Exotika s dětmi 8 měsíců, 2 roky. Máte zkušenost?

kwk
2. únor 2023

Milujeme cestovani a chceme k tomu vest take deti.
Rozhodli jsme se pro cestu do Thajska (Phuket) a rada bych si precetla zkusenosti nejakych maminek, ktere jsou take odvazne a jeli do exotiky s detmi pod 2 roky.
Starsi uz ma neco malo nalitano, ale zatim zadnou (divocinu)
Jak to deti pod 2 roky zvladaji?
Co vzit sebou za leky, pripadne na co si dat pozor, aby jsme predesli nemoci atd…?
Vim, ze kdyz to oznamim pediatrovi, tak mi rekne ze jsme se zblaznili. Hlavne kvuli mladsimu diteti.
Preci jen si uvedomujeme zodpovednost🙏 a nepojedeme jen s batuzkem jako driv.
Budu rada kdyz mi napisete vase zkusenosti.

amain
2. únor 2023

@kwk Poradila bych se v Centru cestovní medicíny-najdete na netu,jsou tam konzultace .Mam s nimi dobre zkusenosti. Ale obecně, děti do 1 roku maji spatnou termoregulaci a take by meli byt jen ve stínu.Problem je taky zcela jine prostředí
a 8 mesicni uz kdeco strci do pusy. Takže my jezdime jen jih Evropy a exotiku (Mauricius) vzdycky az tak pred druhym rokem veku (mame 2 deti 🙂 ). Do lékárnicky klasika-proti teplote (nurofen,paralen),proti prujmum,probiotika, oční kapky, věci na osetreni poraneni, desinfekce na ruce, antihistaminika na alergii (nasi alergici maji i kortikoidove cipky), neco na spaleniny od slunce pro sichr..

amain
3. únor 2023

@amain jinak jeste predejiti nemoci-dukladna hygiena,z letiste drahym taxikem do dobreho resortu,z nej max.na plaz 😀 a varit si sami,protoze uroven kuchyne muze byt vselijaka i v luxusnim hotelu (nekdo si neumyje ruce,zeleninu oplachne nebalenou vodou apod.).

zelenaesmolda
3. únor 2023

@kwk
Taky jsem se skoro 5 letou uvazovala nad Thajskem ale ta cesta letadlem bude peklo,je to strasne dlouho.Odlozila bych to.

kwk
autor
3. únor 2023

@amain dekuji.
Nakonec asi uvazuji, ze se poradime s pediatrem a doockujeme deti na vse potrebne.
Mrknu i na to centrum cestovni mediciny, za to moc dekuji.

kwk
autor
3. únor 2023

@zelenaesmolda cesty se nebojim.
Koupila bych i kufr pro deti co se da udelat jako lehatko na sedacku a muzou se dobre vyspat.
Bojim se komaru a mozne nakazy 🙏

berynka
3. únor 2023

@kwk Viděla jsem na Instagramu Niny Špitalnikove dost tipů.Se synem cestuje často od par měsíců a hlavne do exotických zemi 😉

zelenaesmolda
3. únor 2023

@kwk
budes kupovat obema detem letenky?protoze dite pod dva roky nema narok na sedadlo

kwk
autor
4. únor 2023

@berynka super, moc dekuji.
Hned si ji pridam do sledovani a mrknu na ni.
Taky jeste Shiklovi davaji rady na YouTube a tak to vsechno omrknu at mam co nejvice informaci.

kwk
autor
4. únor 2023

@zelenaesmolda jen starsimu co uz budou dva. Mladsi bude na kline, v ruce… no proste vsude kde to bude mozne 😂🙈

zelenaesmolda
4. únor 2023

@kwk
A uz jste nekam predtim leteli?

zuzineckah
4. únor 2023

@kwk tohle bych na tak dlouhý let rozhodně nedělala. Koupila bych i mladšímu letenku, aby měl nárok na sedadlo. Z toho budete na prášky vy a ti kolem vás... Ale osobně bych se vykvákla na Phuket a zvolila pro tentokrát destinaci, která není časově tak náročná. Těch nádherných a dostupných zemí je hafo...

zelenaesmolda
4. únor 2023

@zuzineckah
naprosto souhlasim.litala jsem s dcerou pravidelne a fakt si neumim predstavit,ze ji mam na kline vic jak 10h v kuse,vzdyt to je ocistec jak pro rodice,tak pro to dite.

vikinkav
4. únor 2023

@zelenaesmolda ja taky souhlasim, letam kazdy rok s detmi po Evrope a i ty 2-3 hodinky jsou peklicko. Clovek je zmacklej na malym prostoru a celou dobu musis zabavovat deti, tisit je…a to mam pomerne klidne hodne deti. A jedno dite na kline celou dobu, no ja bych se pak z te cesty par dni dostavala 😄

vladienka
4. únor 2023

@zuzineckah leteli sme s dcerou 22 mesiacov 11 hodin na Mauricius, lezala na nas, prespala z toho 8 hodin, tazka pohoda 😁 s mladsou tiez na rukach 8 hodin do NY

vladienka
4. únor 2023

@kwk uprimne by som s dietatom pod 1 rok nesla do takej exotiky.. ale je urcite kopec rodin ktore chodia 🙂 za mna je zaklad vybrat si z velkej casti nocny let a davat pozor na vodu, potraviny atd..

kwk
autor
4. únor 2023

@zelenaesmolda ano, leteli jsme 4x
Delka letu mezi 3-6 hodinama.
Nekdy se povedlo volne sedadlo mezi nami a jindy zase na kline.
Vse bylo vzdy v klidu.
Nikdy zadny rev, nebo utesovani. V tomhle mame stesti 🙏
A druhy je povahou take pohodar, tak si rikam ze cesty se nebojim.
Jen nemoci.

kwk
autor
4. únor 2023

@vladienka cesty se opravdu nebojim. Jen me desi nemoci a ze mladsi nebude dostatecne ockovany.

vladienka
4. únor 2023

@kwk jo, kvoli tomu by som nesla no.. ale zalezi aj na kolko chcete cestovat po okoli, alebo len hotel a plaz

kwk
autor
4. únor 2023

@vladienka letime na mesic, takze mame v planu se stehovat treba po 10 dnech, at nejsme porad jen na jednom miste a neco vidime.

kwk
autor
4. únor 2023

@vladienka urcite dame pozor na potraviny, vodu a dalsi veci.

somalicats
4. únor 2023

@kwk Let 3-6 hodin je úplně o něčem jiném, než let 12 hodin. I když si dáte pauzu s mezipřistáním (v Dubaji je hotel přímo na letišti, takže nemusíte procházet kontrolou ven z letiště), tak je ten let přece jen náročnější. Na Phuketu jsem byla, letěla jsem tam se svojí nejstarší dcerou. Nemocí bych se nebála, pokud nebudete courat po Thajsku, ale budete v hotelu u moře - moře tam je teda super, krásné pláže, v hotelu, kde jsme byly my, prodávali komplet výbavičku na písek (takže člověk s sebou nemusel vláčet kyblíčky a lopatičky). V těch lepších hotelích bych se nebála ani jídla, měli tam dost pestrou nabídku, takže nehrozila jen asijská kuchyně (což pro malé děti nezvyklé na thajská jídla by nebylo úplně OK a tahat s sebou skleničky by se mi teda nechtělo). Ale takhle malé děti bych na takový let teda nebrala, to bych volila bližší destinace tak do těch 6 hodin letu.

zelenaesmolda
4. únor 2023

@somalicats
co streetfood pro dospele?je to cajk?

somalicats
4. únor 2023

@zelenaesmolda Jj, tam jsme s dcerou jedly a v poho - ona to není zase žádná necivilizovaná země. Dodnes s nostalgií vzpomínám na jejich ananasy a manga prodávané na ulici - to tady člověk nemá šanci koupit, tak chutné ovoce...

zelenaesmolda
4. únor 2023

@somalicats
tak to je super,chci tam jet hlavne kvuli streetfoodu :D
Co se manga tyce tak ty jsou peckovni.Kupovala jsem si v Londyne indicke nebo pakistanske mango,to bylo nebe v hube.Mango tady v obchode je odpad.
Na kolik tam to jidlo na ulici tak asi vyjde?Da se tam jet po vlastni ose bez cestovky?

somalicats
4. únor 2023

@zelenaesmolda Jako jídlo tam, to je luxus. Ochutnávaly jsme tam kdeco, ty jejich nudle, rýži, luxus pro chuťové buňky byly jejich mořské plody.

zelenaesmolda
4. únor 2023

@somalicats
nech toho,slintam si do klavesnice 😀

somalicats
4. únor 2023

@zelenaesmolda Já taky 😀 😀 😀

somalicats
4. únor 2023

@zelenaesmolda Jo, koukám, že jsi dopsala dotaz - my tam byly v roce 2017 a to jídlo vyšlo fakt na pakatel - v přepočtu na naše to byly desítky korun, v lepších restauracích pár stokorun, ale i ty porce ze stánků na ulici zasytily dostatečně. My tam byly bez cestovky - já tam letěla primárně kvůli kongresu, který byl na 3 dny, ale udělaly jsme si tam volno na 3 týdny. Hotely jsme prostřídaly - kromě toho kongresového hotelu vše přes Booking, letenky jsem si vyhmátla v akci.

zelenaesmolda
4. únor 2023

@somalicats
priznam se,ze jsem Thajsko mela v merku ale netroufam si letet s malym ditetem tak dlouho,bylo by to utrpeni pro vsechny zucastnene

somalicats
4. únor 2023

@zelenaesmolda Já bych se tam ráda vrátila, ale až budou děti trochu větší. Jo, lety do 3 hodin zvládají, v autě zvládají i 8 hodin, ale tyhle dlouhé lety zkoušet nebudu - letadlo člověk nezastaví, když děti řvou, a neuteče z něj - a s ohledem na ostatní spolucestující to prostě riskovat nebudu.