Ztráta hlasu, bolest v krku v těhotenství

kaii
25. dub 2018

Dobré ráno všem.
Včera jsem byla u Dr. s tím, že od pátku nemohu mluvit, krk mě bolí i na dotek a při polykání. Teplotu jsem měla snad jednou jinak vůbec, k tomu mám rýmu a fakt slabý kašel, spíš mě to dráždí v tom krku ke kašlání.
No proč to sem vlastně píšu, Dr. mi dala antibiotika a poslala mě domů s tím, že angína to není, že neví co to je. V krku prý žádný očividný nález nemám.
Tak mě zajímá jestli se s tím někdo nesetkal. Ta bolest krku je fakt až nesnesitelná.

kafr
25. dub 2018

Mudr neví, co to je, angína ale ne a napíše antibiotika?!
Mi na hlasivky vždy pomohlo teplé mléko s medem a máslem, pokud možno nemluvit a krk zavázat, ať je v teple, ale já to vždy radši podchytávala hned v prvních dnech. Bolest strašná, to vím, stahuje, bolí, řeže, to máslo s medem to jakoby pohladí, promaže a zklidní.

terezz29
25. dub 2018

Já mám to stejné, je to alergie. Ale nevím, jestli i u Vás.

elisija
25. dub 2018

Jestli máte takovou bolest při polykání tak bych vyzkoušela priznic, ale s pečivem a tvarohem. Jednou když jsem byla menší mi to udělala babička a fakt mi to na ten krk pomohlo...Přijde mi divné ale že vám lékař předepíše antibiotika aniž by vám řekl co vám přesně je...:/

pajounek
25. dub 2018

Mne na takovou bolest pri polykani pomohl Jox - sprej do krku. Je to sice chutove hnusny :D ale dve-tri striknuti a bylo po bolesti. Nejlepsi to je na noc, at to pusobi dlouho

anetka1701
25. dub 2018

Je to asi těžká alergie. Nejsem doktor a ani ten nejlepší by nediagnostikoval od monitoru 🙂 Jen s tím bojuju každý duben jak začne kvést řepka a znám to víc než dobře... Zkus ORL, naštiv alergologa. ORL dá lokální léky na problém a alergolog to podchytí, aby se to neopakovalo. U mně to je řepka :( Jak kvete, je to peklo...

anetka1701
25. dub 2018

Jinak jako první pomoc - Anticol, Halls... jakýkoliv silný palivy bonbóny a zvejkacky. I na bolest, i na kasel...

priefi
25. dub 2018

@kaii rekla bych, ze Te trapi alergie. Takto se jednu dobu u me projevovala ta mrska. Na alergo jsem chodila, alergolozka predepsala kortykoidovy sprej do nosu a troufam si rici, ze mi to vyvolaval on. Jakmile jsem ho prestala pouzivat, alergie byla, ale ne v takovem meritku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru