Jak vyřešit problém s kreditní kartou při půjčení auta?
Rezervuju auto na dovolenou a až v podmínkách jsem si všimla, že při převzetí chtějí kreditní kartu na jméno hlavního řidiče. Já mám jen klasickou debetní Visa.
Rezervace přitom šla normálně zaplatit, takže mě to vůbec nenapadlo řešit dopředu. Teď mám strach, že přijedeme na místo a auto nám bez kreditky nevydají.
Prošla vám někdy v autopůjčovně debetní karta, nebo na kreditce opravdu trvali?
@anonym_autor museli jsme si kvůli tomuto nechat udělat kreditní kartu ... debetní bohužel nikoho nezajímá. Bylo nám to vysvětleno tak, že když máme kreditku tak jsme solventní, jinak by nám jí banka nedala. V jakékoliv půjčovně chtěli jen kreditku.
To je kvuli pojisteni. Kreditni kartu predautorizuji s v pripade problemu si z ni pak strhnou penize.
Jedna z moznosti, kterou nektere autopujcovny nabizeji, je zaplatit nejvysdi pojistku u nich, kde v pripade poskozeni auta uz stejne nic nedoplacis. Druha moznost je udelat si kreditku.
Kazdopadne jim musis zavolat a domluvit se s nimi. Kdy mate letet?
My se dokonce setkali i s tim, ze kazdy z ridicu musel mit svoji kreditku (po dlouhem vyjednavani se nam podarilo vyjednat, ze kdyz jsme manzele, muzeme oba byt hlaseni jako ridici na stejnou kreditku, ale tvarili se, ze nam tim delaji ohromnou laskavost).
Jo ale je zvlastni, ze vam rezervace prosla debitkou. Po nas totiz chteli kreditku a navic tu samou, pomoci ktere byla vytvorena rezervace.
Vždycky chtějí a chtěli kreditku. Ale zatím stačila jakákoliv, i když jsem byla jen spolujezdec. Známí neměli, ale jim vydali, ale hodně doplaceli, asi pojištění, jak někdo zmínil výše.

Naše zkušenost je, že chtějí pouze kreditní. Debetní nikoho nezajímá.