icon

Je sobecké plánovat dovolenou bez dětí?

6. lis 2025

Zdravím,

Musím dobrat zbytek dovolené a mám ji víc než co je potřeba na vánoční svátky a dny mezi tím. Napadlo mě, že by jsme mohli jet sami s přítelem někam na prodloužený víkend. Navrhla jsem víkend ve který nemá syna (já sice dceru jo, ale babička už dlouho hlasa že ji chce na celý víkend tak by se to využilo). A přítel přišel s tím, že je strašně sobecké jet někam bez nich a že jeho syn tam ještě nebyl a nechce aby o to přišel, tak buď pojedeme všichni nebo nikdo. (jedna se o jižní Moravu) Jako tuhle reakci bych pochopila, kdybych řekla, že vezmeme jen moji dceru a jeho syna ne. Nebo kdybych to naplánovala na víkend kdy je syn u nás. Ale ani jedno se nestalo. Je pravda, že by to bylo poprvé za 3 roky společného žití kdy by jsme jeli sami, vždy jezdíme buď ve 4 nebo každý se svým ditkem. Když jsem se mu snažila vysvětlit, že chci být jen s ním a užít si to jen s ním, přišel s protiútokem, že to je jeho syn a že nemám právo mu zakazovat ho tam vzít. Je to poprvé co se takhle ohradil a ne, nemá důvod si myslet že jeho syna chci vynechat. Spousty akcí řešíme tak aby byl syn u nás a mohl jet s námi. Nikdy jsem neprotestovala a ani nenaznačovala, že by mi byl jeho syn překážkou. Naopak trávím i čas sama s jeho synem, když on musí jet do práce atd. A já si teď připadám jako úplný blázen, že jsem si dovolila říct, že chci s ním jet někam sama.

Takže jezdíte někam bez dětí?
Jsem blázen?

Strana
z2
eviicka
9. lis 2025
@anetka1701

Ty kraso... Chlap co odmítne welness víkend na Jižní Moravě 😅 tady je něco špatně...

My pravidelně podnikame akce bez dětí, ale i s nima - kvalitní partnerskej vztah se občas musí trošku opečovat a výlet bez dětí je pro to ideální příležitost 🙂

S manželem jsme takhle letěli do Paříže 😅 a nejstarší dcera žárlila, tak si Paříž pak přála k narozeninám a letěli jsme znova spolu 🤣 Ale to jí bylo 12... Pětiletý dítě si fakt ani nevzdechne po sklípku a sauně...

Chlap nechce bejt s tebou? Nechce sex? Nechce tě sám pro sebe, aniž by řešil děti? To je prostě divný...

@barumrallyebum
@anetka1701 no zrovna sex bych do toho netahala, ten si umím představit divočejší víc doma než někde v hotelu 🙂 (ale bydlíme v RD 😀).

autor
9. lis 2025
@eviicka

@barumrallyebum
@anetka1701 no zrovna sex bych do toho netahala, ten si umím představit divočejší víc doma než někde v hotelu 🙂 (ale bydlíme v RD 😀).

@eviicka jo, přesně o ten není nouze ani doma 😀

autor
9. lis 2025
@anetka1701

Ty kraso... Chlap co odmítne welness víkend na Jižní Moravě 😅 tady je něco špatně...

My pravidelně podnikame akce bez dětí, ale i s nima - kvalitní partnerskej vztah se občas musí trošku opečovat a výlet bez dětí je pro to ideální příležitost 🙂

S manželem jsme takhle letěli do Paříže 😅 a nejstarší dcera žárlila, tak si Paříž pak přála k narozeninám a letěli jsme znova spolu 🤣 Ale to jí bylo 12... Pětiletý dítě si fakt ani nevzdechne po sklípku a sauně...

Chlap nechce bejt s tebou? Nechce sex? Nechce tě sám pro sebe, aniž by řešil děti? To je prostě divný...

@anetka1701 ale jo chce být se mnou sám, ale doma a jít na procházku po okolí nebo kino. Prostě nechce odjet nikam bez dítěte. A netuším co si dítě vezme z vinného sklípku 😀 já vím, že v cca 8 letech jsem byla s rodiči na nějaké rodinné sešlosti a byl to tour de sklípek a fakt jsem z toho nadšená nebyla. A zvracejici půlka rodiny po cestě z posledního sklípku je moje největší trauma z dětství 😀, ale bohužel hlídání jelo taky na sešlost takže jako by nebylo 😀

arevb
9. lis 2025
@me_druhe_ja

Závidím všem, co mají takovou možnost. A neváhejte ji využít. Je to potřeba.
My spolu nemůžeme sami ani na večeři. A v nedohlednu nějaká možnost...

@me_druhe_ja úplně přesně, manžel vždycky dětem říká že mají takovou smůlu, že je všude musíme tahat sebou. Je úplně sci-fi, že bychom někam jeli sami

barulina
9. lis 2025

@anonym_autor to nechapu. My na víkendy jezdíme smí strašně rádi a je to z nás pro vztah velmi důležité

denisoki
10. lis 2025

Nejsi blázen 😊 Je normální chtít si s partnerem občas užít víkend jen ve dvou. Není to o jeho synovi, jen o vašem čase spolu.

Strana
z2