Kam vyrazit na letní dovolenou k Baltu?
Dobrý den, ahoj,
doporučíte mi, kam konkrétně v létě k Baltu?
Svinoústí a Mezizdroje - to je na mě moc turistické. Já raději klidnou přírodu. Kousek vedle je národní park Wolin. Bydleli jsme tam ... nebo Kamien Pomorski. Pak jsme byli v Kolobřehu - opět za mě moc turistické, lepší bydlet na předměstí. A moc doporučuji Lebu - písečné duny- národní park jsou krásné. Polsko to má tak na střídačku vždy část hodně turistická a kousek vedle pláže kde máš pocit, že jste téměř sami ☺️ Byli jsme tam už 3x ... moře chladnější, ale je tam krásně. A cenově pořád hodně dobrý 😁
My jsme byli 3x na Helu.... na městské pláži vždy narváno, ale pokud si člověk popojde na opačnou stranu kosy, tak je tam nádherně a lidí mnohem méně (je však potřeba počítat s vydatnou svačinou a zásobou vody, popřípadě jít vchodem na pláž, poblíž kterého jsou restaurace- my jsme volili odlehlejší místa). Dále jsme byli v Krynici, ale tam je to narváno turisty a hlavně jsou tam tak ochotní plavčíci, že při silnějším větru a trochu větších vlnách projedou i kus pláže a vypískají tě ven. Tam jsme si moc nezaplavali. Ale zas směrem dál od lidí byly krásné procházky po pláži a utíkačky před vlnami.
Obě lokality jsou horší na dojezd, v sezoně bývají zácpy. Je potřeba vyrazit opravdu hodně brzy v obou směrech.
Loni jsme si zamilovali Jastrzebie - Gora. Všude kousek, vše na dosah. Dost vyžití - pro děti, dospělé. Kolonády, muzea, bunkry... Hel kousek. Letos jedeme určitě zas.
Asi se chcete koupat, že? My byli v srpnu v Lotyšsku a na koupání to teda nebylo, ale jinak to bylo super. Žadní lidé, krásné lesy, hrady a městečka...
Souhlasim s Pobaltim, to miluji, pokud chcete blizko, byli jsme v Polsku v Mielně, krasna dlouha plaz a malo lidi (srpen), spis rodinky, pohodicka. Balt je ale na me osobne reda studeny.

Mně se hrozně líbilo pobaltí - Kleipéda, Melnragé, Kurska Kosa, Palanga. Kolegyně má zase ráda Polsko - Svinoústí, Mezizdroje, Kolobřeh.