icon

Jaké je počasí v Itálii ve druhé polovině září?

stef9328
27. črc 2019

Dobry vecer, chtela bych se zeptat zkušenejsich, jake je pocasi v Italii v druhe polovine v zaři? Tak od 19.9 dal? A teplota more? Da se v nem jeste koupat? Bohuzel driv nemuzeme jet, vyplati se to,nebo ne? Dekuji vsem za nazor

odula
27. črc 2019

@stef9328 a kam chcete jet? Dost se to liší od severu k jihu

stef9328
autor
27. črc 2019

@odula Zapomela jsem napsat v severni casti, asi Bibione, nechci nekam daleko,kvuli (v te dobe pul rocni miminko)

pabka
27. črc 2019

@stef9328 za mě ne, byli jsme v Římě v polovině září a u moře už bylo chladno a do vody vůbec ne

xenie131
27. črc 2019

my byli pred 3 rokama od 26.zari na tyden v cavalinu. za lido di jeselo a caorle. bylo uz chladneji. koupat se dalo tak na 2 az 3 hodky pres poledne. more uz bylo chladnejsi docela prave. uz to neni moc ono no. je to na zvazeni. ono je tam vesmes jak tady. a jak je i v noci chladno tak to more taky rychle chladne. a dny uz sou kratsi.

zelenaesmolda
27. črc 2019

Pripojim se k dotazu,co Chorvatsko nebo Cerna hora v tomhle terminu?

similenka
27. črc 2019

@stef9328 my byli 28.9.v Caorle...počasí hezké, ale studenejsi větřík a moře taky . Takže nikde ani noha. My do vody vlezli jen po kolena.

jarmarca
27. črc 2019

My byli od pulky zari na Garde, koupala jsem se jednou (pocasi je tam srovnatelne s tim u more, v cervenci nadherne🙂)...pak jsme na poslednich par dni v zari prejeli k mori k Rimini, do more jsem vlezla, ale nic moc...vsude uz zavreno a hlavne brzo tma

odula
27. črc 2019

Na sever bych už nejela. Jak píše @pavla, i v tom římě je to v polovině září spíš uz jenom na procházky po městě.

stef9328
autor
27. črc 2019

Dekuji vsem. Tak zbytecne asi nebudeme riakovat. Jedeme totiz k mojim rodicum do Nemecka,meli by jsme to odtamma 5.5hod cesty, ale asi si prodlouzime pobyt v Nemecku a tam si udelame vylety.

magdanaty
28. črc 2019

Sever Itálie v druhé půlce září už na koupání určitě nebude.

littlenymfadora
28. črc 2019

Byli jsme v první půlce září, odjížděli jsme 15.9 přímo Bibione. Po celý pobyt 30 stupňů, voda teplá, večer kolem 23 hodiny se dalo venku být v šatech. Druhou polovinu září, už je to risk, ale já osobně bych jela.

babulinkab
28. črc 2019

do chorvatska (a to na jih) případně i do itálie bych jela nejpozději první, max druhý záříjový týden

merope
28. črc 2019

Kdysi dávno jsem byla v září v Itálii, tuším kolem 15. a bylo teplo a super.
Pak jsem byla 2x v září v Chorvatsku, vždy na začátku měsíce. Podruhé super, teploučko, koupačka, slunko. Poprvé jsme tam ale byli a otočilo se počasí a zima šílená. Ono to tam je přesně tak, že se v nějakém týdnu otočí počasí a už začne být zima. ALE - i to poprvé, kdy byla zima šílená, se dalo skvěle koupat v moři, jen to nebylo na válení se na pláži.

Takže za mě - krom toho, že teda v Bibione se mi moc nelíbilo, po sezóně tam asi "chcípne pes", tak si myslím, že koupačka v moři super a nebude tam zase taková zima, že by to nešlo (rozhodně bylo moře teplejší než je v létě v Baltu a tam se lidi v pohodě koupou). Samotné Bibione bych asi znovu nevolila, ale pokud máte v plánu "koupat se v moři a trošku cestovat", tak to může být super a na miminko nebude takové horko. A možná bych zvážila prostě lastminute rozhodnutí - podle počasí si prodloužit pobyt v Německu nebo naopak zajet až do Itálie.

stef9328
autor
28. črc 2019

@merope Dekuji moc,za vycerpavajici odpoved. Asi to udelame tak jak pišete. Mi jde o to,ze z Nemecka by jsme to meli ppuze 5,5hod cesty, horsi bude zpatecni cesta, ale to uz je detail.

babanci
29. črc 2019

Jezdíme do Caorle, vždy začátkem září a vloni jsem byli druhý týden v září. Sezóna už pomalu končila, odváželi pontony, přes den ještě teplo bylo. Ale myslím, že to byl hraniční termín.