icon

Může růst zoubků způsobit horečku u dětí?

lehe
5. pro 2022

Ahoj, synovi rostou minimálně 3 zoubky a teď začal mít tak zvláštně teploty. V sobotu zvýšenou a nic, ve středu a čtvrtek zase a pak nic, teď další sobota už to byla horečka, neděle v pohodě a dneska v noci znovu přes 39°. Žádný zoubek se zatím neprořízl a krom trochu rýmy mu ani nic jiného není. Měl to takhle taky někdo? Teď váhám, jestli ho vzít radši k doktorovi, ale zase na žádnou nemoc mi to neprijde 🤷

palja
•
5. pro 2022

@lehe ne dcery teploty u zubů neměly. Může to být jen viróza, vysoké horečky, trošku rýma a dr to potom uzavřela jako viróza. Nikde v krvi ani v moči nic nevyšlo žádná vyrážka nic.
U jiných nemocí měly horečky pravidelně pár dní (covid, 6.nemoc, 5.nemoc infekce moč cest..)

martt
•
5. pro 2022

@lehe Můj starší syn trpěl na vysoké horečky nad 39 při rustech zubu. Vzdycto trvalo tak dva dny a pak mu teplota klesla. Že to má od zubu mám potvrzené i od doktorky. Ale samozřejmě to může být i nějaká viroza.

jjasmina
•
5. pro 2022

Může a nemusí, mě dr říkala, že u zubu býva teplota jen zvýšená třeba, ale samozřejmě mužou bejt vyjimky. Taky to muže bejt viroza, když má rýmu nebo 6. nemoc

lehe
autor
•
5. pro 2022

Děkuji. No právě, že i starší u zubů nebo u jakékoli nemoci měli teplotu pár dní a dobrý, ale tohle že jeden den dobrý, jeden den teplota mi přijde fakt divný. I dneska v noci horečka, po sirupu mu klesla a zas je úplně v pohodě. Zítra jsem s doktorem domluvená na odběry, tak uvidíme.

missym
•
5. pro 2022

Dcerka to tak má. Doktorka mi říkala, že bývá teplota většinou jen zvýšená, ale že už pár případů s horečkou měla. Teď dcerce rostou poslední pětky dole a zase tři dny horečky, ale jinak vůbec nic. Horečky ustoupily, jeden zoubek se proříznul, druhý stále ne. Byla jsem nachystaná, že kdyby horečky neustoupily, jdu k doktorce, ale přešly. Ještě jsem čekala nějakou tu dětskou nemoc, ale žádná vyrážka nevyskočila, tak jsem to uzavřela jako zase zoubky.

miriam1989
•
5. pro 2022

@lehe Malou začali teploty u zubů zlobit, až u stoliček a do toho šílená rýma. Zatím má tři stoličky venku a pokaždý stejný průběh, ale nevím, jestli je to oslabenou imunitou při růstu zubů a tím pádem do toho chytí nějakou virózu a nebo to má přímou a jedinou souvislost s růstem zubů. Každopádně teploty vždy max 2-3dny, ale taky jí to lítalo nahoru dolů, jednou zvýšená, pak zase skoro 39, za to rýma jí trápí vždy 9-10dní 🤦.

lehe
autor
•
5. pro 2022

@miriam1989 jo, rýmu měl do teď taky ke všem zoubkum, ne teda tak dlouho, to jste si "užili". Taky právě rostou stoličky, k těm by ta teplota být mohla.

lehe
autor
•
5. pro 2022

@missym starší míval taky i horečky, když rostly stoličky. Ale jako vy, měl třeba 1, 2 dny, pak se prořízl zoubek a byl klid. Jenže tohle už je přes týden a furt nic, tak jen pořád čekám, kdy mu to zase vyletí nahoru, je to na hlavu..

luuc5
•
8. bře 2023

Holky mame to ted podobne ..je mozny ze ma mala (1rok)tri dny teploty v noci i 40 .Vcera bez teplot a dnes zase 38 🥺doktorka rikala ze zuby ..ale me se to uz nezda ..rostou ji teda ctyri naraz,ale ze by den teplotu nemela a pak zase jo ?

lehe
autor
•
8. bře 2023

@luuc5 jestli doktorka nic jiného neobjevila, tak asi to možné je. Syn měl teda nakonec asi spíš nějakou virózu, měl nález v krku. Ale i tak mi ty teploty přišly takové zvláštní, i doktorovi. Držím pěsti, ať se zoubky brzy proříznou a není to nic horšího ✊ kdyby teploty neklesaly nebo se vracely, zkusila bych doktorku znovu, ať malou prohlídne

luuc5
•
8. bře 2023

@lehe dekuju !!byli jsme v nedeli i na pohotovosti ..v krku nic nema ,crp 15 .moc nejsme schopni vzit 🤦🏽‍♀️Jak ma ty teploty tak je porad ubrecena ..je to hrozny uz .prave mi prijde divny ze tri dny teploty ..den dobry a dnes zase ..😨

lehe
autor
•
9. bře 2023

@luuc5 hele teď zrovna to mám i u staršího. Měl dva dny teplotu, včera nic a dneska zas od rána horečka přes 38. Není mu vůbec nic jiného, ani rýma, doktor dneska taky na nic nepřišel, tak taky čekám, co z toho bude dál. Staršímu už budou 4 roky, tak tam to zuby už nebudou..