icon

Řešení dlouhého uspávání dvouleťáka v létě. Co doporučujete?

nikoleichlerova65
18. črc 2026

Zdravím,
už nevím kudy kam. Jak začalo léto přišlo s tím i dlouhé uspávání dcery, ležíme tu s ní klidně hodinu a je to boj pro všechny zúčastněné.
Nejdřív jsme mysleli, že to je světlem = pořídili jsme rolety, nepomohlo. Posunuli jsme uspávání z 19:30 na 20:00, z 20:00 na 20:30 stále beze změny, vždy trvá hodinu než usne.
Je vlastně jedno jak dlouho spí, nebo v kolik se vzbudí odpoledne vždy se stane že tu ležíme 45-60minut. Když usne do 20minut se stane zřídka a je to jackpot. Večerní rutinu stále držíme stejně, ví kdy a jak se má jít spát.
Nejhorší na tom je, že když ji uspává dědeček leží mu v klidu a do 10minut spí.
Doma, pořád zkouší jestli si s ní nebudeme hrát, potom chodí od partnera ke mně se tulit a pak prostě dělá blbosti.
Už jsem z toho zoufalá, protože nevím co dalšího změnit

ukki
19. črc 2026

@nikoleichlerova65 u nás to trvalo klidně ke dvěma hodinám a to i přesto, že jsme zrušili poslední spánek přes den, nepomohlo nic, bylo to období, pro mě šílené období na nervy, ale nakonec se to zlepšilo

zuzkasim
19. črc 2026

Přestat ji uspávat? Dát jasná pravidla, že buď bude ležet v klidu nebo odcházíte a nenechat se uplatit řevem. Nebo to vzít obráceně, už jsi velká holka, zvládneš to sama a já ti zatím na zítra připravím... (doplň něco pro ni zajímavého, oblíbeného).

drep
19. črc 2026

Úplně stejně uspáváme sedmiletou😅 je to takové hodně aktivní dítě a prostě jí trvá než se zklidní a usne. Čtu si u toho knížku, nedovolím dělat kotrmelce a kraviny, ale vnímám, že tu naši blízkost pořád potřebuje.

drzticka81
19. črc 2026

Smirit se s tim, nebojovat proti tomu a nebude te to tak stvat. Proste az usne, usne. Myslim, ze si tim proslo dost rodicu. To se zase upravi, neboj. U mych trech deti se kolem dvou let odboural odpoledni spanek, takze ten vecerni byl drivejsi a usnuli rychleji. Kolem dvo se to tak lame.

kakba
19. črc 2026

Moje kamaradka ma dite, co proste driv jak v 11 nechodi spat. Zkousela to jako ty, pak to vzdala. 2 hodiny zbytecne lezela v posteli a stejne nic. Tak aspon kamaradka vecer udela vse co potrebuje a dite si hraje. Smirila se s tim. Je to uz 4 roky.