icon

Jak se sbalit s dětmi na dovolenou do Chorvatska?

25. čer 2025

Ahoj maminky 😊
Nedávno tu byla podobná diskuze ohledně dovolené s dětmi u moře, kterou jsem četla a moc mi pomohla, ale chtěla bych se zeptat trochu víc konkrétně než autorka . ❤️

Letos jedeme s našimi dvěma školkaři (4 a 5 let) na 17 dní do Chorvatska autem. Máme apartmán s pračkou, takže bych chtěla dobře naplánovat kompletní výbavu, hlavně co se týká oblečení, bot, hygieny a hraček.

Ráda bych se proto zeptala na vaše zkušenosti a tipy, jak to ideálně sbalit – kolik čeho vzít, co se vám osvědčilo na takhle dlouhou dobu, když máte možnost prát, a co naopak raději nebrat.

Zajímá mě:

Jaké a kolik oblečení jste braly (trička, kalhoty, plavky, mikiny apod.)?
Jaké boty se vám osvědčily? Kolik párů je podle vás ideální?
Co nezapomenout v oblasti hygieny (kromě klasiky)?
Jaké hračky jste braly, aby děti byly zabavené, ale aby to nebylo moc těžké a zbytečné?
Budu moc ráda za všechny vaše tipy a rady! Díky moc! 🌞🌊

vapi32
25. čer 2025

To, že máte pračku, je velká výhoda. Nemusíš tak brát tolik oblečení, já bych sbalila tak na tři dny, aby měli, a radši to pravidelně prala, než tahat všechno s sebou. Co se týká hraček, řekni jim, aby si vybrali třeba tak 5 kousků. U nás by to určitě byly ještě deskovky, karty, badminton, míč... Boty – tenisky a sandály. Hygiena základní, co každý používá, tohle se dá i tam koupit.

squezy
25. čer 2025

Hlavně UV trička a ksiltovky i s tim zastinenim na krk. Sluneční brýle. Samozřejmě opalovaci kremy a raději i panthenol. Oblečení tak normálně, spíš min, stejně budou furt v plavkach. Hygienu žádnou extra. Jen bych vzala neco na teplotu, něco na prujem. Hračky k moři - to si tam koupite, prostě na babovicky,hrabatka a další. No a 3 hračky do batůžku a knížky na večerní čtení.

janabotka
25. čer 2025

Nemusíš vymýšlet nic speciálního. Oblečení jen na pár dní, pračka to vypere. Hygienu jen klasiku, to co i doma, plus opalovací krém a něco po opalování. Hraček jen pár, takové co mají rádi. Ty na pláž na hraní koupíte klidně i tam. A určitě přibalit základní léky, člověk nikdy neví.