Jak vybrat nejlepší aktovku pro prvňáčka?
Doporučuju vyzkoušet. Líbily se nám různé aktovky/batohy, ale nejlépe sedl Beckmann. A je to držák, dcera už je ve čtvrté třídě a batoh je stále v moc pěkném stavu 🙂
Rozhodně doporučuji vyzkoušet, protože těch typů aktovek je hodně. Některému dítěti sedne více aktovkový typ, jinému zase víc batůžkový. Syn je ve druhé třídě, má Topgal, měla jsem vybranou i jinou značku a jiný Topgal, ale jakmile vyzkoušel, sedl mu ten jeho. Určitě se vyplatí zajet někam, kde mají více druhů.
@klokanka31 Elias ma klučičí typ, od této značky a jsme maximálně spokojeni 👌👌👌
Musite vyzkouset, nebo si to aspon parametrove projita pomerit. Ta od vas je urcite dobra, pokud dceri sedne
@klokanka31 za nás top je od Stil batoh má rostoucí záda aktovku už jsem rozhodně nechtěla
Tuhle bych nezvolila (byt by se dceri taky libila), ale z meho pohledu:
1/ prezka - hodne se v jinych diskuzich o aktovkach psalo, ze se to casto detem spatne otevira, pripadne si skripnou prsticek
2/ prijde mi, ze ma jen 1 velkou kapsu? Ale soudim jen z fotky, mozna je to pak rozdelene.
3/ motiv krasny, ale dost hrozi, ze opravdu jen na prvni 2, max 3. roky. Pak uz ji bude pripadat moc detsky
U starsich deti nedam dopustit na Topgal (uz jsem ho tu doporucila tolikrat, ze by mi mel zacit platit nebo poslat aleson tu klicenku :D). Nejstarsi je v 5. tride a svoji tasku ma porad moc rada. Drzi, je lehka, nevidim nic spatne. x-krat byla v pracce a v pohode drzi dal (jen jsem vyndala konstrukci na zpevneni zad, moc jsem nepochopila jeji smysl. Zada drzi krasne i bez toho a je to zas nejaky ten gram dolu...
Tuhle bych nezvolila (byt by se dceri taky libila), ale z meho pohledu:
1/ prezka - hodne se v jinych diskuzich o aktovkach psalo, ze se to casto detem spatne otevira, pripadne si skripnou prsticek
2/ prijde mi, ze ma jen 1 velkou kapsu? Ale soudim jen z fotky, mozna je to pak rozdelene.
3/ motiv krasny, ale dost hrozi, ze opravdu jen na prvni 2, max 3. roky. Pak uz ji bude pripadat moc detsky
U starsich deti nedam dopustit na Topgal (uz jsem ho tu doporucila tolikrat, ze by mi mel zacit platit nebo poslat aleson tu klicenku :D). Nejstarsi je v 5. tride a svoji tasku ma porad moc rada. Drzi, je lehka, nevidim nic spatne. x-krat byla v pracce a v pohode drzi dal (jen jsem vyndala konstrukci na zpevneni zad, moc jsem nepochopila jeji smysl. Zada drzi krasne i bez toho a je to zas nejaky ten gram dolu...
@tereza0111 jenze pulka z toho je otazka nak to autorka chce. Jestli aktovku nebo batoh, jestli jednu kapsu nebo vic, jestli na 2 roky nebo na dele. Protoze vse ma svoje vyjody a nevyhody. Navic pro prvnacky je to temer vzdycky taska na 1-3 roky
@klokanka31 já jsem loni na základě recenzí předvybrala Topgal, v obchodě syn zkusil a vůbec mu neseděla a to se paní prodavačka snažila, upravovala a prostě nesedla. Nakonec jsme vybrali Beckmann, seděly mu popruhy. Takže za mě je důležité hlavně vyzkoušet přímo na dítku.
@klokanka31 my jsme taky koukali po ruznych setech protoze na pohled jsou hezky ale nakonec jsme zjistili ze je fakt dulezite jak to sedi na zadech a jak se to otevira pro dite
nakonec jsme nevzali set ale vybirali zvlast a skoncili jsme u Topgal protoze ho melo vic maminek kolem a zatim drzi bez problemu
My jedem vyzkouset Beckmann 🙂 je z tech ergo co maji nastavitelna zada asi nejvetsi (da se rozsirit) a my potrebujeme hodne prostoru 🙂 navic nevypada uplne jako aktovka klasicka, tak mu snad vydrzi 🙂
@klokanka31 Jeste bych zvážila, jak moc často chcete/budete batoh prát. S tímto světlým designem… Dcera měla Beckmann (světlý) a 1x za 2 měsíce šla do pračky, byla fakt špinavá (hlavně zespodu). Bez problému vydržela 3 roky. Na tohle zacházení musí být fakt kvalitní…
@klokanka31 Jeste bych zvážila, jak moc často chcete/budete batoh prát. S tímto světlým designem… Dcera měla Beckmann (světlý) a 1x za 2 měsíce šla do pračky, byla fakt špinavá (hlavně zespodu). Bez problému vydržela 3 roky. Na tohle zacházení musí být fakt kvalitní…
@pinkninja My už ho máme koupený 😊 no když nevydrží tak koupíme za rok zas jiný...
@pinkninja My už ho máme koupený 😊 no když nevydrží tak koupíme za rok zas jiný...
@klokanka31 Aha. Ok. Ja premyslim jinym směrem…
My se nakonec rozhodovali mezi Bollem a Step by step. A vzali aktovku step by step, u nas ji realne nosi i deti v pate tride
Zaležíš i na velikosti dítěte.
Starší syn má od prvni třídy topgal. Ten je za mně fakt TOP, ma ho i teď ve 4 třídě a půjde s nim do páté. Pořád vypadá dobře a drží. A to už učivo něco váží.
Důležitější u tasek je i přezka na zapnutí na prsou.
Mladší má od třídy Beckmann - ten má přezky dvě, v pase a na prsou. Mame jeho od kamarádky po jednom roce nošení v top stavu, syn je ve druhé třídě a půjde s ním i do třetí, pořád drží. Oba batohy mají své výhody. Obě značky tedy dali 4 roky.
Mladší syn je menší takže na zádech mu sedí Beckamen, nevýhoda je ze ma jednu kapsu a uvnitř je tedy pak rozdělen, topgal co ma starší ma 3 kapsy, takže svačinu nosí odděleně.
Až budu příště kupovat budu koukat po Topgalu
@kacka1994 a brali jste samotny nebo v sade? Nam porad vnucovali sadu, ale prislo mi to zbytecne
@elesse samotny 🙂 synovi se vic libil beckmann kvuli tematu minecraft, ale ten nema tak nastavitelna zada, takze jsme presvedcili ke step by step a aspon magnetky minecraft a ma slibene ze si vybere pouzdro jake bude chtit 🙂

Od první do třetí třídy měly děti Beckmanna, za nás maximální spokojenost. Dceři jsme od 4. třídy koupili Baagl a nevydržel ani jeden školní rok, takže tato značka už nám domů nesmí. Přešli jsme na Topgal a ten dostál své pověsti, Už druhý rok v něm nosí dcera všechno učivo, takže x kilo denně na zádech a batoh drží. A vypadá stále jako nový.