Autosedačka po vajíčku. Jakou koupit?

elissa48
4. led 2022

Moc zdravím,
jakou autosedačku jste kupovali po vajíčku? Budeme jí muset za chvíli koupit. Chtěla bych ještě polohovací.

zuzroko
4. led 2022

@elissa48 mame nuna prym a jsem neskutecne spokojena. Ma vice sklonu, otocna o 360 a opravdu vypada pohodlne a male se v tom moc libi 😊

pe_tu_ss_ka
4. led 2022

@elissa48 alespoň do 4 let v protisměru. Koukala bych na ty, ktere prošly plus testem. My máme axkid minikid, čistý protisměr do 125cm nebo 25kg.

zelenaesmolda
4. led 2022

@elissa48
Nepises jak stare mas dite,kolik meri,vazi,jestli sedi,jake mate auto?Bez toho ti nikdo nic neporadi.
Posledni dobou koukam,ze se tady ty diskuze o sedackach mnozi jak houby po desti.
Je tady poradna se specialistou z Centra autosedacek,jsou starsi diskuze.Opravdu je nutne porad zakladat nove a nove diskuze na stejne tema?

mimco
4. led 2022

@zelenaesmolda ty jsi místní správcová, nebo jen tak ze zvyku jednáš s cizím člověkem tak direktivně? Neumíš se chovat! V osobním kontaktu jsi taky tak nepříjemná, nebo si to k nikomu nedovolíš?

jancabr
4. led 2022

@mimco ty dotazy co pokládá @zelenaesmolda jsou logické a pomohou tazatelce si ujasnit, co vlastně potřebuje. A naprosto souhlasím, že je tu fakt mraky neustále se opakujících dotazů. Takové výkřiky do tmy

Edit: Jinak my jezdíme málo, prakticky jen po městě a vybrali jsme obyčejnou posměrnou Britax Romer king 9-18 kg. Starší dcera do ní šla na roce. Uměla v tu dobu už sama sedět, měla 9,5 kilo a cca 80 cm. Vydržela jí teď do tří let (102 cm, 19 kg), kdy se do ní bude na jaře přesouvat mladší dcerka s prakticky totožným parametry. Pro starší teď vybírám, koukám opět na Britax. Zatím vítězí kidfix nebo tak nějak se to jmenuje

jolana24
4. led 2022

@zelenaesmolda Jindy s tebou souhlasím, ale četla jsi ty odpovědi v tý poradně? Prakticky nic se tam nedozvíš, takže se ani nedivim, že se někdo ptá 🤷🏻‍♀️

mimco
4. led 2022

@jancabr to nemění nic na tom, že nejedná slušně,

jancabr
4. led 2022

@mimco mě to přijde jako naprosto běžná odpověď. Žádné sprosté slovo tam není.

mimco
4. led 2022

@jancabr nadřazenost, arogance?
Každý je zvyklý tolerovat něco jiného.

zelenaesmolda
5. led 2022

@mimco
Muj dotaz neni ani nadrazeny ani arogantni ale naprosto logicky.
Jak muze nekdo autorce poradit kdyz nam nedala zasadni informace pro vyber sedacky?
Porad se tady opakuji ty stejne dotazy.Opravdu je takovy problem ozivit starou diskuzi nebo si ty stare diskuze procist?Autorka ocividne neudelala ani jedno protoze kdyby to udelala tak 1) nezalozi stou diskuzi na stejne tema a 2) by zjistila,ze existuje skupina deti proti smeru a zeptala by se tam.

areh
5. led 2022

@elissa48 máme Britax Dualfix M i-size. Jsem spokojená. Mám ji už pro druhé dítě. Jen teda je do 18 kg a kolem 3 let (100cm,15 kg) byla synovi už těsná/krátká. Teď bych koukala po nějaké do 25 kg. Ale maximálně mi vyhovuje to, že je otočná. Manipulace je snadná.

veru181
5. led 2022

Pokud chceš protisměrnou, doporučuji FB skupinu Děti proti směru. Sama jsem se tam radila 🙂 Jinak my máme Joice, teď nevím přesný název, ale je otočná o 360 stupňů, sklápěcí (sed a pololeh). Ráda bych malého udržela co nejdéle v protisměru, ale chtěla jsem pro případ, že by nevydržel 🙂 I se tam lépe usazuje nebo krmí, sedím s ním vzadu a můžu si ho natočit.

andelka
5. led 2022

My jsme po vajíčku kupovali vloni na jaře Joie Stages (vyšla skvěle i finančně, bohužel letos už ji dost podražili), isofix moje auto nemá, občas ji přendáváme, takže jsme chtěli bez isofixu, poutá se snadno, je obousměrná (syn ve 3 letech už teda jezdí po směru), do 25 kg a 125cm.
Každopádně mrkni tady do poradny, a hlavně musíte autosedačku vyzkoušet s dítětem a v autě.

elissa48
autor
5. led 2022

@zelenaesmolda já jen chtěla vědět, jakou si kdo kupoval. To mě zajímá. Tady je takových otázek na stejné témata, že jedna navíc se ztratí. Pokud tě to štve, tak to není třeba komentovat ne ?

slunea
5. led 2022

Volila bych rozhodne jeste protismernou. Takto male deti maji slabe krcky a tezkou hlavu, pri celnim narazu v posmerne sedacce hrozi tzv. vnitřní dekapitace.
Moznosti jsou bud do 18kg (~ 100cm, 4 let), ty jsou vetsinou na isofix, casto i otocne ke dverim, takze pohodlna manipulace. O to jsou ale drazsi a tezsi na prendavani z auta do auta.
Pak je kategorie do 25kg (~ 120cm, 6 let), ty se vetsinou poutaji pasy. Vydrzi dele, da se regulovat místo na nohy, ale u maleho ditete, ktere potrebuje byt vice vleze, zaberou vice mista v auta. Poutani sedacky do auta je slozitejsi, ale kdyz ji nepotrebujete prehazovat, tak je to jedno. A naopak kdyz ji prehazujete casto, tak se to naucite a vyhodou je mensi vaha.
Potrebujes si rozhodnout: rozpocet, zda chces otocnou ke dverim, kolik mate na sedacku mista, zda chcete rovnou vetsi, aby vydrzela, nebo tu mensi pripadne podedi sourozenec, jestli mate v aute isofix, jestli budete prehazovat mezi auty, proporce ditete (jestli bude spis tezke nebo spis dlouhe)...

zelenaesmolda
5. led 2022

@elissa48
K cemu ti je jakou si kdo koupil sedacku?Ty potrebujes sedacku vhodnou pro sve dite a do sveho auta,sedacky ostatnich jsou irelevantni.

elissa48
autor
5. led 2022

@zelenaesmolda jak je možné, ze někdo proste odpoví na otázku a někdo má potřebu rejpat?

barunkiss
5. led 2022

Určitě sedačku do protisměru. V protisměru muže jezdit klidně do 6ti let. Nám doporučili sedačku Klippan v centru autosedaček a jsme nadmiru spokojeni 🙂

jolana24
5. led 2022

@elissa48 souhlasim, že se to dá napsat líp, ale jinak má pravdu. Ty se vůbec nemusíš zajímat o to, co kdo koupil. Potřebuješ určitou sedačku podle potřeb svého dítěte a do svého auta. Joie jsou pro drobnější děti, Britax pro větší děti, Besafe vyrovnají jakýkoliv sklon sedadel, Nuna má náhradní potah, Klippan má hodně místa na nohy v protisměru, Joie zase málo. Finanční limit, míry dítěte, typ auta je rozhodující 🤷🏻‍♀️

zelenaesmolda
5. led 2022

@jolana24
dekuji,obavam se,ze tady je to marne vysvetlovani 🙂

zelenaesmolda
5. led 2022

@barunkiss
Taky mame klippan

badyr
5. led 2022

@elissa48 po vajíčku jsme kupovali Britax dualfix m i size. Naprostá spokojenost, otočná, výborně polohovatelná. Syn má příští měsíc 4 roky a teprve budeme pořizovat další sedačku. Teď už teda asi měsíc jezdí po směru, jinak doteď byl v protisměru.

zelenaesmolda
5. led 2022

@badyr
a to mu jeste neni mala na vysku?my jsme ted kupovali novou dceri,ma 3,5r a uz ji byla mala a to je spis drobna.

badyr
5. led 2022

@zelenaesmolda není, měří 102 cm a má necelých 18 kg. Začíná být ale opravdu těsná, takže dostane novou a do britaxu půjde dcera

zelenaesmolda
5. led 2022

@badyr
to se nedivim,je do cca 104cm a 18kg,u nas vaha teda nehrozi ale uz z prvni pokracovacky vyrostla na vysku 🙂