icon

Dovolená v Bulharsku vs. Chorvatsko. Kterou destinaci zvolit?

helinkaaa
24. dub 2023

Nikdy jsem tam nebyla, a tak se ptám jaké to tam je? Dá se přirovnat k Chorvatsku? Jaké tam jsou teploty? Doporučily by jste?
Děkuji

slecnami
24. dub 2023

Ahojky, my byli v Bulharsku třikrát a moc se nám tam líbilo, jediné co, tak dobře vybírat (na základě recenzí) kvalitu jídla v hotelu..a pokud chcete na pláži soukromí, tak hledat třeba na místě odlehlejší pláže od hotelových komplexů, ty byly obecně totiž dost přeplněné. Jinak teda srovnání s Chorvatskem osobně nemám. Ale jela bych do Bulharska na dovču hned. 🙂

slecnami
24. dub 2023

A byli jsme vždycky v sezóně a bylo vždycky krásně, slunečno, teplo... 🙂

ellyem
24. dub 2023

My byli v Bulharsku (Primorsko) i v Chorvatsku (Biograd na Moru) a líbilo se mi víc v Bulharsku - hlavně ta pláž mi přišla lepší (je písčitá).

helinkaaa
autor
24. dub 2023

A byl někdo tady oblast Carevo
Hotel: Hermes Alexandria Club
?

konidana
24. dub 2023

@helinkaaa projeli jsme celou oblast, z Kitenu až k hranici s Tureckem na kolech, a bylo tam krásně . je to takový více zapomenutý kraj.

zelenaesmolda
24. dub 2023

@helinkaaa
Byla jsem v BG nekolikrat,za me super dovolena.Do Chorvatska bych uz nejela.Zneuzivaji toho,ze jsou blizko a ceny sponuji do zavratnych vysin.

kryany
24. dub 2023

@helinkaaa oblast Carevo neznam,BG ma sve plusy a minusy,levne se tam da najist i v restauracich,pekne piscite plaze,nedokazu srovnat s Chorvatskem,rekla bych,ze je to uplne jine ty dve zeme i plaze a tak nejak vsechno,vubec nemej predatavu,ze to je jak v Chorvatsku
nejstabilnejsi pocasi je od 2.pol cervence do 1.pol.srpna,je treba jet na 10-12 dni,muze stat,ze bude 2-3 dny pod mrakem,prset nebo nebude vhodne pocasi ke koupani,to hlavne mimo ten mesic vyse.Co se tyce hotelu,klubove hotely maji stravu prizpusobenou detem,ale muzou byt prujme nebo strevni problemy pokid to v hotelu delaji po bulharsky tedy vvjednom aute dovezou zakusky a pak tam nsstrkaji spinsve pradlo a odjedou s tim.Paradoxne jsme zazili v klubovem hotelu,jeden den mi bylo blbe,moc jsem nejedla. Mimo restaurace ve stancich se v zadnem pripadne nestravuje! More je tmave,proste jine. Nesebr je super nebo Sozopol,pro deti je fajn lokalita Svati Vlas,Primorsko je nejlevnejsi a more je pekne ciste a pruhledne ale jinak nic neni zajimaveho.Na jihu je tepleji nez na severu.U Varny zas je fajn show s delfiny a zajimave vylety ve meste,i nejake akvarium atd. Jestli bych zde je jela,asi ano,kdybych chtela usetrit,ale v te hlavni sezone,jak totiz jsou u nas svatky Cyril Metodej,tak tam obvykle prsi nebo je chladneji.Ale kdybych meli volit mezi BG a Reckem vyhraje vzdy Recko.Kdybste jeli na jih BG (Kiten,Sozopol) a vezmete pasy jde absovovat autobusovy Vylet do Instambulu v Turecku.Lozenec mel problem s cistickou takze zde si overte,zda uz je v provozu nova nebo jde vse do more,turisty se koupali ve znecitene vode a meli prujmy,ale uz by to snad melo byt ok.
Kdybych si mela vybrat ja,kam v BG,volim Nesebr nebo Sozopol (mam rada i historii a zde je nadosah)

zelenaesmolda
24. dub 2023

@kryany Mimo restaurace ve stancich se v zadnem pripadne nestravuje
Tak tohle je kravina.Kupovali jsme si pecivo nebo palacinky skoro kazdy den,nikdy nam nic nebylo.

kryany
24. dub 2023

@zelenaesmolda ja mela vzdy strevni problemy i z pitome brambory v alobalu,radim dle sebe a svych zkusenosti, pecivo je ok to jsem tim nemyslela,ale rychle obcerstveni ne,mozna mam citlivejsi zaludek,s detmi bych to rozhodne neriskla...Palacinky jsem tam nemela nikdy,nejsem palacinkova,to neposoudim...

konidana
24. dub 2023

@zelenaesmolda celou dovolenou (asi 14 dní) jsme jedli buď v místních jídelnách , nebo u stánků , zmrzliny ... , a taky v pohodě. Vodu jsme teda kupovali balenou, ale v kempu jsme vařili z té místní z kohoutku.
@kryany je fakt, že máme všichni celkem kachní žaludky a snesem kde-co

kryany
24. dub 2023

@konidana ja tohle nemuzu,po restauracich,normalni nakup v obchode ok,pecivo ok,zmrzku nejim,spis nanuky z obchodu,voda balena,treba mi nevadil michany alko napoj s ledem,palacinky nevim,jestli by byly se slehackou to je otazka jak bych snesla,ale jidlo z restauraci bylo vzdy ok,stejne bylo o dost levnejsi nez u nas,takze s tim problem nebyl...

zelenaesmolda
24. dub 2023

@konidana
my jsme kupovali limonady ale caj a kafe jsme delali normalne z kohoutkove vody

kryany
24. dub 2023

@zelenaesmolda ale tu kohoutkovou jsi prevarila,ne?

zelenaesmolda
24. dub 2023

@kryany
to jo.ale jinak nam tam opravdu z jidla nebo ze zmrzliny nic nebylo.ja tam byla asi 5x,nasi asi 10x 🙂

kryany
24. dub 2023

@zelenaesmolda zmzkova nejsem ani u nas,takze zas neposoudim,ono si to asi musi kazdy vyzkouset sam co snese a kazdy to bude mit jinak 🤷🏻‍♀️

zelenaesmolda
24. dub 2023

@kryany
Pravda