icon

Do Egypta s 8mesačným, prípadne kam?

maly_kukolar
18. dub 2017

Zdravim, chcela by som sa spytat, ci ste niekto boli v Egypte v poslednej dobe s cca 8m dietkom?? Do Egypta som ako teen a vysokoskolacka jazdila s mamou kazde leto, aj 2x, mam to pochodene krizom krazom..Teraz sme tam uz vsak nejaky ten rocok neboli a ja nejako neviem, ci tam ist s malym babom ci nie. Skor ma zaujima taka Hurghada, nie rezorty ze 3 hotely a nic kvoli dostupnosi lekara, drogerii, lekarni,..Su take veci v pohode zohnatelne? Nemusim so sebou tahat plienky a vyzivy? Maly ma momentne 3 mesiace, rozmyslam ist tam v oktobri. Pripadne viete poradit nieco ine? Rozmyslame aj nad nejakym greckym ostrovom..
Auto nemame, cize chorvatsko ci taliansko pada, jedine letecky a all inclusive, nechce sa mi varit nam a este aj riesit stravu dietata, staci to druhe :D Dakujem

Strana
z3
garlic
18. dub 2017

@voleskap já na tom nevidím nic k diskusi. Kdo chce jet na dovolenou s takhle starým dítětem, tak jede, kdo nechce, tak nejede. Oboje se všemi důsledky z toho plynoucími. My jsme jezdili s dětmi když byly plně kojené a potom až po 1,5 roce. Přišlo mi to tak pro nás konkrétně lepší a pohodlnější, protože od dovolené já osobně očekávám určité pohodlí atřeba i odpočinek (pokud se teda bavíme o dovolené s dětmi a ne o poznávačce Srí Lanky na vlastní pěst, kam pojedeme bez dětí).

alicie_k
18. dub 2017

@normalnimatka Naopak, jezera jsou sice ledovcová, ale jsou tam spodní teplé prameny a koupat se dá 😉
Ale kdo chce moře, tak pro toho to není no.

normalnimatka
18. dub 2017

@alicie_k to vim, no..ale v létě se tam vytáhne teplota "až" na 21...to teda nic moc:D

alicie_k
18. dub 2017

@normalnimatka Tak někomu to třeba stačí. Já jsem byla v Tunisu a už bych tam nejela, v té vodě se nedalo ochladit, peklo na pláži i v moři a tuším že Egypt je asi podobný. Ale chàpu že někdo to zas vyhledává. Nevím no, já osobně bych spíš řešila otázku bezpečnosti. Třeba o řeckém ostrově Kos se všude psalo, že je to ostrov uprchlíků. A když jsme tam přijeli, kupodivu nikde ani jeden 🙂

susenka77
18. dub 2017

S takovým malým mimčem,bych nikam neletěla.Do Bulharska s námi jednou letěli s tak malým miminkem,celý let dítě hystericky plakalo,rodiče nervózní,hrůza.Stejně si myslím,že si takovou dovolenou neužije ani dítě ani rodiče, a počkala bych aspoň rok(nejmíň).

astyna
18. dub 2017

neletěla - protože by to dovolená nebyla, jen bych si své denní povinnosti hodila přes hranice. Raději, až bude dítě větší, případně se dá k babičkám a sami s manželem. Nám syn v tuto dobu začal lézt, všechna body na břichu zežmolkované, vše užužlával, navíc z toho stejně nic nemá..

voleskap
18. dub 2017

@normalnimatka S dcerou jsme u moře byli...v Řecku...a ano, pláž byla písčitá...dcera měla normálně plavky...žádné kamínky, ani písek naše dítě "nežralo" !! Ale pravda je ta, že to opravdu byla super zkušenost i zážitek pro nás všechny...v tom Ti dávám zapravdu 🙂

karlajasmine
18. dub 2017

@maly_kukolar Zrovna do Egypta bych asi nejela, ale znama tam nedavno byla a rikala, ze to bylo fajn. Spis bych jela do toho Recka.

karlajasmine
18. dub 2017

A taky jsme byli loni se synem u more, kdyz mu bylo 10 mesicu, byla to nadherna dovolena pro nas vsechny.

maly_kukolar
autor
18. dub 2017

dakujem za nazory, zvazujem ze asi to grecko bude lepsie 🙂 aspon to bdue nieco nove aj pre mna, nie egypt po 100ty krat 🙂

a len dodam, ze dieta som si nerobila kvoli tomu, zeby som sa potrebovala tyrat :D je to predsa nas partak, uz raz ho mame, tak budeme fungovat vsetci spolu 🙂 takze pre mna to galeje nebudu, nech pojdeme na sri lanku ci do tatier 🙂 a taky priemerny den v lete v meste je podla mna daleko horsi ako den pri mori (hociktorom)

marcicek84
18. dub 2017

Můj názor je, že doby, kdy se látalo do Egypta jsou už dávno pryč, je to dovolená pro otrlé a s malým dítětem bych neletěla vůbec, je to dovolená, že jsi zavřewná v resortu a už ani do ulic nevyjdeš, máš strach...
My letost volíme Korfu, také bych doporučila Krátu (oba ostrovy mají relativní klid od uprchlíků a je to přece jen Evropa...
Bulharsko má o dost špinavější moře, ceny se dost vyšroubovaly kvůli situace v Evropě, Španělsko jak kde, možná Mallorca by ještě šla...

pincola
18. dub 2017

Já bych jela do Chorvatska. Dá se jet pohodlně autobusem, koupíš si tam pití, máš tam záchod, malému můžeš vzít autosedačku, bude spát ve vajíčku. Budeš mít zastávky, na pumpě si cokoliv koupíš, vyvětráte se a dojedete až k hotelu.
Já tak jela s dvouletou a byla nejspokojenější pasažér v autobude, celé to prospala😀

Egypt s malým děckem NE! Politická situace je teď zlá, nejela bych...
Když bylo ještě relativně bezpečno, tak jsem byla, měla jsem Faraona, který byl horší než porod. Takové křeče jsem v životě nezažila. Je tam vedro, pro mimi nevhodné! Přehřejí se hned a co pak? Místní nemocnice?

Kdyby nejdejbože musel na chirurgii, kdyby se zranil, nebo měl ouško, tak tam je vyšší riziko nákazy než u nás. Pokud bude Ramadán, tak se nedovoláš nikde nikoho a ničeho.
Nedoporučuji.

maly_kukolar
autor
18. dub 2017

@pincola to by som neurobila ani sebe ani zvysku autobusu :D 8m dieta x hodin na jednom mieste, uf to fakt nie...uz sme sli vlakom praha-bratislava a pre nas to bola pohoda - plakal mozno 3x po 3 minuty, cely cas na rukach ci v nositku, mali sme cele kupe pre seba, obcas som sa presla, obcas pohupala a bolo...v autobuse ale placuce dieta neviem ako by som riesila...prechadzat sa zrovna polku casu nepriputana cez ulicku nechcem 🙂

tie co radite grecko - ake je tam more?? foto znesie vela chapete 🙂

booin
18. dub 2017

Já bych letěla do Turecka 😉 jasně podle některých situace hrozná atd. Ale za mě je tam bezpecno, v přímořských oblastech se nic neděje a hotely na perfektní úrovni,čisté a za perfektní ceny,jídlo evropské nikdy jsme neměli střevní potíže.Zdravotnictví dobré a dostupné všude taktéž lékárny a obchody.🙂 Upřímně ja bych se nebala jet i do toho Egypta akorát bych už vybirala lepší hotely minimálně 5* no a pokud máte větší rozpočet tak určitě Emiráty tam můžete jíst i ze země 😀 všude nalesteny mramor.

marcicek84
18. dub 2017

@maly_kukolar v recku jsem zazila vzdy nejcistsi more v porovnanim se Spanelskem,Bulharskem,Italii...sapozrejme zalezi od oblasti u pristavu bude asi horsi nez more mimo pristavy,ale jinak je to porad co se cistoty tyce asi nejlepsi more...

No a v buse s miminem ne,byt ostatnimi cestujicimi,tak protestuju,to dite proste place,starsi lide a ruseni v noci problem,prebalovani mimo prestavky a zapach pro ostatni cestujici,no proste tohle neni vlastni auto a nesla bych do toho,bylo by mi trapne...

marcicek84
18. dub 2017

@booin neni bezpecno v zadne muslimske zemi,nejela bych Turecko,Egypt,Tunisko...skrtam tyto zene ze seznamu...

astyna
18. dub 2017

@marcicek84

Ségra měla jet minulý týden do Benátek, den předtím tam zhatily 2 teroristické útoky, nejela už nikam.

marcicek84
18. dub 2017

@astyna - no tak velká evropská města taktéž vynechávám....nestojí mi to za to, jsem ráda, že jsem je viděla, jak byl relativní klid...
ale zase celé leto nebudu sedět v ČR....

astyna
18. dub 2017

@marcicek84

mě to nevadí - já si budu čachtat nohy v bazénu, malý bude skotačit v dětském, nejmenší v dětském košíku 😀 Ale ještě s láskou vzpomínám na all inclusive v Tunisku, ted už bych tam neletěla, ale tenkrát...

marcicek84
18. dub 2017

@astyna já jsem se omezila na Evropu, s malými dětmi to je jistější, i když ani tak člověk neví co se kdy kde může stát...tak všem přeji klidné dovolené 😉

booin
18. dub 2017

@marcicek84 no hlavně že v Evropě je bezpecno 😀😀 veškeré teroristicke útoky jsou právě v Evropě 😀 takže hodně štěstí a příjemnou dovcu 😀

marcicek84
18. dub 2017

@booin no bezpečnost v evropské zemi bych s muslimskou nesrovnávala, je to nesrovnatelné, už jen co se zdravotnictví týče s malým dítětem za sebe říkám ne....

jaja01k
18. dub 2017

Ja bych do Egypta neletela a s miminem uz vubec ne. Vybirali jsme dovolenou na zacatek kvetna, kdy to v Evrope na koupani jeste moc neni. Egypt, Tunisko a Turecko jsem zamitla, tam bych s detmi proste nejela. Takze nam z toho vysly Kanarske, jen je to trochu dal a tedy delsi let.

mammoth007
18. dub 2017

@maly_kukolar jestli muzu radit jako nekdo, kdo tam ma pulku rodiny a je tam celkem casto, tak ne. Ne kvuli bezpecnosti a podobnym vecem, ty jsou ok. Jen co se tyka toho pohodli, tak nic moc.....prave ted je celkem problem sehnat jakoukoli vyzivu pro deti vcetne UM. My to vzdycky objednavame hodne dopredu v lekarne u znameho a I tak je to hukot, navic ceny jsou v poslednich mesicich zavratne. Pokud jde o plinky, o kvalite se neda moc mluvit, prestoze je to napr znacka Pampers, neda se to v zadnem pripade srovnat, takze jezdime vybaveni 🙂 Nemuzu teda rict, jak je to treba v Hurgade, treba jsou tam kvuli turistum vybaveny, ale dovolenou si tak nejak clovek predstavuje s odpocinkem,komfortem a trochu si odfrknout a to se obavam s takhle malym prckem tam pujde tezko.

klarsonek
19. dub 2017

Dobry den, Egypt bych s mimcem určitě nevolila. Pokud se ovšem rozhodnete,velice doporucuji oblast Hurghady Sahl Hasheesh, např.hotel Pyramisa Sahl Hasheesh. Člověk by nepoznal,že je ve špinavé Hurghade. My jsme byli v září na Ibize, letovisko Portinarx, hotel Presidente a plný hotel rodin s dětmi/miminky. More srovnatelné s Egyptem,možná hezčí. Klid, žádné obavy z jiné víry, žádný baksis, strava all in perfektní,,střevní a obtíže zadne. Za me s mimcem tam. Osobně jsem Mallorcu nenavštívila,ale také bych se toho nebála. Klára.

klarsonek
19. dub 2017

Přidávám pár fotek z Ibizy/Portinatxu pro inspiraci.🙂

makronka222
19. dub 2017

Kristova noho Egypt a s miminem? Az ti tam z vody chytne srajdu, tak se tes.... z nemocnic budes nadsena. Zkus Barcelonu, neco u Rim, je tam super more.. vyber si Evropu proste

vineta
19. dub 2017

@maly_kukolar Ještě k tomu Egyptu- to, že bude dítě pod slunečníkem, ho od slunečních paprsků neochrání a opravdu je něco jiného slunce v Čechách či na Slovensku a slunce v Africe. Plus přehřátí- mimino má horší termoregulaci a přehřeje se snadno. Průjem může dostat, i když ho budeš krmit jen příkrmama a dávat mu balenou vodu- předpokládám, že koupat ho v balený vodě nebudeš.
Vybrala bych evropskou destinaci, kde už nebude mít slunce takovou sílu a kde nejsou střevní problémy součástí turistického koloritu.

marcicek84
19. dub 2017

@klarsonek ta Ibiza je celkem dobrý tip 🙂

Strana
z3