Jakou autosedačku od 9 - 36kg?

peginka1999
7. říj 2021

Ahojky chceme malému pořídit rostoucí autosedačku a popravdě se v tom vůbec nevyznáme . Malej má 10kg ale je drobounkej , co se týče ceny tak do cca do 6000 Kč .Koukali jsme na testy , ale podle recenzí si nejsme jistý jakou koupit.Jde mi hlavně o bezpečnost a zároveň tím jak je hubeňour ( podle mě ) tak zas aby mu sedačka i seděla . Můžete mi poradit která vám sedí ? Samozřejmě nebudeme kupovat přes net ale zajdeme si do SO , můžete mi poradit na co si dát pozor a na co se zaměřit a popřípadě i optat ? Děkuji 😊

pe_tu_ss_ka
8. říj 2021

@peginka1999 jestli máte fb, tak skupina děti proti směru. Pak je tu poradna o autosedačkach (zaměřit se na to, aby seděla dítěti a následně v autě), a najít čistě prodejnu zaměřenou jen na autosedačky - například my jsme spokojeni s Centrum autosedaček (ma víc poboček).Nekupovat pro tak malé dítě velké váhové rozpětí, max 0;9-18, nebo 0;9/25kg. A alespoň do 18kg nebo 4 let se zaměřit na protisměr. Nám malý přesedlal do pokračovací z vejce až téměř v 16 nebo 17 měsících, a koupili jsme čistý protisměr 0-25kg Axkid minikid. Jsou levnější varianty například od Joie.

sirinfirst
8. říj 2021

@peginka1999 tyhle rostoucí jsou obecně na prd, dokonce ne všude ve světě povolené. Nechcete raději kouknout po 9 - 18? Ona vydrží dost dlouho.

i_vet2
8. říj 2021

my chtěli 9-18kg, nedoporucuje se moc veliké rozpětí nejsou tak pohodlné a bezpečné, a pořídili jsme britax romer king tuhle:https://www.mall.cz/autosedacky-9-18kg/britax-roemer-ki... ted je v super akci, má super recenze, v obchode nam ji doporucili, ma ji svagrova a jsou moc spokojeni, takže my jsme dali na rady a recenze.. ale nam teda nevadilo, že už nebude protisměr..

glk
8. říj 2021

@peginka1999 určitě bych zašla do obchodu a poradila se. Prcka v autosedačce vyzkoušíte a hlavně vyzkoušíte jak Vám sedačka sedí do auta. Do 36kg bych nebrala. Je tk vážně moc velké rozpětí. Ale koukni na sedačku Joie i spin 360..tu nám doporučila paní v obchodě když jsem byla zatím jen koukat.

jolana24
8. říj 2021

@i_vet2 Posměr není pro drobný dítě vhodnej

i_vet2
8. říj 2021

@jolana24 názor od názoru, mlj syn je stále ve vajíčku protisměr má 13 měsíců a až přejdeme na tuhle britax king tak bude po směru a je to uplně v pohodě 🙂

jolana24
8. říj 2021

Koukni na Joie Steadi nebo Joie Stages. Patří k levnějším a jdou dát po i proti směru (protisměr je pro ty menší a hlavně drobnější děti dost důležitej). Sedačka 9-36 stejně nevydrží až do konce období, do kdy dítě potřebuje sedačku, takže koupi sedačky 15-36 se stejně nevyhnete (sedačky mají většinou životnost 6 let a v 7 letech dítě ještě sedačku potřebuje)

mdch91
8. říj 2021

@i_vet2 az prejdete na britax king, porad bude mít velkou hlavu v pomeru k telu... Ale kdo ty argumenty chapat nechce, tak je nepochopi.
Taky jsem pro mladsi deti mela britax jako pokracovacku po vajicku... A uz tehdy mi bylo dost divny, proc dite tak vyleti pri kazdym blbym seslapnuti brzy (typicky dobrzdeni pred prechodem). Jsem moc rada, ze jsme nikdy nebourali a ze ted uz o protismeru vim a muzu detem zajistit vetsi bezpeci.

jolana24
8. říj 2021

@i_vet2 Souhlasím s @mdch91 . Kinga jsem měla pro syna po vajíčku, o protisměru jsem tenkrát nic nevěděla a navíc nebyl tak cenově dostupnej jako teď. Když si to vezmu zpětně, tak ta sedačka byla synovi na šířku velká i ve 3,5 letech, kdy přecházel do jiný 🙈 Celkově jsou za mě ty Römerky spíš určený pro ,,tlustý” děti. Chybí jakýkoli vložky a prostějsou oproti jiným sedačkám dost široký.

sigyn
8. říj 2021

Máme Joie Stages Isofix 2020 (0-18 kg), kterou pro malou požíváme od roka a spokojenost. Prolézala jsem všechny možné ceny a roli samozřejmě měla i cena a tahle vyšla nejlépe. Jen bych asi příště zvolila Spin, protože to dávání do nízkého auta je náročné 🙂

andelka
8. říj 2021

Máme Joie stages, od jeho 15 měsíců, teď mu jsou necelé tři roky. S dáváním do auta nemáme problém. Poměr kvalita cena za mě super.

mdch91
8. říj 2021

@andelka az teda na to, ze ta cena ted strasne vyskocila, bohuzel

andelka
Autor odpověď smazal
Zobraz
andelka
8. říj 2021

@mdch91 Ted na to koukám a 5,5 tis..? No, my jsme ji kupovali nevím přesně za kolik,ale určitě 3-4 tis to bylo, v tom rozmezí. To je mazec. Kupovali jsme ji v dubnu 2020.

ada22
8. říj 2021

Určitě se koukat po autosedacce v protisměru. Případně kouknout na pár videí na youtube, proč si vybrat protismer. Máte výhodu, že máte drobnější dítě. Pak také záleží jak máte velké auto. Protisměrne autosedačky mají i v lepších prodejnách s kočárky. Spoustu lidí na fb děti proti směru má zkušenost s určitou autosedačkou v daném autě. Tak než půjdete do obchodu, tak si můžete udělat představu.

mdch91
8. říj 2021

@andelka ano, je to ted podle me behem zari. Prijde mi to hrozny, protoze to byla kvalitni protismerka, kterou si mohl kazdy dovolit, srovnatelna cenove s kvalitnim posmerem. Uz to tak neni.

peginka1999
autor
9. říj 2021

Holky moc děkuju napsala jsem si od každého něco na papír a s tím papírem půjdu prodejny v pondělí 🤣 Tak snad si tam něco vyberu🙂 Jste nejlepší moc děkuji 🙂

badyr
9. říj 2021

@peginka1999 za mě Britax römer dualfix m i size. Cena teda vyšší, ale neměla bych. Syn 3 roky 8 měsíců, stále jezdí v protisměru. Každý, kdo si u nás sedačku vyzkoušel, tak pak pro dítko kupoval.