icon

Zpověď zoufalé matky: Může se úrazům dětí předejít?

macinka1989
14. led 2024

Dobrý večer, maminky, babičky, hlídačky a všechny ženy, co máte co dočinění s dětmi..
Vím, že všechny úrazy dětí jsou otázkou vteřiny, nechci nikoho vinit, ani nikam poukazovat… spíš bych potřebovala zkušenosti Vás všech, abych se necítila tak strašně…

Vloni v březnu si můj mladší syn rozsekl obočí o naše topení doma - seděla jsem vedle něj, špatný pád, špatný úhel a 5 stehů (věk rok a půl). Dlouho jsem se s tím vnitřně vyrovnávala
Dneska starší syn u babičky běžel, zakopl a opět topení (staré litinové), má sešito nad horním rtem, ret prasklý, ale nešitý. Seděla jsem ve vedlejší místnosti, takže jsem slyšela jenom řev po nárazu. A cítím se snad ještě hůř než poprvé u mladšího. Že jsem u toho nebyla, připadám si strašně… stejně bych tomu asi nezabránila, ale už jenom to, že jsem byla v jednom objektu a nebyla při to úraze mě ničí😩😩😩
Se synem jsem byla na pohotovosti já, všechno šití byl se mnou, byl
Statečnej, skvělej, ale já cítím další selhání a to jsou kluci ještě malí… manžel má šitých dost míst a řiká, že tohle je teprve začátek, ale já se s tím nemůžu a ani nechci smířit 😢
Jsou to divočáci a mirním je, co to jenom jde, vysvětluju, dávám příklady, ale to je jak hrách na stěnu házet… a jsem čím dál zoufalejší a po dnešku… je asi začnu přivazovat?!

Strana
z2
valelinka
17. led 2024

Já Tě hrozně moc chápu. Mám dva kluky a starší ehm řekněme není úplně pohybove nadaný. Když to přeženu, zakopne o sirku a zlomí si ruku. Takže toho už za sebou máme dost, zlomená ruka, zlomená klíčků kost, nějaké to šití. Dost úrazu se mu stalo i ve školce při nějakém úplně nevinnem pohybu, protože je fakt nesika 🥴. Nervy a strach - fakt jsem si užila. Ale s věkem (jeho se to zlepšuje). Mladší má teď dva a o víkendu měl první úraz, byl s manželem na odrazedle měl helmu...nenadelas nic, je to definice úrazu.

ilone
17. led 2024

@pampelina18 ale prosím tě, tak všichni okolo tebe měli holt štěstí...takový nesmysl vyplodit🙈...

terunka88
17. led 2024

@macinka1989 Tak se vám aspoň vyplatí 😅

pampelina18
18. led 2024

@ilone není to nesmysl. Je to Fakt. Ale ženský co mají děti šité, to nepochopí a musejí se takto blbě hájit. 😂 Paní může být ráda, že nepřišel o oko, či si nerozsekl hlavu a že má dítě v klidu doma a ne v nemocnici.

ronyx
18. led 2024

Buď úplně v klidu, nejsi ani první, ani poslední. Já byla syna šít v jeho roku 🙈😁 . Vylezl na dětské ratanové křesílko, to se s ním převážilo a spadl hlavou na skleněný, televizní stolek. Obočí rozseklé fakt ošklivě. Měl v hlavě velkou díru a kůži zarolovanou v ráně. Byla to vteřina. Takže pohotovost, šití za šíleného řevu, hlavu mu drželi 2 chlapi, třetí šil a já na něm skoro ležela ať nehýbe tělem.. Připadala jsem si jako nejhorší máma na světě. Ale hold stalo se. Teď mu je 8 a připadá si jako pořádný tvrďák s jizvou nad obočím. 🙈💪😅 éro je dodnes. Neustále je to nějaký ukopnutý prst, naražená ruka.... Hold je takový a člověk tomu kolikrát nezabrání i kdyby se snažil sebevíc.

ilone
18. led 2024

@pampelina18 blbost, tohle může říct jen někdo, kdo měl prostě štěstí. Moje děti např. nikdy neměly nohu nebo ruku v sadre- naštěstí a rozhodně to nebudu přikládat svým rodicivskym schopnostem 😉

macinka1989
autor
18. led 2024

@pampelina18 takže mi chceš říct, (z toho, cos napsala včera a dneska), že jste všem těm dětem pořád za zadkem nebo je držíte za ruku, když se teda všichni sejdete?! Nebo jak si to mám vysvětlit, že se Vašim dětem ani Tobě nikdy nic nestalo a mým (a nejenom mým) dětem ano?!?? Nebo divočení Vašich ďáblů (jak jsi napsala) spočívám v tom, že po sobě hážou figurky z Člověče, nezlob se a karty z kvarteta???

ilone
18. led 2024

@macinka1989 neřeš to, prostě měla štěstí a nechce si to přiznat.

macinka1989
autor
18. led 2024

@ilone mě to akorát nutí k přemýšlení, jak to paní a celá její rodina dokázali 😂😂😂 ráda se teda něco přiučím, pokud bude ta rada dávat smysl… zatím to moc smysl nedává.
Samozřejmě je moc dobře, že existují děti, které tuto zkušenost nemají (a větsina jich je očividně z rodiny tady paní komentující🤔🫣) Ani já jsem nikdy neměla tu čest být se sebou na pohotovosti (ťuk, ťuk, ťuk), ale já byla klidné dítě a doma je bohužel nemám😅

jeyre
18. led 2024

@macinka1989 Když si vzpomenu, co jsem já přežila bez většího úrazu... pády ze stromů, z kola a bruslí...bylo spoustu odřenin a naražených kostí. A bylo to naprosto o štěstí, protože stačil malinko jiný úhel a mohla z toho být zlomenina nebo pořádně velká rána.

jannym
18. led 2024

@macinka1989 hele ja taky s detmi nebyla na pohotovosti a to ty roztekly nozky by byly na dva tri stehy, ale kamaradka jim to stahla maslickovou naplasti a krasne se jim to stahlo samo, pripadne kdyz jsme na chata tak pres ulici mam doktora, tak udelame konzultaci na dvorku a je to…navstevy nemocnic nam staci ty planovane zakroky…ja u svych deti rikam, ze je klika ze umi padat, kamaradky syn spadl z gauce 40cm, na zem a bum zlomena ruka, syn spadl z metru a pul na spodni zahon a krom te obri sedreniny mu nic nebylo, spadnout tam jeji syn tak je obalenyho v sadre snad celej…

macinka1989
autor
18. led 2024

@jeyre
@jannym
To jsem si říkala vloni u toho mladšího, že to byl špatnej úhel, ptž to nebyla žádná velká rána, měli jsme postel u topení (už samozřejmě nemáme) a on skočil na 4 a jak už dobržďoval, ťukl hlavou🤦‍♀️
Ale připomněly jste mi, že jsem vlastně jednou spadla na kole asi v osmi letech a zarazila si kamen do nohy jakoby pod koleno a taky mi to mamka opečovávala doma a na šití by to bylo 😅

macinka1989
autor
18. led 2024

@ronyx já se spíš divím, že jsme byli vlastně jenom jednou v tom roce a půl 😂

Strana
z2