Čas na telefonu u dítěte 11let
Ahoj zajímá mě.. kolik času mají Vaše děti na telefonech. Zda to mají nějak omezené a jak.
Syn 11 let (6.trida) mi tvrdí jak jeho spolužáci nemají limity. Me se tohle úplně nelíbí. Ma limit na 2 h denně. Zajímá jo jen Roblox a jiné hry. Ale telefon mu vezmu pokud.. by nebyla škola v pořádku a nebylo doma uděláno to čím ho pověřím (kos, myčka)
Tak se čertí.. jak to máte nastavené Vy?
Mám děti ve věku 14, 10, 8. Neomezuju jim čas. Jsme dost aktivní, děti samy ještě dají přednost výletu s námi než sezení doma. Když to vezmu v průměru, jsou na mobilu jestli 2 hoďky denně? A když je třeba víkend, prší, jsme doma, hrajeme společenské hry, a když jsou na mobilu třeba 5 hodin za den, nehrotím to. Prostě vím že to není pořád. Beru to jako jejich věc jak tráví volný čas. Samozřejmě pokud se na netu chovají bezpečně.
Btw, v čem je rozdíl, že my jako děti koukaly na televizi a moje děti koukají na youtube. A nám se ségrou taky nikdo nikdy čas neomezoval. Ani později na počítači.
On řekne, že ostatní žádné limity nemají, ale určitě je mají. Znám, jak děti rády přehánějí, a ve škole taky jistě řeknou, že mají dovoleno víc, než ve skutečnosti mají. Já bych si za těmi dvěma hodinami stála. A zase záleží i na tom, co tam dělá. Pokud kouká na nesmyslná videa, tak to bych zatrhla i ty dvě hodiny.
Příště doporučuju nezakládat duplicitní diskuze (resp.diskuzi a příspěvek na zdi)
Záleží, co na tom mobilu dělá. Pokud si volá nebo píše s kamarády, v pohodě, když si něco zahraje, v pohodě, když si něco pustí, taky v pohodě. Ale co nemám ráda, je když jen tak do toho kouká a přepíná jedno reelsko za druhým. To je čistá magořina.
Mám děti ve věku 14, 10, 8. Neomezuju jim čas. Jsme dost aktivní, děti samy ještě dají přednost výletu s námi než sezení doma. Když to vezmu v průměru, jsou na mobilu jestli 2 hoďky denně? A když je třeba víkend, prší, jsme doma, hrajeme společenské hry, a když jsou na mobilu třeba 5 hodin za den, nehrotím to. Prostě vím že to není pořád. Beru to jako jejich věc jak tráví volný čas. Samozřejmě pokud se na netu chovají bezpečně.
Btw, v čem je rozdíl, že my jako děti koukaly na televizi a moje děti koukají na youtube. A nám se ségrou taky nikdo nikdy čas neomezoval. Ani později na počítači.
@krtcice Psychologove a jini odbornici tvrdi, ze rozdil v tv a youtubu je. Ze je lepsi sledovat pohadku s dejem,film serial apod. nez ta kratka videa,co na YT jsou. Zalezi,co dite na youtube dela. Dcera si tam treba pousti pisnicky,klipy,ruzne navody na malovani, hackovani. Syn tam sjizdi ty blbiny...
@krtcice obsah v televizi a obsah na YouTube je dosti rozdílný. Kór pokud jim nějak nehlídáš a neomezuješ, na co se dívají...
@krtcice Psychologove a jini odbornici tvrdi, ze rozdil v tv a youtubu je. Ze je lepsi sledovat pohadku s dejem,film serial apod. nez ta kratka videa,co na YT jsou. Zalezi,co dite na youtube dela. Dcera si tam treba pousti pisnicky,klipy,ruzne navody na malovani, hackovani. Syn tam sjizdi ty blbiny...
@kristyn86 koukají jak píšeš na pohádky, písničky, tvoření... Osmiletý syn dokumenty o Titaniku třeba... Ano i Taryho sem tam, ale ne nějaké vymývárny, násilí apod.
@krtcice obsah v televizi a obsah na YouTube je dosti rozdílný. Kór pokud jim nějak nehlídáš a neomezuješ, na co se dívají...
@patypresdevaty v čem je rozdíl koukat na Krtečka na tv a na YouTube prosím?
@kristyn86 koukají jak píšeš na pohádky, písničky, tvoření... Osmiletý syn dokumenty o Titaniku třeba... Ano i Taryho sem tam, ale ne nějaké vymývárny, násilí apod.
@krtcice Do budoucnosti se bojim tech vymyvaren a nasili atd. Je skoda,ze na YT nejde nejak zablokovat nevhodny obsah a je skoda,ze YT pak nabizi furt dokola to,na co se clovek koukne. Ted jsme meli skoleni s policii a prave rikali,jak nebezpecne soc.site vcerne YT jsou,kvuli obsahu. Mam deti zatim pomerne male,ale jednou asi uplne neovlivnim,na co cuci. Zatim je to jako u vas,jsou dny,kdy o tv,YT atd. ani nezavadi (krouzky,sporty,vylety,spolecna zabava) a jdou dny,kdy to bezi cely den,protoze treba nemoc...
@krtcice pokud kouká na Krtečka, je to jedno kde. Ale děti typicky na YouTube koukají na jiné typy videí než v televizi (různé pi*oviny, influenceři, rádoby výzvy apod.). Máme YouTube i na televizi a vím přesně, na co by syn koukal, kdybych mu to nijak neregulovala (samý Tary, Fizi...) . A vidím, že většina rodičů vůbec nebo téměř vůbec neřeší, co děti sledují a obecně co na internetu dělají. Čest výjimkám. Pak slyším i od spolužíků syna (prvňáci), že na YouTube sledují videa ohledně Squid Game apod.
@krtcice A i to, co vypada celkem "nevinne" je peklo. Treba u dcery ve tride (ctvrta) jedou holky skin care, pořád na tu svoji stále ještě dětskou pleť cosi patlají, musí mít každý prd, který vyrobí Essence apod. Kdo to nemá, je socka. MArketing je na tyhle děti cílený a ty holky nerozlišují, že influencerky mají 15+ a je to krapet jiné než když ony mají sotva 10.
Mám štěstí, že dcera tohle vůbec neřeší, není chytlavá a nepotřebuje mít všechno, co mají holky ze třídy. Ale některé ty holky tím docela "trpí" a připadají si mimo, když na sebe v 9 ještě nepatlají pleťové masky a rozjasňovače 🙉 Když do té bubliny občas nahlédnu, jde mi z toho hlava kolem
@krtcice A i to, co vypada celkem "nevinne" je peklo. Treba u dcery ve tride (ctvrta) jedou holky skin care, pořád na tu svoji stále ještě dětskou pleť cosi patlají, musí mít každý prd, který vyrobí Essence apod. Kdo to nemá, je socka. MArketing je na tyhle děti cílený a ty holky nerozlišují, že influencerky mají 15+ a je to krapet jiné než když ony mají sotva 10.
Mám štěstí, že dcera tohle vůbec neřeší, není chytlavá a nepotřebuje mít všechno, co mají holky ze třídy. Ale některé ty holky tím docela "trpí" a připadají si mimo, když na sebe v 9 ještě nepatlají pleťové masky a rozjasňovače 🙉 Když do té bubliny občas nahlédnu, jde mi z toho hlava kolem
@patypresdevaty tak moje desetiletá čtvrťačka má pomalu víc kosmetiky jak já 🤷♀️ prostě zkouší, hledá... Já jsem radši když si to zkouší doma pod dozorem než někde na tajňáka. Je to asi dobou nebo nevím. Taky má straší sestru, tak se v ní shlíží a chce taky něco jako ona.
@patypresdevaty tak moje desetiletá čtvrťačka má pomalu víc kosmetiky jak já 🤷♀️ prostě zkouší, hledá... Já jsem radši když si to zkouší doma pod dozorem než někde na tajňáka. Je to asi dobou nebo nevím. Taky má straší sestru, tak se v ní shlíží a chce taky něco jako ona.
@krtcice chudák pleť. Jsou i horší věci, ale...
@krtcice A fakt máš pocit, že desetiletá potřebuje nějakou kosmetiku? Krom nějakého ochranného krému do mrazu a silného větru, pokud je venku déle jak pár minut cestou do školy či na kroužek. Jestli má předčasnou pubertu, pleť fakt mastnou s beďary, tak to chápu, ale pokud je to normální dítě, tak v tomto věku má nádhernou dětskou pleť hladkou jako miminko prdelku.
Dcera stejný věk,čas omezený nemá ale má hodně aktivit,skoro každý den kroužek nebo trénink,navštěvuje se s kamarádkami. Po večerech čte,kreslí u toho poslouchá písničky.Nebo sleduje korejské seriály na Netflixu.
@krtcice A fakt máš pocit, že desetiletá potřebuje nějakou kosmetiku? Krom nějakého ochranného krému do mrazu a silného větru, pokud je venku déle jak pár minut cestou do školy či na kroužek. Jestli má předčasnou pubertu, pleť fakt mastnou s beďary, tak to chápu, ale pokud je to normální dítě, tak v tomto věku má nádhernou dětskou pleť hladkou jako miminko prdelku.
@zuzkasim kosmetiku neberu jen krémy na obličej, i když ty má taky. Ale i jelení lůj, lesk na rty, řasenka, krém na ruce... ale především nemám pocit, že se musím zpovídat ohledně své výchovy... Já s časem na mobilu/tabletu ani s kosmetikou problém nemám, její otec taky ne a to je asi nejdůležitější.
Syn (11 let) taky tvrdí, že většina spolužáků nemá limit, ale moc se mi tomu nechce věřit. Většinou je na mobilu 1-2 hod, ale vše ovlivňuje škola, 3x týdně sport.

Dcera 12 let, 7. třída, limit 70 minut denně. Občas remcá, že někteří spolužáci limit nemají... Pokud potřebují mobil ve škole, dá mi vědět, limit prodloužím. Stejně tak, když je někde na výletě s babičkou a chce třeba fotit. Ale na blbiny to podle mě stačí. Trénuje duolingo, hodně komunikuje s kámoškama přes whatsapp, sleduje blbiny na youtube. Hry nehraje. Má dost kroužků, hraje na nástroj, doma pomáhá. Je aktiví. Příští rok limit určitě prodloužím na 1,5h, uvidíme, jak se osvědčí. Jinak pokud potřebuje něco do školy, má přístup na domácí počítač, tam trénuje i psaní všemi deseti.