Autosedačka na isofix i pásy. Poradíte?

zirafka11
21. srp 2019

Dobrý den, mám dotaz. Sháním sedačku, která se dá upevnit jak isofixem, tak i klasickými pásy. My totiž isofix v 1 autě máme a v druhém ne. A není úplně reálné využívat na vožení dítěte pouze jedno z nich, budeme muset střídat. A zatím se mi nepodařilo najít autosedačku, u které by šlo obojí. Poradíte? Chtěli bychom rovnou 0-18 kg, protože vajíčko na kočárek stejně dávat nebudu a nosit v něm dítě taky nechci. Předem děkuji.

bamak
21. srp 2019

Máme Römer a jdou na pásy i isofixy, ale nemáme 0-18, ale 9-15 a 15+. A dítě ve vajíčku nosit budeš 100%, přece ho nebude pokaždé budit.

lucie_j
21. srp 2019

Pro mimino jedině vajíčko. Je úplně jedno, že v něm nechceš dítě nosit a dávat na kočárek, to jsem nedělala taky, ale je to nejbezpečnější. Mezi sedačkami od 9 kg už najdeš ty, co lze dát na isofix i pásy.

zirafka11
autor
21. srp 2019

@lucie_j Můžu se zeptat, v čem je to bezpečnější? Však obě sedačky musí splňovat normy a pokud se umístí dobře v crashtestu, tak mi to nejde do hlavy.

Já se právě chtěla vyhnout kupování 2 sedaček.

zirafka11
autor
21. srp 2019

@bamak To ho tedy budit budu. Jde o to, že s vajíčkem domů nemůžu - úzká chodba, omlátila bych zdi i vajíčko a na nákupy budu chodit rovnou s kočárem. Takže nějak nevidím, kam bych to dítě měla nosit v něm.

leilinka1234
21. srp 2019

😂😂 "to ho tedy budit budu"... No tvoje dítě bych chtěla být 😀

kkkt
21. srp 2019

@zirafka11 Taky jsem puvodne rikala ze vajicko nebudu nosit. A pak prisli situace, ktere me nenapadly a vajicko nosim :D ted uz je to teda sichta. Napr. kdyz jdu ke svoji doktorce tak ho radeji vezmu spiciho ve vajicku nez ho budit aby potom delal cirkus apod. Ale na to si kazda musime prijit sama.

kacenka.pospi
21. srp 2019

@zirafka11 cekate prvni miminko, ze? Az Vam v aute po probdele noci usne, jeste budete rada, ze ho budit nemusite...🤔

zirafka11
autor
21. srp 2019

@kacenka.pospi tak jelikož v autě bude tak 2x do měsíce, tak to neocením tak často...všechno mám v dochozí vzdálenosti kočárem

kometkak
21. srp 2019

@zirafka11 Třeba Romes safefix. Používali jsme i isofix i jen na pásy.

zirafka11
autor
21. srp 2019

@kometkak ten je až od 9 kg...ale díky za tip. Když nebude žádná taková pro 0-18 kg, tak mi stejně nezbyde než koupit vajíčko + např. tuto.

kometkak
21. srp 2019

@zirafka11 Ano. Vajíčko jse samozřejmost. A další velikost sedačky od těch 9.. Ale jsou i nějaké vajíčka na isofix, ne jen na pásy. Maxi cosi s tou podstavou? https://www.pinkorblue.cz/maxi-cosi-easy-fix-za...

j.a.n.i
21. srp 2019

@zirafka11 Žádná 0-18 není vhodná pro novorozence, doporučují se až tak od půl roku, ale tvoje věc, stejně jako představa jak takovouhle mrchu pravidelně přehazuješ mezi auty.

zirafka11
autor
21. srp 2019

@j.a.n.i mohu poprosit nějaký odkaz, kde se dočtu proč až od půl roku, když jsou 0-18 kg a mají novorozeneckou vložku? Slyším o tom prvně, takže bych si ráda nastudovala víc...to přehazování může být náročnější, ale když to nebudu dělat každý týden..beru to však jako bod ke zvážení.

fifina86
21. srp 2019

Sedacky 0-18kg jsou podle nove normy, blizi se cas, kdy klasicka vajicka 0-9kg uz nebudou vyrabet 😉
U te 0-18kg si myslim, ze s pasama neuspejes, ze je nutnost mit v aute isofix (auta bez isofixu jsou proste stara a vyrobci sedacek uz s nima nepocitaji)

summer2012
21. srp 2019

https://autosedacky.heureka.cz/caretero-defende...
Máme tuto, jde po i proti směru, napolohovat jako vajíčko. Jen proti směru lze poutat pouze pásem, po směru oboje + má Top tether (další možnost upevnění navíc). Vajíčkem jsme začínali, půjčené od sestry, ale my jezdili autem denně a přendávala jsem na podvozek od kočárku. Když se sestre narodilo druhé, malý ještě neměl 9kg aby mohl do sedačky po starším, vajíčko jsme vraceli a vybrali tuhle. Teď má dva roky a pořád super. Máme ji tedy jako druhou, v druhém autě máme Britax Römer 9-18...ty dělají taky obousměrnou už od nuly (má švagrová a je dokonce otočná, že se dítě lépe vyndává a zandavá, ale cenově kolem 9tis.

avital
21. srp 2019

A co nejakou od cybex a do druheho auta zakladnu? Taky jsem chtela 0-18kg, ale chceme jeste dalsi dite, tak bysme sedacku stejne neusetrili, tak mame cybex aton 5. A taky vajicko nevyndavam, autem jezdime jen na vylety a k rodicum, jinak si vsude dojdu s kocarem🙂

motylcice29
21. srp 2019

@zirafka11 to jo, ale představ si, ze do té sedačky mas dat dite, které ma 3kg a které ma 15kg, takže jo, pro to mensi mimco tam je navíc polstrovani, ale není to ideál, ta autosedačka je mnohem víc otevřená, proste to miminko neobali tak jako vajíčko 🙂a pokud doma přijdete chodbou vy s mužem, tak vajíčko se na stopro vejde. Jestli chcete ušetřit, kupte třeba Cybex Aton + isofix a pak dokupte jen větší sezení.

motylcice29
21. srp 2019

@zirafka11 ale to byste nemohli zase používat bez isofixu....ale poptejte se u výrobce aut, jde tam dodělat.

pipi_puncocha
21. srp 2019

@motylcice29 do jednoho auta strčit bázi k Atonu a do druhého poutat vajco na pásy... i když nevím pak jak ta Sirona, my to takhle taky kupujeme, ale máme jen jedno auto s Isofixem.

Jinak pro zakladatelku, jestli máš facebook, tak skupina "Proti směru," tam ti poradí nejlépe i s typem auta co máte, ono je to docela věda, do některých aut nesedí některé modely sedaček atd. Původně jsme taky chtěli koupit rovnou 0-18, ale byli jsme přesvědčeni, že to není dobrý nápad, tak máme tu Cybex M "rodinu sedaček"

uzivatelkapetra
21. srp 2019

Však pásy jsou v každém autě, i v tom isofixovém můžeš sedačku připevnit pásy, takže se ohlížej po sedačce na pásy.
Jinak se taky přimlouvám za vajíčko. Když dobře vybereš, poslouží dlouho. Můj prcek bude mít rok a stále jezdí ve vajíčku

zirafka11
autor
21. srp 2019

@uzivatelkapetra zase všude čtu, že isofix je rozhodně bezpečnější než jen pásy...proto jsem chtěla, aby šlo obojí. Jinak spíš kolem sebe vidím velké děti, které se do vajíčka přestaly vejít tak v 9 měsících - takže podle mě to není úplně o výběru vajíčka, jako spíš o dítěti.

pipi_puncocha
21. srp 2019

@zirafka11 Isofix není bezpečnější než pásy, v testech to vychází plus minus nastejno, jen isofix defacto vylučuje lidskou chybu - nejde tam dát sedačku špatně... což na pásy člověk musí mít trochu cviku a ne vždycky na to jsou nervy, když nejdou pořádně otevřít dveře, dítě řve... Isofix cvakneš za vteřinu a je pokoj.

zelenaesmolda
21. srp 2019

@zirafka11
skupina deti proti smeru na fb,tam vam poradi s vyberem kvalitni sedacky 🙂

prejeta_zaba
21. srp 2019

Na pásy i isofix jsou ale všechny autosedačky, ne? My kombinujeme isofix i pásy (Römer), dokonce tam má i tu třetí možnost, TopTether, ale to už mi přijde zbytečné a nepoužíváme to 🙉. Takže ta možnost provléknutí pásů je u každé autosedačky a isofix už myslím taky. Tak se podívej kolik do toho chceš investovat a na bezpečnostní testy. Nechápu to s vajíčkem, jakože novorozence posadíš do posměrné sedačky? Nebo koupíš protisměrnou i na sedící dítě? Když tedy jezdíte 2x do měsíce, tak tam nech strčené vajíčko do roka dítěte a pak ho prakticky za plnou cenu prodej, ne? 😲 Jde ti o peníze, bezpečnost nebo "nechce se mi předělávat sedačky"? Víš jak obrovský rozdíl je mezi sotva 3kilovým uzlíčkem a 15kg tříleťákem, které by měla oba stejně chránit ta sedačka? To přece není fyzicky možné.

zelenaesmolda
21. srp 2019

@fifina86
to neni pravda,existuji sedacky 0-18 na pasy

@prejeta_zaba
ne,nejsou vsechny sedacky na isofix 🙂

prejeta_zaba
21. srp 2019

Koupila bych vajíčko, i když ho nechceš vozit na kočárku, 100% to oceníš, že si do toho dítě dáš doma, když ti usne přeneseš (a určitě ho nebudeš chtít budit a někam přendávat, to ti můžu garantovat :D) a pak jakoukoliv od 9 kg, to už ti poradí třeba na tom fb, nebo obecně jsou dobré römer, cybex...navíc vajíčko si pohodlně přeneseš z auta do auta, nemusíš řešit přecvakávání sedaček. Dítě se i do úplně normálního neznačkového vajíčka vejde a je pro něj nejbezpečnější dokud mu nepřesahuje hlava, takže takové ty cool dámičky, co posazují ještě ani nesedící dítě do posměrné autosedačky, protože se nemohly dočkat a koupily mu super novou designovou, nemusíš brát v potaz, zbytečně akorát ohrožují dítě a píšou, jak je vajíčko na nic, že musely kupovat brzy novou. Málokteré dítě před 1. rokem to vajíčko přeroste...

j.a.n.i
21. srp 2019

@zelenaesmolda Jojo, existují 0-18 na pásy, ale tedy u některých aby na jejich správné připoutání měl člověk vysokou...

uzivatelkapetra
21. srp 2019

@zirafka11 prcek před měsícem na kontrole měl 72cm, což je podle mě zcela standardní vzrůst k věku.
Ty vajíčka, které nevydrží jsou většinou z trojkombinace, ty jsou malé

gruyerre
21. srp 2019

@zirafka11 s výběrem autosedačky neporadím, ale tak jsem nikdy neměla vajíčko a nikdy mi ani nechybělo. Takže já tě podpořím ve tvém názoru, že vajíčko není nutné.

hhhankaaa
21. srp 2019

@zirafka11 my máme od britaxu 0-18 (myslím, ze se jmenuje First Class) jen na pasy a je to v pohode. Kamoska má stejnou a používá od narozeni. My cca od 5 měsíců a teď už je otočená po směru jízdy. Příště bych ale koupila tu s opěrkou pro nohy, aby dítě mohlo být déle v protisměru. My už museli otočit cca po roce do směru jízdy, pac se nám tam už nevesly nohy 🤷‍♀️