icon

Patron dětí - sbírka na houpací sedátko pro Lukáška trpícího autismem

terka228
19. říj 2018

Najdou se dobré duše, které by přispěly 100,- Kč na bezpečné houpací sedátko pro mého syna Lukáška trpícího autismem ? Přečtěte si jeho příběh.....Kdo mě trošku zná, ví, že pro něj dělám co nejvíc, platím speciální nácviky, dojíždíme do školy , na logopedii , speciální tábory, atd.... Houpací sedátko je již nad mé finanční možnosti. A tak jsem požádala Patron dětí o sbírku pro Lukáška. Přispět se dá opravdu pouhou 100-korunou. Jeho příběh najdete zde https://patrondeti.cz/pribeh/houpacka-pro-autis...

terka228
autor
23. říj 2018

@zelenaesmolda Ano,pořád se najdou dobří lidé,stále to přibývá😊😊😊

terka228
autor
23. říj 2018

Dėkuji za neustálé oživování !!!! 😊Ani to nestíhám,tak často nahlížet.

zelenaesmolda
23. říj 2018

@terka228 neni zac 🙂

zelenaesmolda
23. říj 2018

11 300

terka228
autor
23. říj 2018

Ano, teď jsem se jukla....krásné🙂❤

saoirse
23. říj 2018

@terka228 Zdravím🙂 Napsala byste nám (jen pro zajímavost), jak bude houpačka vypadat? Zajímalo by mě, jaký specifika jsou třeba, aby vyhovovala synovým potřebám

zelenaesmolda
23. říj 2018

@saoirse me by spis pak zajimala fotka hotove houpacky 🙂

terka228
autor
23. říj 2018

@saoirse Jde o sedátko zakroužkované a 2x hák na upevnění, také zakroužkované. Váhově mu vydrží až do dospělosti. Mám pro něj koupené 3 roky podobné, co je běžně v e-shopech s nosností do 100kg. Nikdo ale asi nepředpokládá, že by se na něm houpalo dítě tak často a tak intenzivně, jako syn. Luky se houpáním často uklidňuje ze stresu a houpe se opravdu až do bodu zlomu. Toto sedátko s háky se dává na dětská hřiště, kde se počítá s intenzivním houpáním i více dětí vyššího věku.... Další fotka je naše prasklá houpačka třetím rokem užívaná. Luky má 33kg. Konstrukce bude celá kovová, viz další foto mnou koupených silnějších trubek. Svářeč mi konstrukci svaří, dodá mi ještě i nějaké plechy nahoru do těch Áček, aby to bylo opravdu pevné a i kotvení do země se bude upravovat a navařovat, aby ho Luky nevyvyklal…. Současná dřevěná konstrukce se s ním celá vyklá do stran. Ani já jsem kdysi netušila, že budu řešit další konstrukci.... Lukáškovo houpáním i vyskakují nohy trny z betonu. Nová konstrukce bude už bez klouzačky, jen na houpačku pro Lukáška. Pokud by byly ještě nějaké otázky, ráda na ně odpovím 🙂

terka228
autor
23. říj 2018

@zelenaesmolda Fotky nové houpačky i s Lukáškem samozřejmě budou. Zavázala jsem se tím i Patrnou dětí. Jen kotvit do země se bude nejspíš až na jaře kvůli počasí a betonování. Určitě ale vše dodám a i Patron dětí všem dárcům bude posílat fotky. Natočím pak i video, aby bylo vidět, jak se Lukášek houpe 🙂

zelenaesmolda
23. říj 2018

tak se priznam,ze jsem si to predstavovala uplne jinak,jako nejakou houpacku co bude uvnitr 🙂

terka228
autor
23. říj 2018

@zelenaesmolda Uvnitř má houpací pytel, protože když se houpal v jiné houpačce doma, narážel hlavou a nohama do stropu....tak jsem mu koupila houpací pytel, v něm se až do stropu houpat nejde. Venku ale může, a tak toho využívá...houpe se tam pak i hodinu, když má stres. A zaručeně ho to uklidní.

terka228
autor
23. říj 2018

@zelenaesmolda Lukáškovo houpačka doma.

pavla555
23. říj 2018

Tak já nevím proč, ale taky jsem si jí představovala uvnitř a ještě ve škole 😂😂😂
Ale to je úplně jedno, hlavně že bude v klidu a Vy tím pádem taky 🙂.
Tak ať se to podaří vybrat 🙂 !!!

zelenaesmolda
23. říj 2018

@terka228 no jeste ze nejsem autista,ja houpacky nesnasim tak bych byla vecne poblity autista :D

terka228
autor
23. říj 2018

@pavla555 Moc děkuji ❤ Možná proto, že patronem je jeho paní učitelka...Taky mají ve třídě houpací pytel A i ona ví, jak moc je pro Lukáška houpání důležité 🙂

terka228
autor
23. říj 2018

@zelenaesmolda 😂 Nápodobně😀 Já bych dopadla stejně z jeho houpání. Nevím, jestli sem jde vložit video, ale schválně natočím, jak se venku houpe...🙂

zelenaesmolda
23. říj 2018

@terka228 a byva mu spatne v aute?

pavla555
23. říj 2018

@terka228 @zelenasmolda tak to ja bych se klidne s Lukaskem hodinu houpala 😀

terka228
autor
23. říj 2018

@pavla555 😀

terka228
autor
23. říj 2018

@zelenaesmolda Nene, nebývá...pokud tedy nejsou dlouho zatáčky a samé brždění.

zelenaesmolda
23. říj 2018

@terka228 a jak snasi pripoutavani v aute?

terka228
autor
23. říj 2018

@zelenaesmolda No, teď už dobře....ale dřív to bylo peklo. Ze sedačky mi vylejzal za jízdy a lezl po autě na dálnici třeba. Jezdili jsme často do Prahy na terapie. Takže jsem na pásy sedačky našila popruh s přeskou ještě přes prsa a hodně pevně pásy utahovala. I přesto mi ze sedačky občas vylezl. Hlavně když jsme jeli kolem lesa třeba. Pak jsem sehnala autosedačku upravenou s pětibodovými pásy a měla i tu přesku přes prsa. bylo nemyslitelný, připoutat ho jen pásem auta. Postupně se ale uklidnil. Dnes jezdí jen na podsedáku připoutaný pásem auta. Když se vyvlíkne, na povel si ho zase navlíkne🙂 Dodnes neumí rozepnout pás a jsem za to ráda...🙂

terka228
autor
Autor odpověď smazal
terka228
autor
23. říj 2018

@zelenaesmolda Dokonce si dnes hlídá, jestli jsem také připoutaná 🙂

pavla555
23. říj 2018

oživuji 🙂

zelenaesmolda
23. říj 2018

@terka228 tak to je fajn ze aspon tak.ja se ptam protoze mamka rikala,ze jeji kolegyne mela autistku dceru a ze ta malem zborila auto kdyz se mela pripoutat.
v praci meli nektere mentalne postizene decka co mely vyjimku protoze ze zdrav.duvodu nebyly schopne pripoutani zvladnout.na to je ale treba papir od doktora 🙂

zelenaesmolda
23. říj 2018

12 500,parada.let's keep it alive 🙂

zelenaesmolda
23. říj 2018

@terka228 vcera vecer bylo 11k,dneska 12 500.sice pomalu ale pribyva to 🙂

terka228
autor
24. říj 2018

@zelenaesmolda To jsem ani nevěděla, že jde udělat výjimka....ale on by mi asi vlezl za krk, kdyby nebylpřipoutaný…..Jako naštěstí na mě nikdy nebyl agresivní. To spíš já jsem musela být, abych ho tenkrát dostala do sedačky. Musela jsem ho tam zatlačit, násilím přidržet a připoutat. To bylo řevu u toho. Lidi se vždy otáčeli, asi že ho tam týrám či co......Ale musím říct, že se mi to vyplatilo. Byla jsem na něj vůbec hodně přísná, protže jinak úplně zvlčel .
Mám kamarádku s autistou a tu syn mlátil při řízení. Vždy si rozepnul pás a čímkoliv, co našel, jí midlil do hlavy :( Tak to mi přijde šílený. Ale většinou, co vím, tak se medikovaní autisti věkem zklidní. Pak je zas přelom puberta, tak uvidíme, co bude...

terka228
autor
24. říj 2018

@zelenaesmolda Přibývá už to pomalu, ale snad se to dosbírá. Moc by nám to ulehčilo situace 🙂

Strana