Cestování s dětmi - co zabalit s sebou? 💙

monika_nutriklub
Moderátor
9. črc 2020

Maminky, s batolaty se dá už celkem dobře cestovat, ovšem vždy je dobré se na takovou cestu řádně připravit.😉 Máte nějaké tipy, co si s sebou zabalit a jak děťátko cestou zabavit? A v jakém věku jste cestovali s děťátkem na větší vzdálenost poprvé?

Nám se osvědčily písničky, Kouzelná tužka a modelína Play-Doh 🙂
Další tipy najdete v našem článku: https://www.nutriklub.cz/clanek/cestovani-s-bat...

juliemichal
9. črc 2020

na větší vzdálenost jsme z nejstarším synem jeli poprvé v půl roce a to z Ostravy do Levoči.
co hlavně sebou nezapomenout asi vlhčené ubrousky v tomto věku 😀
jinak v autě,když jedeme někde na dovolenou aj,se kluci naštěstí zabaví spolu 🙂

papousekpaja
9. črc 2020

Nas teprve delsi cesta ceka a to malemu budou necele 3 mesice. Jeste ho nevidela druha babicka a ani jeho braskove (synove od partnera), je to k nim cca 350km. Takze co zabalit miminku? Nejspis jen obleceni, plinky, kocarek, dudlik atd, co pouzivame kazdy den. Jen jsem zvedava, jak tu cestu zvladneme, zatim je mu mesic a pul a dokaze spat az 5 hodin v kuse prez den, kdyz je na cerstvem vzduchu venku a v aute take zatim spinka krasne, tak doufam ze se to moc nezmeni...

xantista
9. črc 2020

Poprvé když bylo Róze 14 dnů, jeli jsme koupit auto z Jihu Čech do nejsevernějšího cípu :D pak ve dvou měsících Praha - Havířov a pak už ani nevim. Furt něco. Teď v roce zvládla cestu Praha-Havířov-Praha na otočku. Nic speciálního nebereme, jen jídlo, hračku apod

sternliebe
9. črc 2020

V 9m jsme byli 4noci pod stanem. A co si zabalit? Nositko 🤣

zelenaesmolda
9. črc 2020

@monika_nutriklub
ja bych vzala cestovni polstarek at uz do letadla nebo do auta.urcite nahradni obleceni,mala mi cestou v aute asi 4x zvracela.
Jinak uz zminene vlhcene ubrousky a u malych miminek je super uz pripraveny 200ml sunar,nemusi se v lete ani ohrivat,staci prelit do flasky.

monika_nutriklub
autorModerátor
10. črc 2020

@papousekpaja Držím palce, ať vše proběhne bez problémů 🙂

monika_nutriklub
autorModerátor
10. črc 2020

@xantista Tak to je malá šikovná👍

odula
10. črc 2020

Play-Doh... Wau. To udělat tak ji máme zapatlanou v calounech, ve vlasech, v oblečení, v jídle... Jinak starší dcera jezdila 1000 km v autě od tří let, mladší od 9 měsíců. Když byly děti mladší tak to jistila kopa knížek, pastelky, plyšáci a písničky s maminkou a tatínkem. Starší děti ovšem už pak vyfasovaly tablety... 🤷😉 A hodně, hodně přestávek. Klidně na hodinu, někde u hřiště. Když se pak jede v kuse jenom 2 hodiny, tak to tak náročný vlastně vůbec není ;)
Jop a ještě jedna věc - velmi se nám osvědčilo jezdit v noci. Když drobit usne na dvoustem km a probudí se na osmistem - to je luxus 👍😀

monika_nutriklub
autorModerátor
10. črc 2020

@odula S tou modelínou jste mě pobavila 🙂 My s sebou měly vždy jen jednu krabičku s tím, že jsme modelovaly na knížce a spíš jsme dělaly oblíbeným postavičkam peřinky a postýlky, dcera si s tím vystačila hodiny.
Noční přejezdy se nám bohužel neosvědčili ani u jednoho prcka, každé dítě je holt jiné 🙂

journals
10. črc 2020

Záleží pro jak staré dítě, ale obecně - já všude beru teploměr + lékárničku, záslepky do zásuvek, teplou deku a jednoho swadlera, který jde použít jako ručník, prostěradlo (využila jsem několikrát!), lehká přikrývka atd. A do auta se mi moc osvědčila tato krabička na jídlo https://www.mall.cz/krmici-system/nuk-el-svacin... všechno je vždy tam, kde má být 🙂

monika_nutriklub
autorModerátor
10. črc 2020

@journals Teda díky za tip na krabičku, hned objednávám 🙂

journals
10. črc 2020

@monika_nutriklub Je fakt super, doporučila jsem jí už snad všem kamarádkám. Na křupky, víno, jablíčko - parádní výmysl kamkoliv!