Máte zkušenosti s klinikami Senyum Clinic a Schill?
Dobrý den,
Máte zkušenosti s těmito klinikami? Ošetření zubů u dítěte. Děkuji
@agnes_123 hezky den, můžu se zeptat, pro co jste se nakonec rozhodla, případně proč? Také teď řešíme, tak budu ráda za aktuální zkušenosti, děkuji 🙂
Dobrý den, píši aktuální skutečnost - šla jsem s dcerkou 3 roky do Senyum, jedno z důvodu bylo i to že mi ji nikde nevzali. Bohužel když si vyrazila zoubek tak se odstartovala série kazivosti zoubků. Bohužel přišla o 4 horní zoubky a kednu stoličku, která byla už v katastrofálním stavu. Platili jsme 12 tisíc a jsem za to opravdu ráda a vděčná malá nic necítila jelikož ji uspali stehy v pusince má vstřebávající takže za nás super byla na zákroku v sobotu ve 3 hodiny domů jsme se dostaly v 6 a druhý den (včera) ani nevěděla že ji něco s pusinkou dělali. Sestra, bratr i pan doktor s paní doktorkou naprosto úžasný a ten jejich lidský přístup se mi hrozně líbil. My jsme jim opravdu vdeční že zbytek zoubků zachránili (měla další 4 kazy z toho jeden opravdu už hluboký) a naštěstí fajn. Takže za nás jen doporučuji
@ehgv zdravím, můžu se zeptat. Malý jde pod narkózu 1.2. dnes jsme byli u našeho lékaře na předoperační vyšetření a ten se mě ptal, jeslti má dělat i krevní rozbor, já řekla, že asi ne, jestli to tam nikde není v papírech. V papírech jsem to nenašla, tak než budu volat, zeptám se Vás, chtěli krevní rozbor? 🙂 Díky 😊
Chtěla bych upozornit rodiče, aby před vrtáním zubů svým dětem trvali na rentgenových snímcích, pokud je to vzhledem k situaci možné.
Na tuto kliniku jsme přišli na základě doporučení ve facebookové skupině kvůli aplikaci stříbra. Dceři byly tehdy 4 roky. Měla viditelný kaz na dolní zadní stoličce a jeden povrchový kaz na horní stoličce. Bylo nám řečeno, že na aplikaci stříbra je už pozdě a zuby je potřeba opravit.
První návštěva byla pouze konzultační. O týden později jsme přišli na ošetření, kde už byla jiná paní doktorka, sestřička a také pan doktor, který zřejmě kliniku vede. Po prohlídce nám bylo řečeno, že dcera má další tři kazy. To mě velmi překvapilo, protože před týdnem byly zmíněny pouze dva. Ptala jsem se, jak je možné, že se během týdne objevily další, ale rentgenové snímky přitom vůbec nebyly provedeny.
Nechali jsme opravit pouze zub, na kterém jsme byli původně domluveni. Vzhledem k pochybnostem jsme se však rozhodli vyhledat názor jiného dětského zubního lékaře. Tam nám sdělili, že dcera žádné další kazy nemá. Na druhou stoličku jí bylo aplikováno stříbro místo vrtání.
Dceři je dnes 6 let a od této návštěvy uplynuly přibližně dva roky. Na zubech, které měly být podle této kliniky také vrtány, se za tu dobu žádné kazy neobjevily. O to více mě znepokojilo, že nám bylo doporučeno vrtání dalších zubů bez předchozího rentgenového vyšetření. Proto bych rodičům doporučila nebát se vyžádat si druhý názor, protože bez toho bychom nechali dceři nejspíš vyvrtat zdravé zuby..
Po celou dobu nám byl také opakovaně nabízen rajský plyn, přestože dcera ošetření zvládla bez něj. Celkově jsem měla pocit, že komunikace s malými dětmi během ošetření nebyla silnou stránkou personálu. Možná jsou milý k dětem a rodičům, když jdou pod narkózu, s tím moc práce nemají.
To je naše osobní zkušenost s touto klinikou, a právě proto ji nemohu doporučit. Pokud máte pochybnosti o navrženém rozsahu ošetření, doporučuji nechat dítě vyšetřit ještě na jiné klinice.

@agnes_123 my chodíme do Senyum normálně k zubarce.Syn,kterému bude za chvilku 13 let se boji odvrtani kazu,a paní doktorka nám sdělila,že se nenechá pokousat (což chápu).Nabídla analgosedaci za deset tisíc,to mi přijde hodně.🙈