Změna chování dítěte po operaci mandlí?

m.artina
10. kvě 2016

Dobrý den. Dcera (necelé 4 roky) je týden po operaci nosních mandlí a zároveň částečném zmenšení krčních mandlí. Vše proběhlo bez problému, měla klasické obtíže související s narkózou a následnou rekonvalescencí (únava, zvýšená teplota, bolest v krku). Celou dobu hospitlaizace jsme byla přítomna. Nyní stále ještě držíme klidovější režim mimo kolektiv, tekutější strava, je ještě hodně unavená, občas se objeví zvýšená teplota. Trochu mě však znepokojuje její chování - má velmi neklidný spánek (ptravděpodobnéě zlé sny?), během dne z ničeho nic propuká v pláč, kdy je velmi lítostivá, velmi mazlivá, cokoliv si přeje (např. nachystat svačinu), probíhá se slzami v očích. Jíst už zvládá normálně, na mé otázky ohledně bolesti si nestěžuje, říká, že krk už dobrý. Je mi jasné, že prostě se necítí ještě fit, přesto jsme trochu znepokojena a chci se zeptat, jakou zkušenost máte vy? Děkuji.

vercik83
10. kvě 2016

Dejte tomu čas, je to teorve týdne...

mrskato
11. kvě 2016

Ahoj, já mám za sebou operaci krčních mandlí pod celkovou narkózou, brali mi teda celé. Rekonvalescence mi trvala 3 týdny. Každopádně jsem chtěla říct, že když bylo dceři asi 14 měsíců, měla akutní zánět ledvin, ležela jsem s ní 5 dní v nemocnici a velmi těžce jsme to nesly obě. Když nás propustili, byla také dost lítostivá a mazlivá, spánek teda měla vždycky na prd. Opravdu to chce jí dát čas, ten pobyt v nemocnici je pro ně záhul, ostatně jako i pro mnohé dospělé. Minimálně rok po pobytu v nemocnici měla šílenej strach z doktorů a plakala už jsem při vstupu do ordinace.
Držte se, bude lépe, hlavně, že to má už za sebou 🙂

cechulda
11. kvě 2016

My jsme byli tento patek, dcerce v létě budou teprve 3 roky, dělali nám teda jen nosní mandlicku, ale dcera se docela špatne probrala z narkózy a hlavně moc brzy a potom musela znovu dostat něco na uklidneni, protoze byla uplne hystericka s nic nepomáhalo potom zase usnula, ale když se vzbudila bylo to nanovo a šlo to tak az do noci ☹ Od te doby je taky hodně litostiva a kvůli všemu pláče, ale spí dobře. Přeji ať jste brzy zase fit 🙂