Dovolená, nechat děti samotné ano či ne?
Ahoj maminky, naskytla se mi možnost jet na dovolenou na 14 dní. Srí Lanka ,Maledivy ,ale je háček v tom ,že nebereme děti sebou (8 let). Mám starší 19-ti letou dceru ,která nemá problém se o ně postarat. Byla by tady společně ještě s babičkou a dědou nebyla by na ně sama. Jenže je problém v tom,že moje maminka (babička) není úplně starací se typ, uvaří,vypere ,ale s dětmi žádný až moc veliký vztah nemá. Takže polovina starostí zůstane na starší dceři... Teď otázka jet nebo nejet ? Děkuji za odpovědi 🙂 a případnou pomoc.
taky v tom nevidím problém, jeď a užij si to 😉
@sofinkajulinka to musíte vědět sama...dcerku znáte nejlíp i babičku, ale podle toho co píšete...a pokud starší můžete 200% věřit, nevidím problém
Naše babička taky nebyla extra starací typ, vařila nám a pak jsme s ní po večerech hrály karty, ale jinak jsme se zabavovaly se ségrou samy, žádné velké hraní nebylo. S klidem bych jela, navíc osmiletá dvojčata se myslím nejvíc stejně zabaví sama se sebou navzájem, nepotřebují k zábavě babičku, takže jde fakt hlavně o to uvařit-uklidit.do postele uložit.
Když mi bylo 18, mamka odjela na týden na dovolenou do Recka a já hlídala tehdy 7leteho brachu. Bylo to úplně v pohodě, mamka se vrátila odpočata a spokojená a my si užili týden bez ní. Pokud je dcerka odpovědná a nevadí jí to, jed a užij si to 😉
@sofinkajulinka Kdyz bylo brachovi 8, jeli nasi na mesic do Australie, staraly jsme se se segrou, bylo nam 18 a 20. Bracha dostal batoh, spacak a pul chleba, jeli jsme na cundr, na vodu a jak pekne to prezil 🙂 . Zvyklej byl teda z turistickyho oddilu a nasi vedeli co budem podnikat.
Jestli je Tvoje dcera ochotná se postarat, tak bych jela. Pak jí za to kup nějaký dárek a užij si to. Žijeme jen jednou. 🙂
S radosti v srdci jedte! A budte rada, ze mate supr dceru a mamku a neco hezkeho jim dovezte 🙂 Nachystejte krizovy scenar kdyby neco - syn onemocni, cislo na Mudr.,taxik, pohotovost ( financni rezervu) atd. A jedte!!!

@sofinkajulinka Neviděla bych to jako výrazný problém, nepřijde mi, že by 8 letí potřebovali nějaké extra starání se, když babička zvládne běžný provoz a sestra bude řešit jen zábavu a úkoly.