Žlučníkové kameny u předškoláků
Zní to téměř neskutečně, ale zjistila jsem, že i malé děti mohou trápit žlučníkové kameny. Našemu Kubíkovi je zjistili náhodně loni na podzim, kdy ještě neměl ani 5 let. Po několika opakovaných UTZ jsme byli odeslání na dětskou chirurgii do FN, kde nám bylo doporučeno odstranění celého žlučníku. Ráda bych se zeptala, jestli s tím zde máte někdo zkušenosti, jak to v nemocnici probíhá atd. Měli by mu to provádět laparoskopicky. Už máme termín, ale čím víc se to blíží, tím víc přemýšlím, jestli je to správné řešení. Malý totiž žádné problémy nemá. U nás nám dr. doporučil to jen sledovat a každý půl rok kontrola. Budu ráda za každou zkušenost.
@olusenka myslím si, že operace u dítěte není dobrá a u dospělého to musí být až ta poslední možnost. Ten orgán tělo potřebuje. Když tam není, tak sice dojde k určitým změnám, aby to šlo bez něho, ale ne 100 %. Lidé bez žlučníku mají mnohem větší šanci na onemocnění až rakovinu tlustého střeva. Pokud dítě nemá koliky, záněty apod, tak to budu řešit konzervativní cestou a zkusím i přírodní léčbu. Hodně pozitivní zkušenosti jsem slyšela na černou ředkev.
@blanche0 proboha hlavně nedoporučujte nějakou pochybnou bio léčbu!! Ano vse ma původ někde jinde stres, jídlo, genetika, ale to je ted uz nepodstatný když tam má sutry...ty sutry bud dají pryč laparoskopicky a budou léčit zánět žlučníku,nebo vydělají celej žlučník, kterej uz je většinou s kamenama v chronickým zánětu, a ten žlučník je stejně uz nefunkční.. Tady ti pitím ruznych lektvarum si koleduje akorát o to, ze ty sutry se rozpadnou a ucpou přívod do slinivky a tam uz opravdu jde o život... Takže byliny ano, ale jako prevence, ne když uz je problém, ale každej at si děla co chce.
@blanche0 jednou měl předepsané léky Ursofalk (nebo Ursosan) na rozpouštění. Jinak nic. Pak mu je vysadili. Teď asi bude muset zase začít. JInak nic. Vlastně teď mu v nemocnici dali Essentiale, ale to jsou dneska spíš skoro "vitamíny".
A já mu dala párkrát tu černou ředkev-šťávu, neboli Rabanon, osobně s ním mám dobré zkušenosti, pomáhá mi na játra. Na internetu má spoustu kladných recenzí právě na žlučník. Objednávám si ho v lékárně, obvykle ho skladem nemají.

Dobry den, jak to prosim s Kubikem dopadlo? Řeším to ted se sestiletym synem. Dekuji moc