icon

Kopřivka - zkušenosti

nazka
Dnes v 20:05

Ahoj, prosím o jakékoliv zkušenosti s kopřivkou. Mám ji už tři týdny, pupeny se objevují různě (ale vždy symetrickky po těle) a zase mizi. První týden jsem měla i otoky v obličeji. Prošla jsem si kůrou kortikoidů a jsem na antihistaminikách. Ale upřímně, už jsem zoufalá. Nevím, z čeho to může být a už klesám na mysli, že to kdy zmizí. Žádná změna v čemkoliv u mě neproběhla, jen mám delší dobu stres. Měly jste kopřivku? Víte z čeho? Kdy a jak vám zmizela? Děkuji!

nazka
autor
•
Dnes v 20:27

a ještě dodám, crp mám v pohodě, takže žádný zánět v těle asi nemám...

martt
•
Dnes v 21:01

@nazka Mohla by to být potravinová alergie/intolerance . Blbí je, že se alergie může objevit až tyden po setkání s alergenem. Zkus si zapisovat vše co jíš. A postupně vysazovat největší alergeny třeba na 14 dní. A uvidíš jestli bude nějaké zlepšení. Bohuzel je to běh na dlouhou trať zjistit na co přesne je alergie. Ona alergie se můzže objevit i když jsi před tím na to alergická nebyla. Mne se před pár lety takhle objevila alergie na ovoce.

nazka
autor
•
Dnes v 21:16
@martt

@nazka Mohla by to být potravinová alergie/intolerance . Blbí je, že se alergie může objevit až tyden po setkání s alergenem. Zkus si zapisovat vše co jíš. A postupně vysazovat největší alergeny třeba na 14 dní. A uvidíš jestli bude nějaké zlepšení. Bohuzel je to běh na dlouhou trať zjistit na co přesne je alergie. Ona alergie se můzže objevit i když jsi před tím na to alergická nebyla. Mne se před pár lety takhle objevila alergie na ovoce.

@martt děkuji, nemám práce pocit, že bych jedla něco zvláštního, nebo nového..zkusim to