Poprvé do Chorvatska - kam na písečné pláže?

anitsirkanitsirk
31. kvě 2019

Ahoj doporučili by jste nějaký pěkný hotel blízko pláže nejlépe písečné pláže v Chorvatsku, hotel. Minimálně 3* ale zas ne predrazeny? v jaké části Chorvatska se vám nejvíc líbilo? Ještě jsme tam nebily a rádi by jsme jeli na týdenní dovolenou. Uvítám i nějaké rady nebo typy co a jak v Chorvatsku. Děkuji.

zelenaesmolda
31. kvě 2019

nepredrazeny hotel a pisecne plaze nejdou s chorvatskem moc dohromady,je to docela predrazena destinace.pokud nemate moc vysoky rozpocet tak bych zvazovala jinou destinaci,treba bulharsko.
co to je pro vas predrazeny hotel?

editkaromana
31. kvě 2019

Spíš než hotel bych doporučila si zaplatit apartmán, je to určitě levnější. My jsme tak byli minulý rok v září 4 dospělé osoby + dcerka (4roky) za 10 tisic na 14 dní. A super do hotelu bych snad ani nešla, vyjde dráž.

editkaromana
31. kvě 2019

Jinak v chorvatsku není předraženo nějak extrémně, záleží kam člověk jede a co nakupuje. Ale celkově je jasný že je to dražší než tady u nás. Jinak my jsme našli apartmán přes stránku booking.com. A byli jsme spokojeni.

anitsirkanitsirk
autor
31. kvě 2019

@editkaromana děkuji mohu vědět název apartmánů a víc info kde to bylo atd? ❤️🙏

editkaromana
31. kvě 2019

Tak teď vám přesně neřeknu název apartmanu stačí, když si zadáte webovou stránku booking.com a zadáte chorvatsko. My jsme nakonec jeli do Peroje, protože to bylo jedno z nejlevnějších dostupných apartmanu. Je to malá vesnička kousek od většího města Pula. Jinak moc písecnych plaží tam není my měli spíše kamennou plaz, ale nevadilo nam to malá se vyřadila i tak. My jsme hlavně chtěli, aby v koupelně byla pračka a aby to nebylo daleko od plaže. Záleží také jestli jedete svým autem nebo se tam budete nějak dopravovat, my měli vlastní auto takže to pro nás bylo I pohodlnější a jezdili jsme různé po jiných městech a památkách. Jako můžete použít místní dopravu ale je to dražší přece jen s autem je to jednodušší a pohodlnější ještě když třeba neumíte pořádně chorvatsky. 🙂

zelenaesmolda
1. čer 2019

@editkaromana
a hlavne kdy jede...

kohynka86
1. čer 2019

My byli v Chorvatsku hodnekrat, ale nikdy v hotelu, apartmány jsou fajn. Líbilo se mi Baška Voda, Mali Losinj, Primošten, ale všude hodně lidí... loni s dcerkou v Igrane, ale mnohem víc se nám líbilo vedlejší Živogošče. Je to malinká vesnička, apartmány hned u moře, sprchy na pláži,málo lidí, krásný restaurace... 😉

ronja27
1. čer 2019

My byli dvakrát na ostrově Pag, ve městečku Mandré, pak jsme zkusili Makarskou, konkrétně Živogošce Blato - tam byla pláž krásná a dlouhá - písek bohužel ne, ale kamínky tu byly jemné. Projezdili jsme spodek celkem dost, hezký byl i Gradac, krásná byla Brela, ale tam bych s dětmi nejela - vstup do moře hned na kraji hloubka. Ubytování jsme byli přes jednu cestovku zaměřenou na Chorvatsko, kde mají hezké fotky apartmánů a jejich okolí a pláží - podle toho jsem vybírala. Byli jsme ubytování v aparmánu vždy blízko moře a líbilo se nám 🙂 Snídaně jsme si připravovali samy a stravovat jsme se chodili do okolních restaurací.

oliik
1. čer 2019

V Chorvatsku pisecne plaze moc nejsou, pokud ano, jsou preplnene. My v Chorvatsku vzdy do apartmanu, snidane je jednoducha, obed vecere bud vareni nebo okolni restaurace. Ja miluju oblast kolem Mimice, ale v teto casti jdou hory primo do more, takze misto plazi jsou spis vybetonovana plata. Oblazkove plaze jsou krasne od mesta Omis dal k Makarske. Brela, Baska Voda, Zivogosce, Mala Luka... Z vyletu tradicne Plitvicka jezera, Split, Omis, reka Cetina, Biokovo - Sv. Jura-da se vyjet autem.... Naposledy jsme byli tady

https://www.booking.com/hotel/hr/vlasic.cs.html...

ubytovani krasne, more zrovna v tomto miste spise prumerne

zelenaesmolda
1. čer 2019

@kohynka86
Baska Voda je fajn

popelka1984
1. čer 2019

@ronja27 také jsem byla dvakrát v Mandre, je to moje srdcovka, zajímavý ostrov, konkrétně v Mandre je to klidnější a to je přesně pro mne a pak také na Makarské ale v Promajně, za měsíc tam jedem zas. Kolem Makarské jsou fajn dlouhé pláže lemované stromy, takže člověk střídá slunce/stín. Za mne vždycky apartmán, nejlépe k místním do baráku případně přes cestovku.

bayt
1. čer 2019

@oliik v Chorvatsku je dost písečných nepřeplněných pláží, ale jsou hůř dostupné, nejsou to ta klasická letoviska (Mljet apod.)