Dobrý skutek s odměnou
Milé maminky,
ráda bych Vás požádala o pomoc. Již druhým rokem pomáháme mamince, která má po očkování (potvrzeno lékařem) těžce postižené dítě. Alík má diagnostikovánou těžkou formu epilepsie tzv. Westův syndrom. Záchvaty způsobily mentální retardaci, středně těžkou poruchu autistického spektra, svalovou ochablost. Dnes je sedmiletý Alík psychomotoricky na úrovni tříletého dítěte. Sám se neumyje, koupání je pro něj utrpením, protože má strach z vody. Pleny jsou každodenní součástí jeho života. Ali chodí na ergoterapii, fyziorehabilitace, má čtyři hiporehabilitační jízdy týdně a pravidelně cvičí doma. Nejvíc mu pomáhá intenzivní hiporehabilitační pobyt, který je vždy jednou za čtvrt roku. Po tom posledním udělal velké pokroky, bohužel však stres z nástupu do školy způsobil velký regres :(
Maminka plete krásné čepice a kukly a my pořádáme třetí prodejní akci dobročinných vánočních pohlednic. Zdravotní pojišťovna bohužel hiporehabilitaci nehradí. Alík má sbírku na Patronovi dětí, ale pobyt začíná 17. listopadu a zatím se nevybrala ani polovina :(
https://patrondeti.cz/pribeh/alikovi-na-hiporeh...
Ráda bych Vás tedy poprosila o malý finanční dar, za který Vás s manželem rádi odměníme vánočními pohlednicemi od českých malířů a fotografů 🙂. Stačí poslat na sbírku dar a kontaktovat mě do zprávy zde na koníkovi.
Snažíme se jeho sbírku sdílet všude možně, tak snad se nebudete zlobit, že jsem využila i koníka.
Mnohokrát děkuji za případné oživení diskuse 🙂
S pozdravem Lucie Horáková
@lusynkova
proc by vybrane penize dali na jinou sbirku?
Tak částka už je 11 510 Kč...
@zelenaesmolda Odpovídala jsem na dotaz. Přečti si, prosím, předchozí příspěvky, než se začneš ptát. Děkuji.
@martulka6188 Moc díky! Vezmeš si pohlednice? 🙂
@lusynkova ja jsem prispevky cetla ale porad nechapu,proc by meli vybrane penize dat na jinou sbirku?to je prece strasne nefer vuci prispivajicim,kteri tak nakonec prispeji na neco,co treba vubec podporit nechteli
@lusynkova Koukala jsem na ne, jsou vsechny krasne a nektere se mi libi moc, ale asi bych pro ne nenasla vyuziti. Dekuju za nabidku!
Jak se řeší, když se peníze nevyberou. https://m.facebook.com/PatronDeti/photos/a.1929...
@zelenaesmolda Tak to je třeba řešit s Patronem dětí, to já tady nevyřeším. Jen říkám, že bych ty peníze doplatila, aby o ně Martina nepřišla.
@martulka6188 Neposíláte ani babičkám? 🙂 Jasně, rádo se stalo 😉
@vevero13
@zelenaesmolda
Já jsem to pochopila tak, že sbírka je účelová, tzn. vybírá se na určitou věc a pokud se nepodaří částku vybrat celou, tak zbytek musí doplatit rodina. Pokud ji nedoplatí, tak patron dětí přerozdělí častku na dva jiné projekty... Je to myslím v pravidlech poskytování pomoci...
Ikdyž tam píšou, že pokud není dárce anonymní, tak ho patron dětí kontaktuje a sám dárce má možnost vybrat jiný projekt na který chce čátku věnovat....
@lusynkova co kdyz se to nevybere vsechno?bude rodina schopna doplatit?jaky maji financni strop na pripadnou spoluucast? 🙂
@zelenaesmolda na to jsem už odpovídala konkrétně tobě.
@lusynkova to ale byla rec o tom havarijnim pojisteni ne?
Sakra zase se to seklo ☹
@pitrisek87 no ten druhy projekt pribyval podstatne rychleji
@zelenaesmolda Dnes 14:54, že bych to doplatila.
@zelenaesmolda Měla to nasdílené ve skupinkách, zkusím taky, až se dostanu k pc.
@pitrisek87 Jo tak to je docela dobrý systém. Díky. Já jsem trochu chcíplá a neschopná se to jít najít. Moribundus zaútočit.
@lusynkova Děkuji za odpověď. Takže maminka je v každém případě připravena k odjezdu. Super 👍. No ale bylo by to mraky pohlednic 🙂 Já na ně koukala a jsou moc pěkné. My máme jako na potvoru 3 ze 4 babiček tady v okolí, ale ta jedna by mohla dostat pohlednici. A druhou s těmi zvířátky bych chtěla pro děti. Dojdu si je normálně koupit na fler. Ale mám takový nápad a něco bych po Vás chtěla 🙂, pokud budete souhlasit. Mohla byste mi poslat jednu z těch pohlednic vyplněnou? Jakože ji pošlete vy mým dětem. V hlavě jsem už promyslela text (na vzdory moribudnu), napsala bych Vám ho do nějaké zprávy. Co vy na to?
@lusynkova oukej,ja uz se v tom trosku ztracim :D
šup nahoru
Koukám, že to pomalu přibývá, to je super. Doufám, že se to stihne a Alík na koňorehabilitaci pojede. Přemýšlím, že koupím nějakou tu čapku, jsou fakt moc pěkné, ale to se do sbírky nepočítá, tak to nechám až po rodičáku 🙂
@vevero13 jo to chápu, ja se zatim držím ale děti mají nějaké spatne dny :(
@lusynkova Delam pohlednice z nasich fotek, tak myslim, ze by to babicky trochu zklamalo 😀
@martulka6188 No jo, tak to určitě 🙂
Tak dnes to bylo slabší. Sdílela jsem do jedné skupinky, pokud nějakou máte, můžete (pokud chcete), také zkusit 🙂
Hezký večer všem 🙂

Po dvou dnech sledování diskuse a stavu konta jsem konečně zvedla zadek a došla si pro kartu. Věřím, že se peníze stihnou vybrat a přeju Alíkovi a jeho rodině už jen vše dobré!