icon

Cestování s malým dítětem do Egypta. Co nedoporučujete jíst?

adela1399
23. čer 2023

Ahoj, letime za měsíc do Egypta,a zajímají mě Vaše zkušenosti co se týče stravování dětí, co doporučujete aby malá nejedla a jaký byl let,popřípadě co poradíte,aby byl nejvíc v klidu. Moc děkuju🙏🏼začínám mít trosku stres🙈

95newmommy2020
23. čer 2023

My byli loni. Malýmu byly 2 r a 7 mesicu. Moc toho nejedl celkove. Nejak nemel moc hlad. My jsme si sebou z CR privezli krabicky mlicko z kasi, a to si daval vecer a nekdy i odpoledne. Chutnaly mu hranoloky a testoviny. Sem tam zmrzka. Ono nejvetsi pruser je stejne z toho ze ty decka pijou vodu z bazenu. 😁 A tomu se nevyhnes. Jinak mel prujem asi 2 dny, ale nijak ho to neomezovalo.

blondynka400
23. čer 2023

@adela1399 vyhýbat se ledu a zelenině a ovoci, které si neopláchneš (většinou omývají pod místní vodou a ta způsobuje problémy), zuby čistit jedině balenou vodou. Toto platí i pro dospělé.
Jinak za mne je tedy totální nesmysl letět do Egypta v létě, ale to už je každého volba.

sam96
27. čer 2023

@adela1399 byli jsme s prckem 1r drželi jsme se pravidla ze jsme jedli jen to co bylo uvarene, upecene a dalo se oloupat a nebyli nám nic, nechtěli sme led a bodu jen balenou hlavně na zuby. Jinak úplně pohoda maly jedl všechno co tam bylo od spaget i hranolky ochutnal no všechno táhla jsem skleničky prikrmu a úplně zbytečne
Jen teda fakt bacha na sluníčko my měli ÚV overal a ještě pod nej mazali 50 a letěli jsme v květnu
Ale maly si to užil na to ze měl rok lital v kruhu v moři i v bazene

prejeta_zaba
28. čer 2023

Kromě zmíněného, bacha na majonézy a různé zálivky v salátech, tomu bych v létě, kor mimo Evropu taky vůbec nevěřila. Nevím jak je to třeba s omýváním zeleniny a ovoce, když si je takhle někde nabereš v hotelu u jídla, když se doporučuje balená voda i na zuby...

blondynka400
28. čer 2023

@prejeta_zaba v Egyptě právě ovoce a zeleninu většinou omývají pod místní vodou. Takže si brát jenom to, co si můžeš oloupat a nebo si to pak sama omýt vodou z láhve.
Třeba majonézu a zálivky jsem jedla vždy po celém světě a nikdy mi z toho nic nebylo 🙂