icon

Přestup na jinou střední školu. Jak postupovat?

ivasad.
9. lis 2025

Ahoj holky, dcera je v prváku na střední a nesedlo jí to tam. Chtěla by jinam. Kdo jste to prosím řešil? Jakým způsobem se přihlásit, může opět tři školy? Díky...

andelka
•
9. lis 2025

Já kdysi, ale měla jsem jen jednu školu, gympl, kde tehdy nebyly přijímačky z matematiky , měli otevírat humanitní třídu. Normálně jsem dělala všechno stejně jako z devítky. V letošním systému bych řekla, že platí vše stejně jako pro ostatni. Tři možnosti, na první místo tu, kam nejvíc chci. Letos řešíme se synem, je to mazec, máme z toho těžkou hlavu docela, vybrat.

ivasad.
autor
•
9. lis 2025
@andelka

Já kdysi, ale měla jsem jen jednu školu, gympl, kde tehdy nebyly přijímačky z matematiky , měli otevírat humanitní třídu. Normálně jsem dělala všechno stejně jako z devítky. V letošním systému bych řekla, že platí vše stejně jako pro ostatni. Tři možnosti, na první místo tu, kam nejvíc chci. Letos řešíme se synem, je to mazec, máme z toho těžkou hlavu docela, vybrat.

@andelka díky

j.a.n.i
•
17. pro 2025

@ivasad. Jo, bude to stejný jako z devitky... Nebo se muzes zkusit na cílové skole zeptat na možnost prestupu, pokud mají volné misto a skoly jsou si trochu podobné, tak by to treba klaplo.

anonym_b8c1c4
•
13. srp 2026

@ivasad. Dobrý den, jen předávám informaci, o které vím – Gymnázium Livingston v Praze 9 aktuálně přijímá studenty pro školní rok 2026/2027. Řeší také případné přestupy do vyšších ročníků, včetně 2. ročníku.
Pokud tedy ještě hledáte střední školu nebo zvažujete změnu, určitě bych doporučila školu kontaktovat a zjistit konkrétní možnosti. Sídlí v Čakovicích na adrese Schoellerova 1097/18.