Žlutý strup na hlavičce, máte zkušenost?

kyia
1. únor 2015

Synovi se ve třech měsících udělal na hlavičce žlutý strup. Už ho tam má asi 14 dní a je vesměs stále stejný (suchý). Máte s tím někdo zkušenost? A co pomohlo? Děkuji.

kamino
1. únor 2015

@kyia pravdepodobne je to seborea,je to bezne u deti. Pomaha bud olej a vycesat nebocco pomohlo memo synovi,ktery ji mel i v oboci a na tvarich - odsat materske mleko a potirat jim v kombinaci s Bioderma Baby sqam.

zulitvi
1. únor 2015

Šupinky, Venda to měl taky, jak píše Kamino - olejíček a vyčesávat.

kaca08
2. únor 2015

Mohla by to být seborea, tu měla malá také a nejvíc nám pomohl šampon Linola, ale je pravda, že každému pomůže něco jiného. Kamarádce Linola nezabrala, zato jim zabral Nizoral.

v2e2rka
2. únor 2015

Malý to měl taky, postupně se mu to začalo rozšiřovat z hlavičky na čelo, takže před koupáním jsem mu to namazala mandlovým olejem, vzala můj kartáč s kulatými hroty a masírovala. Do vody jsme už tak dávali kvůli ekzému koupelový olej Linola, hlavičku jsem mu umyla dětským mýdlem a i ve vodě masírovala kartáčem. A potom jsem mu to všechno vyčesala dětským štětinkovým kartáčem, klidně se dá použít i kartáček na zuby. Za 2x jsme se toho zbavili a na kontrole dostali pochvalu, jak se o malého krásně starám, že se mu nic neudělalo =)

polaks
2. únor 2015

@kyia Calciová mastička po každom umytí hlavičky.Aj keĎ to už potom nebude maž,namazať aspoň 2x do týždňa a už sa mu to neurobí..

kyia
autor
12. únor 2015

Tak doktorka nám doporučila Bioderma BABY SQUAM. Tak uvidíme..

marie_s66
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
loc
16. únor 2015

Jak píšou ostatní - seborea neboli Seboroická dermatitida. Můj malý to měl taky a pomohla nám obyčejná indulona. Po koupaní namazat tlustou vrstvu a ráno vyčesat.

veronikaka
16. únor 2015

https://www.modrykonik.cz/forum/detske-zdravotni-problemy/seboroicka-dermatitida-jak-jste-se-ji-zbavili/

Psala jsem předposlední příspěvek ve výše uvedeném. Nic jiného nezabralo.

tkanicka
16. únor 2015

Nam vse doporucovane stav jen zhorsovalo. Respektive strup sel vycesat, ale udelal se dalsi a vetsi. Pomohl az Kerium DS. Sice to bylo celkem drahe, ale do 14 dnu bylo vse pryc a prvni nove male supinky se objevily az za 3/4 roku a po dvou namazanich byly pryc.

kyia
autor
18. únor 2015

Tak já jsem vyzkoušela tu Biodermu a musím říct, že asi po třech namazáních je žlutý strup skoro pryč. Tak doufám, že to tak zůstane! ;) Děkuji moc za rady.