Bílé tečky - asi afty, v krku

lorrelai
13. srp 2017

Prosím o rychlou radu. Dcerka (2,5 leta) si stěžuje při pití nebo polykání na bolest na jazyku. Dívala jsem se jí světýlkem do krku a na jazyku má jakoby dva malé aftíky-až skoro u kořene jazyku a na krku má taky takové dvě ložiska bílých pupínků, ale není to na mandlích ale fakt na krku...A taky má zvýšenou teplotu. Nevíte co by to prosím mohlo být?? Ráno jdeme k doktorce, ale nevím co s ní dělat když se mi zase vzbudí v noci že ji to bolí ☹ Máte s tím prosím někdo zkušenost???? MOC děkuji

hariska
13. srp 2017

Afty. Posílit imunitu vit.C a kpupit NutrolinB. Po pár dnech to zmizí, ale nic moc se s tím nedá dělat.

alcar
13. srp 2017

Muze to byt i angina. Nemusi se vyskytovat jen na mandlich. V noci, pokud ji to bude bolet, tak klidne Nurofen. Pokud pujde o afty, tak kup B-komplex kapicky a Preventan Junior cucaci tabletky, ty jsou dobre na sliznice.

2opice
13. srp 2017

Zdravim, ma dcera mela afty v krku a na jazyku. Postupne se ji to rotlezlo po cele puse i mezi zuby, natekle cele dasne. Trvalo to asi 10dni nic moc nejedla jen mleko. Davali jsme b-komplex kapky, vytirali pusu roztokem ze salveje lips roztok z lekarny. To bylo asi nejucinejsi, hlavne to becko. Pokud ma nekdo z rodiny afty ci opary ma to bohuzel dedicne pokud je treba oslabena. Na horecku souhlasim s nurofenem. Drzim palce a uvidite co doktorka.

alcar
14. srp 2017

@2opice jo, to mela moje mala na podzim taky - aftozni stomatitidu. Taky...natekle rude krvacejici dasne, vsude afty - i na rtech. Taky to trvalo 10 dni, nez to odeznelo. Ale ji na to nepomahalo snad nic. Mazala jsem Aloclairem, pak jsem uz sahla i po gentiance. Nakonec mi v lekarne doporucili ten Preventan, ze je dobry i na doleceni, aby se to nevracelo. No hnus to bylo...mala si to odtrpela... a ja s ni. ☹

semisovamys
14. srp 2017

Ještě to může být 7 nemoc. Moji kluci ji mají teď. Teplota, aftiky v puse..pak teplota odrznela a teď mají pupínky s puchyrky kolem pusinky, na rukách a na nohách. Mudr. To první den uzavřel chybně jako herpanginu ( je to z počátku podobné).