icon

Dovolená na Ukrajině s pětiletou dcerou - jaké dokumenty potřebuje?

mamca2013
30. čer 2018

Dobrý den,v srpnu mame v planu jet s 5ti letou dcerou na tyden na Ukrajinu.. Nevite nahodou nekdo co vse potrebuju krome pasu Dekuji

aedoss
30. čer 2018

Ahoj, nikdy jsem tam necestovala, ale můžeš mrknout sem https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/ev...

mamca2013
autor
1. črc 2018

@aedoss děkuji ;)

svetlanalana
1. črc 2018

@mamca2013 pokud jedete s otcem dítěte, tak kromě pásů nic dalšího není potřeba

mamca2013
autor
2. črc 2018

@svetlanalana nejedu s otcem ditete

svetlanalana
2. črc 2018

@mamca2013 tím pádem potřebujete souhlas s vycestováním dítěte za hranice od otce dítěte. Nevím, jestli se ten dokument jmenuje přesně tak, jak jsem to napsala. Jinak, kdyby Vás zajímalo cokoliv o Ukrajině a pobytu tam, klidně se ozvěte, odpovím, co budu vědět. Jsem Ukrajinka

mamca2013
autor
2. črc 2018

@svetlanalana a kdyz mi ten souhlas neda??? nestaci kdyz pojede jen jeden rodic?? potrebuju ho i kdyz je mala predbezne v moji peci nez soud urci jinak?

svetlanalana
2. črc 2018

@mamca2013 bohužel nemohu vám říct odpověď na tuto otázku, raději se zeptejte nějakého odborníka. Byla by škoda, kdybyste měli tak dlouhou cestu, pak čekali na hranicích a pak se zjistilo, že nemůžete překročit hranice kvůli tomuto dokladu

mamca2013
autor
2. črc 2018

@svetlanalana a kde se mam jit zeptat??? reknou mi to na nejakem urade???

guinea
2. črc 2018

@mamca2013 myslím že OSPOD bude vědět...

luj89
2. črc 2018

Ahoj, zavidim, na ukrajine jsme byli s muzem pred 2 lety a strasne se nam to tam zalibilo 🙂. Az dcera povyroste, pojedeme zase 🙂. Urcite to chce krom pasů ten doklad o kterem se psalo vyse. Slovaci jsou dost dukladni... My teda jeli s cestovkou a pri ceste zpet jsme museli vsichni ven, vzit vsechna zavazadla a vse kontrolovali, vc. dokladu kazdeho jednotlivce. Videli jsme, jak treba u lidi co jedou osobakem prolistuji i knihu, kestli v ni neco neni... Jak tam jedete?

mamca2013
autor
2. črc 2018

@luj89 jedu prave pres polsko