Bude isofix základna od Römeru pasovat na jiné značky?

xvink
4. zář 2014

Ahoj, zajímalo by mě, jestli isofix základna od Römeru bude pasovat i na sedačku jiné značky... Nemáte s tím někdo zkušenost? Vajíčko jsme měli Römer a teď se začínám poohlížet po sedačce 9-18kg a nevím, jestli se musím držet téhle značky nebo jestli můžu koupit i něco jiného. Tu základnu bych chtěla použít. Předpokládám teda, že isofix základna je u dané značky stejná pro všechny váhové kategorie. Díky.

arrowka
4. zář 2014

Ta isofix základna není stejná ani pro stejnou značku a různé váhové kategorie. Takže předpokládáš špatně. 🙂 Pokud jste kupovali k vajíčku isofix, tak ten je jen k tomu vajíčku. Na druhou stranu, pokud chcete i nadále poutat s isofixem, tak už se ve vyšších váhových kategorií kupuje autosedačka i s isofixem dohromady.

mooncaa
4. zář 2014

@xvink Můžeš koupit sedačku jakou chceš u kategorií 9-18 kg a 15-36 kg je izofix už integrován v sedačce (pokud je izofixová a ne jen na pásy) a ta už nepotřebuje žádnou základnu. Sedačka už zůstává v autě není potřeba jako u vajíčka mít sedačku na 2 díky, základna a vajíčko.

xvink
autor
5. zář 2014

@mooncaa
@arrowka
Ahá. Díky holky za objasnění. To mě nenapadlo, že už je to u těch větších "v kuse". V tom případě nejsem při výběru limitovaná, protože to, co mám, je stejně k ničemu 😉