Dovolená u pláže v ČR

rajecka
9. únor 2018

Dobrý den,

nejsem moc zcestovalá a proto ocením jakýkoli typ 🙂 Dcera si moc přeje na pláž, ale k moři nechce, bojí se letadla, slané vody atd.... 🙂 Poradíte mi prosím nějaké hezké místo s písečnou pláží, kde se lze ubytovat v hotelu nebo apartmánu a není tam hlava na hlavě?

Moc moc děkuji 🙂

lenbo
9. únor 2018

Není to sice v ČR, ale doporučuji rakouská jezera - Wolfgangsee, Mondsee, Attersee, Faakersee, Wösrthersee případně v Německu Chiemsee

vec01
9. únor 2018

Pokud v ČR, tak může být Vranovská přehrada.

lca180
9. únor 2018

@lenbo Dobrý den,máte nějaká doporučení na ubytování u těchto jezer v Rakousku?Děkuji předem. Já znám jen Achensee a Millstättersee.

lca180
9. únor 2018

@rajecka My plánujem Lipno,ale obávám se,že v sezóně je tam právě hlava na hlavě.Ale lze i mimo sezónu a výběr ubyt.např.s bazénem při nepřízni počasí je velký.

leneee
9. únor 2018

Machovo jezero - kolem spousta ruznych ubytovani i krasnych vyletu.

lenbo
9. únor 2018

@lca180 minuly rok sme boli na Wolfgangsee v tomto hoteli www.apparthotel-stwolfgang.at a boli sme spokojni. Wolfgangsee je fakt nadherne, daju sa tam robit aj tury, ci lanovkove vylety. Inak niekedy je fajn ubytovat sa aj v campe. Maju vlastne plaze a sportoviska a vacsinou okrem stanovych miest ponukaju aj apartmany. Ja si to vacsinou hladam cez googlemaps

setba
9. únor 2018

ač to také není v ČR tak moc doporučuji Maďarsko-Balaton, krásné pláže, opravdu baby-friendly přístup, prolézačky, zázemí, byli jsme tam se synem když mu byly 2 i 3 roky, pozvolný přístup k vodě a Maďaři jsou opravdu velmi milí a ochotní, vždy jsme se setkali s dobrým přístupem.

hojda
9. únor 2018

Objevili jsme hezkou mimiplážičku na Jordánu v Táboře.

stuplakova
9. únor 2018

@setba A kde jste byli třeba ubytovaní? Letos tam asi nepojedeme, malá je ještě hodně malá, ale třeba příští rok bychom to mohli vyzkoušet 🙂 děkuji

setba
10. únor 2018

@stuplakova v Balatonelle je velký autokemp ale tam bych šla už s odrostlejšími dětmi co se zabaví i sami, ostatně tento břeh Balatonu není nic moc. Mnohem zajímavější je druhý břeh. My byli 1x v Hevizu a 2x ve Vonyarcsvashegy, ubytování v soukromí normálně přes booking, je tam spousta apartmánů. Je tam super městská pláž, bufety na oběd, prolizky, malý bazén pro děti (ten sme fakt využili, malý se do otevřené vody trochu bál), všude čisto, uklizeno, trávník a spousta stromů poskytujících stín. Pro děcka super. Nicméně celá ta oblast od Balatongyörök až po Keszthely je super, takových pláží je tam víc, po okolí se dá udělat s deckama spousta výletů, jednou sme si pujcili i kola s tím vozíkem a po cyklostezkách jsme to tam dobře projeli. Malý měl 2 a půl když jsme tam byli prvně. Letos možná vyrazime koncem léta i s čerstvým miminkem, ale to budeme řešit až dle situace.

lucyp13
10. únor 2018

Doporučuji jižní Čechy okolí chlumu u trebone,suchdol apod. Jsou tam pískovny a člověk je tam jak u moře ,konkrétně pískovny cep I

zazrakysedeji
10. únor 2018

@lca180 my byli na Lipne loni v cervnu a pocasi vyslo na pul.byli jsme ve Frymburku,ubytovani bylo nove zrekonstruovane s krytym bazenem...lipnoapartmany stranky.Je tam aquapark pri neprizni pocasi,hopsarium primo v Lipne a krasna projizdka okolo na kola.jen mimo sezonu jsou vsechny atrakce zavrene,ale za ten klid a minimum lidi to stalo.ve frymburku nejlepsi pivo hospoda na hristi 4.cenova,ale chodi tam mistni...a cena apt.2+kk 7500 ňa tyden.my byli maximalne spokojeni,parniky tam jezdi i mimosezonu.nekdy pojedem zas.snad vam to pomohlo🙂

zazrakysedeji
10. únor 2018

nebo lipnoapartmanyfrymburk. Ja ted nevim presne.

stuplakova
15. únor 2018

@setba Tak to zní moc hezky, to se mi líbí, to řeknu doma jako návrh na dovolenou 🙂, a můžu se zeptat kolik váš třeba stála taková dovolená? nebo kolik si orientačně našetřit? 🙂 A jeli jste tam jak? Dalo by se to autem?

setba
15. únor 2018

@stuplakova je tak to asi nedovedu odhadnout, přesnou cenu si nepamatuji...jeli jsme autem, jídlo jsme ji vezli svoje (tam jsme kupovali pečivo atd plus něco malého na oběd na pláži, zmrzlina ad), ty ceny tam se s privrenym okem dají brát jako 1:1 (když se z těch forintů odečte jedna 0), myslím že to vyjde levněji než třeba Chorvatsko a je to o polovinu blíž.

zazrakysedeji
16. únor 2018

@setba a muzu se zeptat na komary?ja bych taky chtela,manzel byl u balatonu s firmou a varoval,ze s komary je to hruza vsude.jak jste to vnimali vy?malymu budou v lete 4mesice a v srpnu 5.tak nevim,jestli by to byla dobra volba nebo az dalsi rok

setba
16. únor 2018

@zazrakysedeji já si teda ani za jednu dovolenou ( a to jsme tam jezdivali i v době bez dítěte) nevybavuji komáry jako nějaký dramatický problém. Možná záleží vic na sezone a přesném místu, však na jižní Moravě je komáří sezona taky o tom jaká byla zima, jak bylo sucho atd...jak říkám nebylo to nějaké zásadní a to jsem zrovna ten typ na kterého komáři jdou hodně.

stuplakova
23. únor 2018

@setba Tak to je super. Tak to je super, že se tam dá jet autem, nechtěli bychom být svázání nějakým autobusem nebo tak, chlap by v něm stejně nevydržel a malá asi taky ne. Autem je to pro nás nejlepší a můžeme si zastavit kdy chceme. A apartmán jste si rezervovali kde prosím? Upřímně jsem ještě v zahraničí nebyla na dovolené, tak vůbec netuším kde co a jak. Za každou radu budu ráda 🙂.

setba
25. únor 2018

@stuplakova ne, jednoznačně autem, ať se můžete pohybovat jak chcete Vy. My jsme jezdili buď naslepo a hledali něco na místě (klasický Zimmer frei) nebo pak přes Booking.com, podle těch destinací co jsem psala výše. U toho je vždy i mapa že vidíte jak je to daleko od vody atd...jinak obecně se s Maďary dá líp domluvit německy než anglicky, hlavně se starší generací.

stuplakova
27. únor 2018

@setba Super děkuji, tak s tím by neměl být problém, já se myslím domluvím německy a chlap se zase domluví anglicky, kdyby bylo třeba, tak to je fajn. To se podívám na ty stránky 🙂. A jak dlouho dopředu si to třeba rezervujete? A nestalo se vám někdy že tam místo nebylo?

setba
28. únor 2018

@stuplakova my to máme s manželem jazykově podobě, člověk to dohromady vždycky nějak dá. Jak říkám, jsou tam všichni moc ochotní. My jsme to vždycky řešili až na poslední chvíli ale to je kvůli naší povaze, pokud to začněte řešit nyní tak budete mít určitě větší výběr apartmánů což je jistě lepší. Ono se vždycky něco najde ale když člověk cestuje s malým děckem tak je potřeba mít zajištěné trochu slušné zázemí 🙂

stuplakova
14. bře 2018

@setba No právě proto bych to měla ráda podchycené, kdyby jsme jeli autem sami s chlapem, tak by mě to nějak netrápilo, i kdyby jsme třeba zůstali spát v autě, že bychom nic nenašli i to se nám už stalo 😀, ale s malou si to nemůžeme dovolit. To je super, že jsou tak ochotní. Jo vždycky se dá nějak dovolit, ještě když každý umí alespoň jednu řeč 🙂

michalapickova
14. bře 2018

Za mě Máchovo jezero - byli jsme před třemi lety, ubytování jsme měli na zámku Nový Berštejn, týden nás vyšel (s polopenzí) na 20.000,00 Kč, což byla příjemná cena. Areál zámku je nádherný a majitelé mají úžasný přístup k hostům, je tam i dětská herna. K Mácháči je to kousek autem (do deseti minut), navíc ještě cestou z Berštejna je vesnice Vrchovany, kde mají koníky, takže pro děti super.

clementina
14. bře 2018

Pálava🙂