Dovolená bez 14měsíční holčičky a hlídání babičkou
Ahoj holky!!!
Byli jsme nedávno pozvaní i s manželem do UK, kamarád tam pracuje a bydlí. Měli bychom jet v říjnu, kdy malé bude 14 měsíců. Původně jsem chtěla vzít i naši malou slečnu, ale kamarád bydlí v malém bytě (1+1). Není možné tahat sebou ještě letadlem např. cestovní postýlku, a malá by tam neměla ani klid na spaní. Manžel proto řekl, že by jsme jeli jedině sami. Už skoro nekojím, takže malá v té době bude odstavená (teď má 10 měsíců).
Malá by byla na 3-4 noci u tchýně, je to skvělá ženská. Malá ji má ráda, protože se jí i hodně věnuje, takže jí důvěřuji. ALE neustále mám takový ten pocit, že tu malou nechám samu ☹. Přes den to beze mě zvládne, ale mám strach v noci ...
Jak jste to zkoušeli vy? V kolika jste nechali dítě sami na noc u babiček? A jak to snášeli?
Ja bych jela,aspon si uzijes cas jenom s chlapem. Kluci byvali na hlidani ores noc zhruba od roka a v pohode. Zkusila bych teda parkrat ored tim nez odjedete ji tam dat,aspon budes mit klid,kdyz budes vedet jak to snasi 😉
No já nejdřív panika, že tu nechám malou, že bude chudinka trpět. Za dva dny, už jsem si začala říkat, že bych si i odpočinula, že bych to i brala :D no uvidíme, ale asi by nebylo od věci na chvíli vypnout 🙂
@katty1987 Dcera přespává u babičky od půl roku věku. Většinou ze soboty na neděli. Moje mamka jí zbožňuje, ona zase ji, v životě se nestalo, že bych jí nějak chyběla, naopak, když pro ní přijedu, nijak jí to netankuje... 😀 Pokud víš, že to i babička i malá zvládnou, já bych jela. 3-4 noci, to není žádná trága.
Ja bych tak rada jela, ale nase mala zavislacka ani ve 4 letech nechce spat ani na jednu noc☹ Jednou u babi spala a od ty doby mame problem i s hodinovym hlidanim☹
To dokážeš odhadnout jen ty, ty znáš váš vztah a povahu svýho dítěte jak to zvládne. Není to vůbec o věku dítěte.
PS: Tu tchýni ti moc závidim 😉
@achjonetusim budeme to muset zkusit přes tu noc, přes den není problém, když se jí někdo věnuje, tak je vpohodě 🙂
Jinak já se už naučila hodně věcí neřešit, my spolu nebydlíme, o malou má zájem a udělá pro ni první poslední 🙂 mě občas taky pomůže, třeba toho navaří víc a dá mi, abych nemusela vařit ... taky má svoje, ale to asi každý 🙂 kdoví, jké budeme my jako tchýně :D
Jela bych, jen bych si vyzkoušela jak to bude dítko zvládat. Konec konců, klidně by tchýně mohla hlídat u Vás doma, pokud by to nevydilo Tobě nebo jí. Věřím, že tak by malá v klidu byla ještě víc. A taky si myslím, že děti hlídání kolikrát snáší mnohem líp, než rodiče 🙂 Máma si taky potřebuje odpočinout. Já mám syna 8,5m a když by mi spal celou noc, taky ho dám na noc klidně k babičce ;)
@katty1987 Mozno by bolo dobre keby ju s tebou uspavala tchyne par krat. Aby si zvykla. Myslim si ze dcera to prezije ale ci si ty uzijes UK som si nie uplne ista 😀
@katty1987 Moje je tchýně je babička miliónová, bohuželje hodně stará takže hlídání takhle malýho prcka je nemyslitelný. Škoda, měla jsem ulovit toho pravýho a porodit mu děti mnohem dřív 😀
Určitě bych to zkusila, do října času dost, letenky vám neutečou nemaj nožičky.
Kdybych měla hlídání,tak bych jela. Odpočinete si a budete mít s manželem čas jen pro sebe,příjemná změna,ne? 🙂 My jsme hlídání přes noc neměli nikdy,takže když se nám narodilo první dítě,museli jsme s manželem přestat chodit na plesy i všechny akce večer nebo přes noc,všude jedině s dítětem... pak se narodilo druhé,třetí,čtvrté... takže teď už máme problém s hlídáním i přes den,naštěstí ti nejstarší jsou už velcí. Takže takovou tchýni tiše závidím,já nemám ani takovou mamku,ta mi řekla,že když jsem chtěla děcka,tak se mám starat,ona už má svoje odchované a chce mít klid. No jo no... Tak když máte tu možnost,určitě využijte. Malá se u babičky bude mít skvěle a i ona jistě bude mít radost,že jí tak důvěřujete. Fajn mít takové vztahy v rodině... 🙂
já nechala syna poprvé na víkend bez nás v 8m. nebyl kojený a babička hlídala u nás doma, takže byl i ve svém prostředí a nebyl to pro něj takový šok. vše proběhlo v klidu. babička to tehdy doma neměla takové, aby mohla hlídat u sebe doma.
Natrénovala bych to přespávání a podle toho bych se rozhodla. Kdyby všichni ve zdraví přežili tak bych zbalila kufry a tradá na výlet 😊
nechala bych hlídat u sebe doma, je to zásah do soukromí, no ale pozvání do uk, to bych neodolala..víkendově hlídala mamka vlastně obě, kolem roku
@katty1987 klidně bych jela. Syn měl 13m, když jsme odjeli s manželem na dva týdny na opačný konec světa a zvládl to naprosto bez problémů. On i babičky, které ho hlídali. A my taky 😀 Obě teda přijely k nám protože tady je zvyklí a navíc starší dcera chodí do školy, takže ani nebyla jiná možnost. Nicméně do té doby nebyla příležitost vyzkoušet spaní bez nás a i tak to zvládl bez jediného zaváhání 😉
Některé děti to dají, jiné mají problém. O rodičích nemluvě, ti jsou na tom často hůř než děti 😀 Ale víkendu bych se nebála.
Neboj, ony to zvládnou, důležité je, že tchýni důvěřuješ. Řešila jsem stejný problém, kdy jsem zůstala se starší dcerou v nemocnici, malej to zvládl perfektně, i když doma beze mne neusne, ale protože jsem tam prostě nebyla, nic jiného mu nezbývalo, spíš bych i řekla, že si tolik nevymýšlel, jako když je se mnou. Hlavně si nic nevyčítej, neděláš nic špatného a dovolenou si užij 😉 @katty1987
To záleží na malé i na tobě - některé děti by to nedaly ani v pěti letech, některé v roce v pohodě zvládnou několik dní bez rodičů...
Pokud je na tchýni zvyklá a ty jí důvěřuješ, tak bych to risknula.
Já jsem dala takhle dcerku poprvé na víkend s našima kolem roka a půl. Několikrát denně jsem je telefonicky kontrolovala a brečela jsem. Malá byla úplně v pohodě. Nebála bych se toho, pokud je na tchýni spoleh a důvěřuješ jí 🙂
Řeším to samé, zítra odlétáme na 7 dní na exotickou dovolenou. Malé je 15 měsíců. Hlídat bude moje mamka, zvládají to holky spolu v pohodě, ale teď jen, abych to zvládla já. :D Achjo...
Moc děkuji za reakce!!! 🙂
Pokud vše klapne, tak pojedeme 🙂 babička také souhlasí a je nadšená 🙂 brzo začneme trénovat spaní u ní, jinak celodenně není problém a je u babičky ráda 🙂 ta si na mě ani nevzpomene 🙂 a musím se přiznat, že se těším, protože bych po tak dlouhé době vypnout potřebovala ....
Máme dovolenou za sebou a malá to zvládla krásně! Naši se ji věnovali na 200% a ani se jí nechtělo domů! Hůř bylo nám, pátý den už byla velká krize... 😏
Oba kluky dáváme sem tam na noc babickam a jsou skvělé zvyklý už tak od 4mesicu věku. Každým dnem se nám narodí ještě holčička a kluci budou na hlídání u babiček pár dní,aby sme si s manzou malou užili. Staršího neřeším,je mu už 7 a rád si naopak odpocine od mladšího,tomu je rok a půl. Nebojte,nakonec uvidíte,ze malá bude víc v pohodě než vy. 😉😉😉😉
Pokud můžu mluvit za babičku, hlídám malou vnučku už od malička snad od narození. Mám v ložnici postýlku a pokud spí mladí u nás, tak vnučka spí s námi v ložnici - pokud byla kojená, vždy jsem donesla mamince na kojení a pak zpátky k babičce. Je na nás neskutečně zvyklá, dcera s manželem už takto byli lyžovat, na dva dny na víkendu u známých a co čtrnáct dnů, tak se snažím ji mít u nás na noc. Hůř to odloučení asi snáší maminka s tatínkem. Musím říct, že si to vždy s malou moc užíváme, malá je na nás zvyklá a já jen doufám, že i dcera je spokojená, že si alespoň trochu od malé odpočine, sama jsem měla dvě děti a vím, že každá pomoc při hlídání dětí byla super. Určitě jeďte, Vám to prospěje a malá bude spokojená.
Tak staršího v 15 měsících na noc a den,jeli jsme na delší výlet. Už byl 2 měsíce odstavený,uspat ho babička uměla a hlídala ho u nás doma. Mladší měl 16 měsíců když ho babička hlídala přes víkend 3 dny. Taky už nebyl měsíc kojeny a usinal v pohodě a na babičku byli oba zvykli od miminka.
Ahoj, tak hlásím, že jsme úspěšně absolvovali výlet do Anglie na 5 dní a super. Malá to zvládla, s babičkou si to užily, my s manželem jsme si výlet užili jako za svobodna :D takže, kdo má tu možnost, doporučuji ji využít 🙂 je to relax a každá máma ho potřebuje, a rodiče by taky měli mít čas jenom pro sebe 🙂

Moje děti obě chodí spát cca. od roku k moji mamce. Ne často, ale když bylo potřeba, tak tam prostě zůstali. Máma ma moji plnou důvěru, děti tam vždy byly spokojene, tak na tom nevidím nic špatného. Pokud je dcerka u babičky spokojená a vy k ní máte důvěru, tak bych jela.