Autosedačka certifikovaná do letadla. Máte tip?

diuse
14. kvě 2023

Zdravim vsechny,

leto se blizi, urcite se muj dotaz bude hodit vetsimu mnozstci maminek 🙂

Prosim, doporucite mi certifikovanou autosedacku do letadla, ktera se upevnuje VE SMERU letu pro mensi deti 9kg+? Letime s British Airways, Doonu mi minuly tyden odmitli povolit na palube a jak googlim, zda se to docela pekelne. Extra seat mame vzdy, uprednostnuju odpocinute miminko i maminku 🙂. Divala jsem se na Britax Eclipse, ale ta je zase siroka 👀

Moc diky za kazdy tip a letani zdar!

pinkninja
14. kvě 2023

@diuse Nasla jsem toto:
https://www.centrumautosedacek.cz/68-autosedack...
Ale radeji bych to overila…

diuse
autor
14. kvě 2023

@pinkninja Jojo, ale tam neni uplne vhodna co pisu - 9+kg (rocni dite) ve smeru jizdy… spis cekam, zda nema nekdo osobni zkusenost.

marketanovakova14
14. kvě 2023

@diuse Z jakého důvodu vám zamítli Doonu? Všude je uváděná jako doporučovaná sedačka do letadla 🤷🏼‍♀️

misamisenka
15. kvě 2023

Měla by jít i na dvoubodový pás, což je jako jedna z mála sedaček Britax Römer Eclipse. Já ji kupovala, když jsem si nebyla jistá, jestli máme v autě prostřední tříbodový, tak jsem radši koupila tuhle, která je na dvoubodový a tříbodový a měla u sebe teda i to letadlo. My s ní neletěli, ale když z ní dítě vyrostlo a prodávala jsem ji, tak byla hned pryč. Paní ji chtěla právě do letadla, že s ní poletí do Ameriky, a jela si pro ni k nám docela dálku.

zelenaesmolda
15. kvě 2023

@diuse
Proc potrebujes sedacku do letadla?Ja jsem teda s dcerou litala casto a nikdy jsem ji nepotrebovala.Navic takhle male dite do posmerne sedacky nepatri a kupovat ji jenom kvuli par hodinam letu je zbytecne.V aute pri nehode si v posmeru takhle male dite zlomi vaz.

diuse
autor
15. kvě 2023

@marketanovakova14 Prave, kvuli tomu jsem ji kupovala. U CSA prosla, u British ani jednou - zkousela jsem na dvou ruznych letech. U BA toleruji pouze autosedacku ve smeru letu, tzn ne v protismeru a musi byt max. 43cm siroka, coz Doona taky nesplnuje. Jinak Doonu miluju.

diuse
autor
15. kvě 2023

@zelenaesmolda Do auta bych ji po smeru nedala. Mala bezpecne sedi, myslim, ze neni duvod ji neposadit do letadla do posmerne sedacky. A proc to delam?🙂 No protoze nechci sedet xy hodin s miminkem na kline. Take letame velmi casto, nekdy i nekolikrat do mesice a stojim si za tim, ze pro nase deti i nas je nejpohodlenejsi extra seat a autosedacka 🙂.

diuse
autor
15. kvě 2023

@misamisenka Jj, ale Eclipse je sirsi nez BA povoluji 🤷🏻‍♀️