Dovolená bez dcerky-stále kojím. Máte zkušenosti, rady?
Ahoj devcata, obracim se na vas s prosbou o rady. Letime s manzelem v rijnu na dovolenou. Pucodne mela mala jet s nami, ale nakonec pojedem sami. Problem je ze stale kojim. Dceri je 9 mesicu, takze uz by to nemel byt takovy problem. Pres den normalne papka a mlecko ma jen pred spanim v noci a po probuzeni. A to je prave ten problem. Budi se mi v noci cca po 2 hodinach. MUDra rikala, ze to neni ani hladem, ale spis je to zvyk. Je to malej zavyslacek, chce proste jen prso a o mleko ji ani tak nejde. Mleko mam odsate a budou se starat rodice. Ale nechci je v tom nechat a nechci ani dceri pusobit najednou sok, ze bude bez prsa. Chtela bych ji postupne odnaucit. Mate nektera zkusenost jak na to? Jak deti reagovali na flasku s mlekem? Ja kdyz ji v noci dam cajik, tak sice zaspi, ale za pul hodky je hore zas a musim ji to prso dat. Bojim se aby z toho nebyly proplakane noci. Ja se budu valet u more a mala by tu plakala...nemam na to srdce, sem cita. Prosim pomozte.
Mně prostě přijde divný plánovat dovolenou v půlce těhotenství,když dotyčná ješte neví,jestli se dítě narodí v pořádku,nebude třeba nedonošené,nemocné,nebude potřebovat nějakou zvláštní péči,je to prostě divný. Nebo jestli něco nebude s babičkou,pro kterou už rok předem naplánovali hlídání mimina.
@hojda Oni evidentně vybírali dovolenou pro sebe,s tím že dítě zůstane doma,i infant do dvou let musí být napsaný v cestovní smlouvě a když ještě není na světě,tak by to asi šlo těžko.
@angipe necetla jsem rady ostatnich, ale prve bych vyresila, ze v noci prestanes kojit (kniha Jak naucit dite spat) a naucite se spat. pak je otazka, co ta dovolena. chces-li kojit dal, vzala bych malou sebou. ja v roce prvni dcery (byla jsem v patem mesici tehotenstvi) odjela na den a pul na svatbu kamaradky a prijezd- uz prso nechtela. u druhe dcery jsem jela na tri dny ke tricetinam do lazni a odstrikavani v noci byl des. mala mela rok a ctyri mesice, prijela jsem a uz jsem odstavovala. ale chyba byla, ze na prsu visela, nekolikrat denne a jen cucnout. ted mam treti dceru rocni a pije jen rano, pres den ji nedam, ze kousala a jde jen o to byt prisna, dite si prirozene zvykne, ze prso pres den ne. (takhle si zvykne i v noci!).
ale podotykam- mame dudlik, ten ududla.
@akankeo Právě, že původně jet měla, pak ne a teď je to zase otevřené, protože chce maminka zachovat kojení a má starch, že se jí po týdnu odstaví. ¨
Ještě doplním informace k tomu, že v některých zemích chodí maminky do práce hned po šestinedělí nebo po půl roce, ano chodí, ale take hodně z nich zůstavá s dětmi v domácnosti, tyto země mají v tomto statutu víc žen než u nás. Takže je tam sice část maminek, které se vrací do práce hodně brzo, ale nemalá část jich zůstává s dětmi doma.
@angipe pokud máš možnost dojezdu, tak doporučuju nech dceru u babičky samotnou. Dcera tě neucítí a babička bude v klidu a nebude ve stresu, že jí kontroluješ.
@renap co tu na mě vybafla reklama, byl tam v nabídce last minute Tunis asi za 15 tisíc s AI do 5* na 8 dní. To považuji za hubičku.
@renap cestovní smlouva se dá upravit prakticky kdykoliv, zejména, když se jedná o dítě do 2 let, které nemá nárok prakticky na nic včetně místa v letadle 😉 Zakladatelka psala, že jí plánovali brát s sebou, je to jejich svatební cesta. Pak od toho upustili. Teď zase váhají. Ale i kdyby ji vypustili od začátku, tak je to jen jejich věc, diskuzi zakládala za jiným účelem. Výběr destinace je taky jejich věc, ať už k tomu měli jakékoliv důvody.
Babička s hlídáním problém nemá, to jen zdejší uživatelky 😉
Ahoj mamky, před pár dny jsme se vratili z dovolené. Nakonec jsme jeli ve třech.
Bylo to super. Let malá prospala a celou dobu byla přisátá na prsu 😉
V Tunisu na každém rohu policie. Z letiště do hotelu a obráceně jsme měli policejni doprovod 🙂
Dovča jako taková byla super, krásné počasí i pláž, hezké moře. Dcerka si užívala sluníčka, moře a písku. Až na komáry nás nic netrápilo 😎
Chci poděkovat všem mamkám, které mě celou dobu podporovaly a hájily. Díky holky...díky vám to proběhlo bez problémů 😀

@akankeo Tak slivovičku miminu asi nedáš 😉. Jake protilátky kojením? Maminka už tam byla a ten průjem měla, že proti němu má protilátky. O pojištění nemá cenu vůbec mluvit, to je snad logické, že když jedu s dítěm do zahraniční, tak se pojistím. Nebo snad někdo jezdí s dítětem nepojištěný??? 😲 A co mi to pojištění pomůže, když mi dítě skončí v nemocnici? Ušetřím peníze, to ano, ale dítěti to neuleví..... Já už tu spíš řeším pro sebe, že nerozumím tomu, proč vybrat pro ani ne roční dítě dovolenou v Tunisku.....Nenašla jsem kromě peněž žádný důvod.