Camp nebo Hotel s dvěmi malými dětmi co chvilku neposedí
Zvažuji zda dovolenou v Chorvatsku v campu pod stan na 11 nocí za 13500 Kč vč autobusu ( dva dospělý a dvě děti 1 a 3 roky. A nebo letecky last, že by se druhý den letělo.Dívala jsme se, že se dá sehnat pro nás všechny last Allinclusive za 26 000 Kč. Což mě přijde ok. Pač v Chorvatsku stejně se utratí hodně penz. Nepatřím k čecháčkum co tahají paštiky. Ráda ochutnám jídlo jako je umoře.
A hlavně naše děti jsou živé, neosedí a pořád chtějí být venku. Za další manžel mě určitě nebude na dovolené nosit kalhoty jak to hodně hotelů vyžaduje, stejně tak děti nebudou chodit v garde robě. Děkuji
@ninjisu Taky bych spíše preferovala u tak malých dětí letadlo před autobusem. Zvlášť když to jsou malí neposedové - to raději vydržím dvě hoďky v letadle než třeba 12 hodin v autobuse. A jak je psáno výše "dress code" jsme zatím nikde extra neřešili. I když některé cestovky to měly psané v katalogu jako požadavek u večeře, tak nikdy nikdo nevyžadoval. Z druhé strany, mě by ani nenapadlo přijít do jídelny v hotelu v plavkách a přes to jenom nejaké tričko. Ale některým hostům to připadá normální. Já s dcerou chodíme v šatech, sukních i kraťasech. Manžel vždy kraťasy a tričko, případně má takové sportovní košile, tak bere ty. Nikdy ne jenom nátělník.
Cesta autobusem s tak malymi detmi by me ani nenapadla. Lepsi letecky a all inclusive. Byli jsme i v 5*hotelu a ano,vyzaduje se,aby byli lide normalne obleceni,ne jen v plavkach a nejakych prehozech. Ale tak to je snad normalni,o tom clovek nemusi ani premyslet,to k tomu patri.
A k tem "cechackum" a pastikam,zni to celkem posmesne,ale nechapu,co je na tom tak hroznyho? Holt ne kazdy ma na hotel,a jsou rodiny,co jsou rady,ze vubec k mori jedou a deti si uzijou vody a slunce. To,ze nekdo s sebou veze vlastni jidlo,aby zbytecne neutracel,mi neprijde jako neco buranskyho.
@barborka09 Tak my jsme na svatební cestě byly v all inclusive hotelu na Zakynthosu a na oběd tam běžně lidi chodili rovnou od bazénu, v plavkách, jen nějaké plážové šaty nebo delší triko na to. To mi teda taky přišlo fakt moc, takový buranský, no. Nutno poznamenat, že to NEBYLI Češi 😉 Nejhůř a nejhlučněji se tam chovali Angličané.
@marcellia Taky mi to nepřijde buranský, vozit si s sebou jídlo, my to tak dělali vždycky. To až poslední roky jezdíme minimálně na polopenzi. Teď tedy v sobotu jedeme k Balatonu, do apartmánu a budou tam snídaně formou bufetu, to je pro mě podmínka, na naservírované snídaně a možnost výběru se vždycky moc těším. No a je tam teda restaurace s místní (maďarskou) kuchyní, příp. možnost chodit na večeře do restaurací někde ve městě. Původně jsem nechtěla s sebou brát vůbec žádné vlastní jídlo, že tam fakt vyvařovat nebudu, nakonec asi jednu dvě skleničky povezu, příp. hotovky ze sáčku, "pro sichr". Jinak kdyby něco, tak vše koupíme tam, prý tam jsou ceny jak u nás, tak zbytečné vše vozit. Jediné co budu brát určitě, tak skleničky pro malého a ovocné kapsičky. Ale do restaurace chci chodit také. Podle mě když ženská musí na dovolené vařit, není to pořádná dovolená 🙂
@ninjisu Pokud máte, jak píšeš, živé děti, co chvilku neposedí, tak autobus ani náhodou, už si dokážu představit, jak tam budou lítat v uličce, vrtět se na sedadle, vykřikovat, v noci budou kňourat, kdy už se bude zastavovat, že se jim chce čůrat (opravdu ne všechny děti prospí celou noc). Já osobně bych z toho byla pěkně na nervy a ty otrávené obličeje spolucestujících by mi teda taky vadily. Pokud nemáte možnost jen vlastním autem, kdy si zastavíte, kde a kdy chcete (anebo si prostě jen netroufáte...tak jako my, proto jedeme zatím "jen" k Balatonu, 4 h cesty a i tak z toho mám předem hrůzu), tak jedině to letadlo.
S neposednymi detmi bych asi do autobusu na x hodin nesedla....
Tak já jsem ten typ, co si taky pro sichr nějakou tu konzervu příbalí, na druhou stranu vyžaduju určitý dres code u jídla i doma. Chlap v trenýrkách a vytahaným nátělníku ke stolu nepatří stejně, jako nahaté děti nebo ženská v zástěře. Cestovat se dvěma tak malými dětmi autobusem bych se odvážila jedině, pokud by byly němé nebo zdrogované 😉. A kemp si moc nedovedu představit, nám kus dovolené propršelo, bylo dobré moct si sednout na krytou terasu, pít víno a čučet na moře... Co ve stanu?

Tak já už jsem asi trošku zhýčkaná, moře v kempu pod stanem jsem si užila dostatečně "zamlada" a už never more, vyvařovat tam, potit se, spát ve 40 stupňovém skleníku...děkuji, nechci. Naopak když nevychází počasí, není se moc kam schovat. Když už kemp, tak v nějakém bungalovu s kuchyňským koutem. S malými dětmi (mám stejně staré, 3,5 a rok) bych rozhodně nejela dlouhou cestu busem, možná to zvládnou skvěle,ale taky mohou být protivné, uřvané celou cestu a mohou znepříjemnit cestování vám i všem ostatním v autobuse (mluvím z vlastní zkušenosti, děti aspoň do 5 let v autobuse fakt neee!). S tak malými dětmi jedině po vlastní ose autem anebo to letadlo, kdy jste do dvou hodin na místě (už ty necelé dvě hodinky čekání na letišti na odlet je pro většinu prcků až moc).
Co se týče hotelů a "dress code", tak spousta hotelů to už dávno nevyžaduje, maximálně na večeři,samozřejmě pokud jedeš do 5* hotel anebo do Turecka (islámská země), tak tam je samozřejmostí dlouhé kalhoty umužů a zahalená ramena u žen při večeři,ale jinak se to tak moc nehrotí. Byli jsme za poslední roky 3x v hotelu (1x Chorvatsko,2x Řecko) a nikde nebyl dress code. Samozřejmě není OK přijít na snídani v plavkách a na to pareo, už nachystaná na pláž.