Jak zabavujete děti při cestách na dovolenou?

andrea_nutrilon
25. črc 2014

Letní období je ideální pro cestování. Dlouhé cesty však mohou být pro děti únavné a nezábavné. Jak zabavujete děti při cestách? Hrajete s nimi hry? Pouštíte jim hudbu či filmy?

krabice1983
25. črc 2014

Naši děti cestováni v autě nesnáší a pěkně dokážou cestu znepříjemnit.
Takže když jdeme delší cestu a neusnou, tak vím, že jim nesmím nic podávat, hračky, jídlo, čaj, nic, jinak to líta po celým autě.
Když to podchytím včas, tak stačí zpívat 🙂

achjonetusim
25. črc 2014

Jezdime na noc. Delame ritual stejne jako kazdej den pred spanim, jedinej rozdil je ze nejde do postylky ale do autosedacky. Rano se probudi v klidu a pohode cela ruzova na miste urceni 🙂 Kdyz jde o kratsi usek (treba 5hodin) snazime se jet v jeji odpoledni sieste a potom si ruzne zpivame nebo vypravime pohadky.

twoangels
28. črc 2014

Přenosné DVD vždycky zabere 🙂

andrea_nutrilon
autor
30. črc 2014

A jezdíte jinak než autem? Jaké máte zkušenosti s cestováním s dětmi vlakem/autobusem/letadlem?

eldrag
30. črc 2014

my jeli autobusem (kromě MHD) jednou a to kousek a byl to horor, kočarek se do busu skoro nevešel, lidi mě žrali pohledem, prckovi bylo vedro - jediná šance byla ho chovat a balancovat v zatáčkách :( vlakem jsme ještě nejeli

zelva
30. črc 2014

Naše děti jsou při cestování docela hodné. Starší kluk je spací typ a i teď, když je mu skoro 6, tak ho auto spolehlivě unaví a dost chrní. Mladšímu jsou 2 roky a ten je pravý opak. V autě zaspí tak hoďku. Celkově oba kluci vydrží 2 - 3 hoďky jízdy v kuse. Byli jsme teď na Slovensku, což bylo od nás ze severu Čech cca 700km. Cestu tam jsme si rozdělili a přespali na Moravě, ale nazpátek jsme valili v kuse. Udělali jsme 2 větší přestávky. Tu druhou tedy v neoblíbeném McDonaldu, abychom se najedli a kluci tam dostali hračky - draky a v autě je to nadlouho zabavilo!

millyh
30. črc 2014

Teď jsem ušila první tichou knihu - quiet book tak jsem zvědavá na budoucí cesty autem. Jinak máme volant a nejaké jiné malé skladné hračky. Starší rád cestuje s mladším je to o něco horší. Nebyl zvyklý.