Jak získat finanční pomoc pro syna s postižením?
Dobrý den ,jsem tady nová a už nevim kde se zeptat .
Mám syna s mentálním postižením a různými dalšími diagnózy . Beru na něj příspěvek na péči, která se tento měsíc totálně oddálila kvůli dovoleným a nedostatku úřednic. Já dnes akutně potřebuju zaplatit částku 4000,- na bydlení , protože kauci jsem měla na splátky. Dřív jsme bydleli 6 let v podnájmu,ale majitelka se rozhodla byt prodat. Já, jelikož jsem jen na příspěvku na péči ,tak jsem měla splátky z toho po menších částkách s tím,že částka 4000 ,- byla poslední a zároveň nejvyšší ,máme to tak dohodnuto .
Mop nepomůže ,to jsem zkoušela minulý týden , rodina a známí bohužel nemají ,a já už jsem zoufalá . Nevíte někdo o nějaké organizací , která by pomohla s pomocí ? Děkuji Vám ♥️💙
@dannny94 Ahoj, to nemáš žádné úspory do kterých bys mohla v takových případech sáhnout? To si neumím představit. A co tatínek dětí, ten by nepomohl? Organizace ti asi peníze nedá, poskytují spíš potraviny,oblečení. Ještě bych se šla zeptat třeba na hmotnou nouzi, ale podle mě tam to vyřízení také chvíli trvá.
@marketa1218 nemám vůbec nic naspořené, vždy jsem do úspor sáhla když chyběli moje nebo synovi léky, popřípadě na nějaký výlet u dcer ve škole. Tatínek děti nefunguje ,ten pošle 500 na děti měsíčně a myslí si, že má vystaráno. Na hmotné nouzi jsem byla ale jelikož tatínek děti odešel před dvěmi měsíci , tak se pořád bere jako společně posuzována osoba ,tudíž nemám nárok. Jsem už zoufalá a nevím jak postupovat dál . Nikdy jsem se do této situace nedostala 🥹
@marketa1218 nemám vůbec nic naspořené, vždy jsem do úspor sáhla když chyběli moje nebo synovi léky, popřípadě na nějaký výlet u dcer ve škole. Tatínek děti nefunguje ,ten pošle 500 na děti měsíčně a myslí si, že má vystaráno. Na hmotné nouzi jsem byla ale jelikož tatínek děti odešel před dvěmi měsíci , tak se pořád bere jako společně posuzována osoba ,tudíž nemám nárok. Jsem už zoufalá a nevím jak postupovat dál . Nikdy jsem se do této situace nedostala 🥹
navic tatínek děti by tohle použil pak ve svůj prospěch ,kdybych ho nějakým zázrakem chtěla poprosit o pomoc . Ještě by se vysmál , je to bohužel naricsta a tohle bych asi už vůbec nedala.
Peníze ze dne na den neseženeš, výsměch od jejich otce pusť z hlavy, co z něho máš - snd nenechá jít svoje děcko na ulici (nehledě na to, kolik už jsi na kauci dala v ostatních splátkách). Zkus poptat nějakou brigádu navíc, úklidy, žehlení..
Peníze ze dne na den neseženeš, výsměch od jejich otce pusť z hlavy, co z něho máš - snd nenechá jít svoje děcko na ulici (nehledě na to, kolik už jsi na kauci dala v ostatních splátkách). Zkus poptat nějakou brigádu navíc, úklidy, žehlení..
@lv teď přes léto brigády nemám jak, přes školní rok aspoň na 4 hodiny denně můžu , nemám hlídání , a nemůžu jen tak syna nechat někde ,vzhledem k jeho diagnóze . Centrum pro postižené děti stojí 5000,- měsíčně . On by mi stejně ani nepomohl s tímhle , měl problém mi dát na léky v době vztahu dát blbou pětistovku ,když jsem potrebovala
Zřídit si v bance kontokorent k účtu a hned ho splatit, až ti dávka přijde?
@lv teď přes léto brigády nemám jak, přes školní rok aspoň na 4 hodiny denně můžu , nemám hlídání , a nemůžu jen tak syna nechat někde ,vzhledem k jeho diagnóze . Centrum pro postižené děti stojí 5000,- měsíčně . On by mi stejně ani nepomohl s tímhle , měl problém mi dát na léky v době vztahu dát blbou pětistovku ,když jsem potrebovala
@dannny94 To mas pro kazdou diskusi jiny pribeh? Jinde pises, ze by otec rad dal, kdyby mel, ale nema, tady je narcista, ktery by se ti jen vysmal. Nechces si ten pribeh alespon sjednotit?
Zřídit si v bance kontokorent k účtu a hned ho splatit, až ti dávka přijde?
@kakamila12 kontokorent mi asi nikde nedají , zkusit to samozřejmě muzu ,ale pochybuji
@dannny94 příspěvek na péči beru, každý měsíc chodí jinak, nijak do toho nezasahuje to, co vypisujes...
Zit jen z Pnp mi přijde dost podivné🤔🤷♀️🤔
@dannny94 příspěvek na péči beru, každý měsíc chodí jinak, nijak do toho nezasahuje to, co vypisujes...
Zit jen z Pnp mi přijde dost podivné🤔🤷♀️🤔
@veruuu_kubesovic ano ,ale mám i v emailu samotný popis moji úřednice jak to je tento měsíc , bydlím v Orlové a tady je prostě nouze o úřednice.. věčně tam sedí někdo jiný jen proto ,že lidi nemají, v emailu mám jasně napsáno, že měla 14 dní dovolenou , a postupně vše bude posílat ,ale jelikož je tam sama, nedá to vše najednou. 🙂 Žiju z PNP , přídavku, příspěvků na bydlení. A alimentů co dostávám . O hmotnou nouzi můžu zadat až z měsíc, protože teď je to teprve třetí měsíc co jsme samy . Tudíž se počítá ex jako společně posuzována osoba a tudíž nemám nárok. 🙂👌🏽
@dannny94 To mas pro kazdou diskusi jiny pribeh? Jinde pises, ze by otec rad dal, kdyby mel, ale nema, tady je narcista, ktery by se ti jen vysmal. Nechces si ten pribeh alespon sjednotit?
@ai30 je to narcista a ptala jsem se ho právě po tom co mi hustí každý do hlavy ať se ho zeptám, taky tam píšu to , že tomu nevěřím že by " rád dal" protože vím jaký je .
Byl by jen jeden příběh , jenomže jsem tady opravdu nové a nevím jak to tu funguje a nevěděla jsem jestli se první příběh nahral tak jak by měl . Ono je to stejné asi celkem jedno. Rady jsem dostala , a tak to zkouším 🙂
Zkusila bych se domluvit, vysvětlit situaci, že kauci doplatím až přijdou peníze. Do takové situace se může v životě dostat každý. Jestli splácíte včas a jste spolehlivá, určitě to pochopí.Po splacení pohledávek bych začala alespoň něco málo šetřit na neočekávané výdaje.
@marketa11112 už se nesnaž, je pryč. Nedostala tu z nikoho peníze, tak se urazila.
@marketa11112 už se nesnaž, je pryč. Nedostala tu z nikoho peníze, tak se urazila.
@mabs chodila jsem sem nakukovat a myslím si, že to byl nějakej vychcánek, co sem přišel tahat peníze. Tyhle nově založeny profily co shání peníze..... Ztráta času 😅
@kakamila12 kontokorent mi asi nikde nedají , zkusit to samozřejmě muzu ,ale pochybuji
@dannny94 mám úplně obyčejný účet v bance a kontokorent se dá vyřídit kliknutím v appce online. Není to tak vysoká částka na našetření, to zvládneš po troškách. Taky pobírám příspěvek na péči a umím si to představit.

@dannny94 Ahoj, to nemáš žádné úspory do kterých bys mohla v takových případech sáhnout? To si neumím představit. A co tatínek dětí, ten by nepomohl? Organizace ti asi peníze nedá, poskytují spíš potraviny,oblečení. Ještě bych se šla zeptat třeba na hmotnou nouzi, ale podle mě tam to vyřízení také chvíli trvá.