Jakou máte zkušenost s dodávkou, např. VW multivan apod.?

luckawm
14. únor 2022

Ahoj, prosím o vaše zkušenosti s autem tipu dodávka. Takže VW multivan apod.
Mate? Pokud ano tak jaké? Myslím i motorizaci(když budete vědět), jak dlouho ho mate, ne*ere se to atp.
Máme dvě děti (3,1) a čekáme další. Daji se vůbec do takové dodávky dat tři sedačky na isofix? Máme k domu celkem velkého psa, proto premyslime o jiném autě, ale zároveň nemáme milion navíc takže něco za méně peněz 😁🙏. Auto určitě nechceme nové. Teď máme VW touran se kterým jsem sice spokojena, ale místa je v něm pro nás málo a to ještě nejsme kompletní 🙈. Zatím se jen rozhlizime, ale je fajn znát zkušenosti jiných.
Zajímá mě jestli mate někdo třeba mercedes jak to jezdi apod
Děkuju 😊

ahooooja
15. únor 2022

@luckawm máme Multivana ( T5 po faceliftu motor 103 Kw o tom se tvrdí, že je nicméně poruchový, ale i jemu se potkal motor) a neměnili bychom ( jedině kdyby šel sehnat ve verzi long). Je to mazlík, ale i pracant (odveze jak rodinu na bájo 14 dní dovolenou k moři kde v něm spíme, tak i dřevo z lesa) máme jen 2 děti a velkého psa.
Jezdí se s ním i parkuje bez problémů. Baští kolem 8 l. Vejde se do nej dost.
Brali jsme od tohoto pána a vše ok ( jen koukam ceny jsou zase úplně jinde). https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=1693586...
Před tím jsme měli Sharana (starší verze s plnohodnotnými sedačkami) a spokojenost byla veliká jen to spaní bylo na knop 🙂.
S jinými velkými auty nemám zkušenost, ale asi bude vše podobné.

konidana
15. únor 2022

Mama vw multivan r.v. 1995. Mame ho adi 8 let. Tvrdi se ze vw T4 do r.v. 2000 jsou drzaky. Mozna jeste nejaky starsi T5. Kamarad kdysi koupit novou T5 a sypalo se mu to hodne. Motor to chce bez turba nebo jen male. Objem mame 2.4. Ale meli jsme i 1.9 bez turba a jelo to taky. Akorat uz netahl kopce a cestovni rychlost byla max.110 po dalnici. Hodne pretacene turbo je naprd a pri poruse stoji majlant..

Izofix to fakt nema, to byste museli koupit něco novejsiho... tak za mega...a uz to nebudou takovy drzaci. Tri sedačky v pohode, bejvaj 7 az 9 mistny, takze nekam se sedacky urcite daj. Zalezi na uspořádání sedadel, kazdy auto to ma jinak.

9radka9
15. únor 2022

Známy co má autoprodejnu s ojetinami říkal že tyto dodávky se prodávají až když mají nějaký problém, že ojetinu nekupovat... nevím jestli jsem to pomohla, asi moc ne

konidana
15. únor 2022

@9radka9 tak v bazaru ojetiny fakt nekupovat. My kupovali casem uz trikrat VW T4 a vzdy na inzerat. Nebo se pro ne jezdi do nemecka. Akorat dneska jsou uz ty ceny úplně jinde, my druheho sehnali za 80tis. Prvniho si uz nepamatuju. A tretiho taky tak podobne s tim, ze jsme majiteli prenechali i ten nas predchozi "vrak", co jeste ale jezdil. Chlap potreboval prachy a my lepsi auto. Dneska takoveto auto nebude pod 200tis. Spis 400tis.

konidana
15. únor 2022

@ahooooja no potěš, ty ceny jsou už 10x větší😲

majaveja
15. únor 2022

Máme Ford Tourneo Custom, je devitimistny, dělá se i osmimistny. Děti máme zatím jen dvě, ale 3 isofixy není problém, vejde se v pohodě i velký pes, veškeré tašky, lyže, kola, kočárek nemusíme rozkládat. Já jsem hodně spokojená. Navíc se v něm dá i přespat v případě nějaké delší cesty, třeba k moři. Kupovali jsme ojetý, rok starý, 20 tis. najeto, za cca 600 tis.

luckawm
autor
15. únor 2022

@9radka9 no na nové bychom bohužel měli leda bychom vyhráli sportku 🙈. Myslím, ze i ojeté se dá sehnat dobre, ale chce to mít štěstí no a i tak to stojí minimálně půl míče 😒

luckawm
autor
15. únor 2022

@konidana ano bohužel ta cena je min 500tis, aby to auto za něco stalo 😢. Určitě bychom si nechali auto třeba dovézt z Německa než kupovat s bazaru. Do toho bych nesla s tím už trosku zkušenost máme.

luckawm
autor
15. únor 2022

@majaveja kdy jste ho kupovali? 🙏 to vypadá dost dobre i cena je celkem dobra.

majaveja
15. únor 2022

Někdy v létě 2019, tak už možná cena trochu stoupla :-/.

luckawm
autor
16. únor 2022

@majaveja mohla bych se ještě zeptat kde jste kupovali a třeba jaký přesně? Myslím tip motoru? 🙏🙂

majaveja
16. únor 2022

@luckawm Poslala jsem ti zprávu 😉