Cestování s malým dítětem do Egypta. Co nedoporučujete jíst?
Ahoj, letime za měsíc do Egypta,a zajímají mě Vaše zkušenosti co se týče stravování dětí, co doporučujete aby malá nejedla a jaký byl let,popřípadě co poradíte,aby byl nejvíc v klidu. Moc děkuju🙏🏼začínám mít trosku stres🙈
@adela1399 vyhýbat se ledu a zelenině a ovoci, které si neopláchneš (většinou omývají pod místní vodou a ta způsobuje problémy), zuby čistit jedině balenou vodou. Toto platí i pro dospělé.
Jinak za mne je tedy totální nesmysl letět do Egypta v létě, ale to už je každého volba.
@adela1399 byli jsme s prckem 1r drželi jsme se pravidla ze jsme jedli jen to co bylo uvarene, upecene a dalo se oloupat a nebyli nám nic, nechtěli sme led a bodu jen balenou hlavně na zuby. Jinak úplně pohoda maly jedl všechno co tam bylo od spaget i hranolky ochutnal no všechno táhla jsem skleničky prikrmu a úplně zbytečne
Jen teda fakt bacha na sluníčko my měli ÚV overal a ještě pod nej mazali 50 a letěli jsme v květnu
Ale maly si to užil na to ze měl rok lital v kruhu v moři i v bazene
Kromě zmíněného, bacha na majonézy a různé zálivky v salátech, tomu bych v létě, kor mimo Evropu taky vůbec nevěřila. Nevím jak je to třeba s omýváním zeleniny a ovoce, když si je takhle někde nabereš v hotelu u jídla, když se doporučuje balená voda i na zuby...
@prejeta_zaba v Egyptě právě ovoce a zeleninu většinou omývají pod místní vodou. Takže si brát jenom to, co si můžeš oloupat a nebo si to pak sama omýt vodou z láhve.
Třeba majonézu a zálivky jsem jedla vždy po celém světě a nikdy mi z toho nic nebylo 🙂

My byli loni. Malýmu byly 2 r a 7 mesicu. Moc toho nejedl celkove. Nejak nemel moc hlad. My jsme si sebou z CR privezli krabicky mlicko z kasi, a to si daval vecer a nekdy i odpoledne. Chutnaly mu hranoloky a testoviny. Sem tam zmrzka. Ono nejvetsi pruser je stejne z toho ze ty decka pijou vodu z bazenu. 😁 A tomu se nevyhnes. Jinak mel prujem asi 2 dny, ale nijak ho to neomezovalo.