Zub skoro v 6týdnech. Je to možné?
Holky,
je možné, že se ukážou první zoubky v 6ti týdnech? Malý má za pár dnů 6 týdnů, už skoro týden je hrozně plactivy, nevydrží chvilku bez křiku a dneska jsem našla v pusince naznak dvou jedniček... Není možné, že se mi to zdá??... přijde mi to brzy🤦♀️😁
@nikoulinka Taky rarita, první zoubky a dvojky 😁.
No, má tam dvě čárky, na pohmat mi to přijde tvrdší než dasnicky vedle. Za týden jdeme k dětské, tak se jí to ukážu.
Obě moje děti měly po narození jakoby náznak zoubků dole, dceři vyrostly asi v 9m, syn uvidíme 🙂
Syn měl dásně nateklé od dvou měsíců a první vylezl v 6. Takže může se proříznout za chvíli, ale taky až za nějaký měsíc. Teď už má taky alespoň měsíc zase nateklé a zuby nikde 😀
Je mi to jasné, že to může X měsíců trvat... Snad ho to trápení brzy přejde, u staršího o zubech ani nevím
@katka9184 je to možné, bratr měl v měsíci a půl, tehda nebyly žádné kloboučky , tak mamka musela za pediatrem pro lístek na Sunar. Dokonce jsem našla, že se některé děti se zuby rodí, ale těm se odstraňují (au 😣)
@amazonkajanik 😱 jako vážně? Proč?
No já si všimla před pár dny, že když se malý prisaje k prsu, takže mě to malilinko bolí, říkala jsem si, holt zase popraskané bradavky, i když od porodnice byl klid, a oni zuby 🤦♀️
@katka9184 no jo s tim.nic nenadelame😁, hlavne ze jsou zdravi. Dalsi zub byl asi ve 2.mesicich. nic mu netrhali, nebyl duvod. A akcnak je dodnes, je mu skoro 5. Mala se jim v porodnici furt pretacela😆 a svlikala si ty polodupacky.😆 sestricka na me vzdycky, vy jste ji zase svlikla, tak nechtela verit, ze ne az ji jednou pri tom nacapala, pretocena a nahata a to byla predcaane narozena. Kojeni se zubama jde normalne, me kousli jen parkrat a to jsem teda rekla tohle ne to maminku boli a nejak to slo...
@katka9184 taky nechápu moc, ale asi kvůli kojení,že by mohlo mít miminko problém se prisat

Určitě to možné je 🙂 Synovec měl první zub cca ve 4 týdnech 🙂 Moje děti první zub, oba, až v 16 měsícch a to jim dokonce rostly prvně dvojky nahoře 😂