Dovolená s dítětem v Egyptě. Doporučíte hotel?
Ahoj, ráda bych s dcerou (2,5) vyrazila na dovču do Egypta. Termínově se nabízí cca konec března. Máte prosím tip na konkrétní hotel, kde se Vám s dětmi líbilo? Hotel u pláže, pozvolný vstup do moře, animační program, nějaké bazénové atrakce vhodné spíš pro takto malé děti, krytá hernička, případně možnost nějakého výletu (ne pyramidy a podobné šílenosti, ale z dětství si pamatuju třeba výlet lodí s proskleným dnem, dcera by byla nadšená).. na ceně nezáleží, ráda připlatím za služby a kvalitu🙂 Díky
Pickalbatros ses world marsa alam
Dobrou zkušenost mám s řetězcem Pickalbatros, případně hotel Akassia Swiss resort. Každopádně v březnu je tam na můj vkus zima. Moře po zimě není vyhřáté a bazény jsou také ledové. Někde mají nějakou část třeba vyhřívanou, ale teda moje děti mají problém i v květnu, a to vozím neopreny.
Lazuli resort
Teď se vrátil kamarád z Hurgady, vůbec se nekoupali, voda studená, sluníčko a 15 stupňů, ale tak ledový vítr, že jim tam byla zima. Dnes je tam 19 a zataženo. Bazény se prý mimo sezonu nevyhřívají. Tak snad budete mít štěstí na počasí.
diky za tipy na hotely, holky. nicmene s tim pocasim teda nevim, mela jsem za to ze koncem brezna tam bude treba 27 stupnu a more treba 24, to se mi nezda jako hruza :D duben by byl asi lepsi, ale to nemuzu a kveten je zas hrozne daleko, ja chtela do tepla co nejdriv 😆
Já bych tam v tomto termínu nejela. Ale jezdíme tam kvůli šnorchlování a tobogánům, takže jsou děti nonstop ve vodě, což v březnu nejde. Opravdu je tam vše po zimě prochladlé. Noční teploty nejsou úplně vysoké, takže se moře ani bazény neprohřívají a hodně tam fouká. Ten vítr je i příjemný, když jsou vedra, ale ne v březnu, když člověk vyleze z vody. Takže venku na lehátku, na slunci bude třeba i vedro, ale na dlouhé rochnění ve vodě to za mě není. Jela bych jinam. Nebo alespoň koupila dítěti kvalitní dlouhý neopren.
Nam se hodne libilo v Malikia resort abudab, opravdu nádherné more s dobrým vstupem. V březnu bych tam,ale taky neletěla,nejdriv v květnu.
My tam byli taky mimo sezonu, ale listopad, prý podobne je to i v březnu. Dělala jsem v cestovce a co vím, tak ty bazénové atrakce, tobogány, to funguje až tak v květnu/ červnu. Tehdy v tom listopadu tam taky nic nefungovalo, jen voda v jednom bazénu, přitom jich tam bylo víc a tobogány vypnuté, nic. Taky se tam brzy stmívalo a dost foukalo, koupat se dalo, to zas jo, ale na celodenní lezení na pláži to bylo málokdy. Hlavně ten vítr, no. V březnu to prý bývá podobné + ty atrakce tam moc nefungují. My byli v Hurghada v Harmony makady Bay, jen doporučuji.
Kdo jezdite s malyma detma do Egypta - nebojite se strevnich obtizi? Ja bych se do Egypta docela zase podivala, snorchlovani tam je uzasne, ale mam z toho fakt strach s detma :(
@tereza0111 nebojím, není proč.. všechny hotely, kde jsem za posledních asi 5 let byla mají promakané filtrační systémy, z vody se není čeho bát, jen teda zuby nečistíme kohoutkovou, balenou pro jistotu..
naprostá většina průjmových věcí je špatná volba chlazení těla, když vidím, jak si lidi ládují do vody ledík, tak je mi jich upřímně líto, protože to je skoro tutovka.. když v takovém horku dám do těla studené/ledové, začne se potit a dostane pokyn ohřívat se a člověk se pak i víc potí.. od té doby co ke každému jídlu piju čaj nebo si dám polévku, tak jsem neměla problém.. letos jsem o tom vedla hodinovou debatu s hotelovou doktorkou a tohle všechno do puntíku potvrdila.. faraona jako takového prý zažije tak jednou za sezónu, zbytek je neopatrná péče lidí
@tereza0111 člověk s tím musí počítat. Osobně bych tam s miminem nejela. Je potřeba vybrat dobrý hotel a hlídat si jídlo, pití, klimatizace, přehřátí atd.. Za ty roky jsme měli problém jednou, nejspíš ze syrové zeleniny, i když jsem ji ještě myla v pitné vodě. Dítě to tenkrát zvládlo v pohodě, já si to pamatuji dodnes. Takže vozím i škrabku 😂 a tedy trvám na desinfekci rukou těsně před jídlem, protože byla doba, kdy jsme se vždy při allin. vraceli s průjmem a nebylo to z Egypta 🤦🏼♀️ od té doby klid. Ale já mám třeba citlivé zažívání a opravdu si to musím hlídat.

Sunrise Royal Makadi Bay, krásný hotel, parádní destinace i na šnorchl, hotel top služby, animace pro děti bomba, koukni 😉