a dávám jen zeleninové polévky.. pokud by měl alergii na nějakou potravinu, za jak dlouho by se to zhoršilo? Myslím tím, že teď mu to postupně pěkně světlá.. kdyby mel alergii na neco co mu ted dávam tak by se už osypal?
Určitě ano🙂
Mam zkusenost stejnou vyzkousely jsme kde co...ale.pomohla pouze modra indulona 😃 vazne...zkuste...a do.koupele linola
@4formy ano také mám skvělou zkušenost s modrou indulonou! Samé speciální připravky z lekarny apod.. nepomahaly tak jako po jednom namazání indulonou 😀🙏🏻

Ahoj, mám 3 děti a manžela, u všech se projevoval ekzém, u všech to bylo z jídla. Je třeba být trpělivý a vysledovat, po čem to je, může to být různé. Nejstarší měl kvasinkový ekzém, protože měl rozhozená střeva kvůli alergii na bílkovinu kravského mléka + k tomu flíčky ekzému po peckovinách (meruňky, broskve, švestky). Dcerka měla ekzém po jablkách. Nejmladší syn měl ekzém po pšenici, rýži, mrkvi, po dalších potravinách zase pupínky nebo průjmy... Manžel má ekzém po lilkovitých (brambory, rajčata, papriky + reaguje ekzémem i na větší množství histaminu v jídle - masové konzervy atd.)
U ekzému mi ta reakce přijde celkem pomalá, přijde mi, že se ekzém zhorší až další den po snězení.